Šta je novo?

Hotel Jugoslavija [ Hotel ]

Mi moramo izgraditi odnos prema našoj istoriji u razdoblju od 1918. do 1992. godine, isto važi i za period građanskih ratova u Jugoslaviji.
Jednostavno nema ni načina, ni razloga da zaboravimo na deo istorije.

Nije stvar u zaboravu, već u društvenom konsenzusu za koji očito ni distanca od 80 godina nije dovoljna.

Pa nije ih mrzelo, nego je verovatno trošak demontiranja, iznošenja i transport tog propalog inventara veći od njegove vrednosti.

Da su unutra sve Svarovski lusteri i Armani sofe, verovatno bi ih izneli.

Bilo je sigurno gomila nekih sitnica, nameštaja iz tog perioda koji bi nekome bili interesantni.

Pričam o velikom broju stolica, fotelja i sličnih stvari koje se nekome staro đubre, a neko bi ih rado uzeo i restaurirao.

No, kasno smo se setili...

Bilo je sigurno gomila nekih sitnica, nameštaja iz tog perioda koji bi nekome bili interesantni.

Pričam o velikom broju stolica, fotelja i sličnih stvari koje se nekome staro đubre, a neko bi ih rado uzeo i restaurirao.

No, kasno smo se setili...
Мислим да имаш превише романтичну слику.

Знајући да је једна од тековина самоуправљања и то да се из фирми износио чак и тоалет папир ("то је моје"), скоро сам сигуран да је све што је иоле вредело изнето чим је постало очигледно да у тај хотел неће више свраћати ни краљице ноћи, а некамоли неке мало више суверене краљице. То се десило доста пре рушења.

За оно што је преостало, могли су да направе "гаражну распродају" америчког типа, али на шта би то личило.

Већ у пет ујутру би се скупила хорда доконих пензионера из круга од 10 километара, онда би се размилели по собама, кренули да одврћу утичнице и прекидаче, двојицу би звекнула струја, један би покушао да одвали ве-це шољу, један би пропао кроз рупу у гелендеру који је претходно неко други откинуо (баш му треба за степенице на викендици), бар њих десет би се потукло ногарама од фотеља...

Озбиљна фирма која неће да јој пола управе заврши на робији због угрожавања јавне безбедности би за такав подухват морала да потроши дваес' радних дана на планирање и да запосли још дваес' радника обезбеђења на сам дан грабежа. А, озбиљна фирма мора да има озбиљну економску рачуницу за такав подухват, која се распала, као што већ рекох, на тековинама самоуправљања.

Nekako ne mogu da zamislim ekipu iz Milenijum Tima kako prvo prodaje rashodovan nameštaj, a posle prodaje kvdrat stana za 11k eur...

Опет релативизација и поређење непоредивог.​
Nije nikakva relativizacija, nego jednostavno sve što nam se dešava u društvu daj da podvedemo pod istu parolu, jer nam tako lakše nego da se bavimo suštinom i uzrokom problema, te i rešavanjem istog. Tu spada i satiranje svega iz prošlosti što nam se ne dopada i pravljenja da ih nikada nismo ni imali.​

Узрок проблема, делом лежи и у тој прошлости...

Pa nije ih mrzelo, nego je verovatno trošak demontiranja, iznošenja i transport tog propalog inventara veći od njegove vrednosti.

Da su unutra sve Svarovski lusteri i Armani sofe, verovatno bi ih izneli.
Мислиш да је боље да после чепркају гвожђе по шуту? Столице, столови, фотеље, ормари, често се продају и половни. Ако су ретро, могли су део да дају за фундус реквизита филмским кућама.

Мислиш да је боље да после чепркају гвожђе по шуту? Столице, столови, фотеље, ормари, често се продају и половни. Ако су ретро, могли су део да дају за фундус реквизита филмским кућама.

Mislim da, ako ti ili neko drugi vidi neku vrednost u tome, to ne znači da nužno i investitor koji radi milionske projekte vidi isto...

Vrh