Evo jedan Hotel Park ima 3 zvezdice. I jel mu fali nešto? Ko se premišlja, neka skokne na njihov sajt pa nek im pogleda zgradu i sobe. Sve sasvim na mestu.
I Prag je čini mi se bio sa 3 zvezdice dok nije reorganizovan i dobio 4. Rezultat? Prošle godine u maju sa gostom iz inostranstva uđem kod njih negde oko ponoći.
Nigde nikog! Sala restorana prazna i u mraku. Recepcija prazna. Liftovi prazni. Čukam ono zvonce 10 minuta, nigde nikog. Da sam hteo, mogao sam celu kasu da im iznesem.
S druge strane, hoSteli prepuni svega i svačega. Stanari od Gardoša pa do Neimara ne mogu više da žive od njih. Zašto? Pa zato što je mnogim ljudima danas draže da daju 10-20e po noći u hoStelu nego 50-100e u hotelima sa 4* koji su zapravo bili 3* a sad tripuju da su New York Plaze i Ritz-evi.
Na kraju krajeva, šta je bolje? I po grad, i po ekonomiju, i po nas građane... Da BIGZ ostane ovo što jeste, stecište propaliteta, magacin i ruglo Beograda... ili da postane ono što je, primera radi, Hotel Park, samo u većem, novosređenom i velelepnijem prostoru? Mislim da je odgovor više nego jasan.
Naravno, ako investitor bude hteo da bude 4*, neka bude. Samo nek mi posle ne kuka po novinama što radi sa 30% kapaciteta i kako mu je teško u Srbiji. Pa jeste teško. Kad u skromnoj zemlji odnosno gradu očekuješ da ćeš svake godine da imaš po 10.000 milionera u sobama... :kafa: Ovde bi svi preko noći da postanu tajkuni. Nijedan biznismen više neće da uđe u neki posao i zarađuje po 5.000 evra mesečno narednih 20 godina, nego bi svi da zarade 15.000 mesečno pa makar pukli posle godinu dana. I onda se posle čude. I to ne važi samo za naše biznismene nego i za strane. Postali smo magnet za sve one šalabajzere koji bi sve nešto na mufte, na brzaka, na smuti pa prospi... A kad im pukne šema onda ajmo u novine ''kmeeeee, Srbija loša za biznis, kmeeee nemamo više odakle da iscedimo pare.
'' Ajde bre... :kafa: