Danas me na ulici zaustavi neki Indus, reko bih da radi kancelarijski posao (pričali smo dugo, i vidim da def. nije fizički radnik) i pita me za neki OK hotel u centru a da nije previše skup. Pitao sam ga jel hoće baš hotel ili može i hoStel. Kad je čuo kakvi su većina naših hostela, kaže radije bi u neki osrednji hotel.
Ja krenem da ''vrtim listu'' u glavi i da se prisećam hotela tu u centru koji su pristupačni.
Mama shelter - skup
Royal - više nije Royal, sad je Royal Inn. I više nije 3 zvezdice, sad je wanna-be Hayatt sa 4.
Square Nine - daleko bilo
Mona - još jedan wanna-be Hyatt
Moskva - skupo
Balkan - više ne postoji
Reko aman bre više, gde da uputim čoveka, kako da mu objasnim da nema nijednog krštenog a priuštivog hotela u krugu od 500 metara... :roll:
Na kraju se smorim i otvoreno na engleskom kažem čoveku realno stanje - vidi batice, znam ja puno hotela u centru, ali svi su ti sad postali luksuzni. Jer vidiš, kod nas niko neće da ima standardan hotel sa velikim prometom, nego bi svi da budu Donald Trampovi i Hiltoni i da naplaćuju bogatstvo po noćenju. On se nasmeje. Na kraju mu rekoh - idi ti lepo do Kasine na Terazijama i vidi kako ti je tamo. Kod njih je 40e noćenje. Pa ako ti se ne svidi tu, pitaj ljude da te upute dole ka Sarajevskoj i okolini GŽS, gde ima onih par osrednjih. Nažalost, to je sve što mogu sad da ti kažem. Pokazah mu kako da dođe do Terazija, rukovasmo se, poželeh mu lep boravak i odosmo svako svojim putem.
Tu se setih ove teme, gde smo već više puta pričali o tome kako, uprkos tome što se već godinama ponavlja da Beograd ima previše malih a preskupih hotela, a premalo velikih a povoljnijih... svi i dalje seju po 4 i 5 zvezdica i hoće da budu Hiltoni preko noći umesto da budu uspešni na duge staze. :bash: :roll: Ali ne vredi, takav je mentalitet ovdašnjih hotelijera, ugostitelja i investitora...