Šta je novo?

Hotel Jugoslavija [ Hotel ]

Dokaz da azbesta i drugih materija ima? dokaz da je nelegalno? ima gradjevinska dozvola i resenje od pre 4 dana - samo nije uneto u ceop jos uvek?

Jesi ti normalan?
Dozvole gradjevinske se cekaju po pola godine do godinu dana zavisno od velicine projekata i uvek su vidljive u trenutku predaje na CEOPu.

Pricamo o ogromnoj kolicini dokumenata koje treba pregledati za nepravilnosti a ti hoces da kazes da su predali i dobili dozvolu bas sad u petak? Odmah predali i odmah dobili?

To bi tek bio skandal.

Bezobzirno, nelegalno rusenje a narocito ono koje za posledicu ima oslobadjanje smrtonosnog azbesta po hiljadama ljudi u okolini, ukljucujuci i decu iz nekoliko vrtica i osnovnih skola, nije nicije "pravo privatne svojine".

O pa što ne podeli odmah na startu ovde sa nama. Vec nekoliko dana pokušavamo da saznamo da li ima azbesta ili nema. Koliko vidim iz tvoje poruke ti si konačno došao do nepobitnih dokaza da azbesta ima i da ugrozava preko 1000 ljudi u kraju.

Hajde samo molim te ako ti nije tesko okači dokaze za svoju tvrdnju pa da lepo prosledimo nadležnim organima i medijima.

O pa što ne podeli odmah na startu ovde sa nama. Vec nekoliko dana pokušavamo da saznamo da li ima azbesta ili nema. Koliko vidim iz tvoje poruke ti si konačno došao do nepobitnih dokaza da azbesta ima i da ugrozava preko 1000 ljudi u kraju.

Hajde samo molim te ako ti nije tesko okači dokaze za svoju tvrdnju pa da lepo prosledimo nadležnim organima i medijima.
Ako nešto ne znamo, a sa sobom nosi veliki rizik, smatramo postojanje gore alternative.

Pogotovo kad i struka to potvrdi uz lični rizik.

A kad očekujete da će se pojaviti te dozvole da svi mogu da ih pogledaju? Jel ima forum plugin za kladionicu? ;)

Poslednja izmena:
Исправите ме ако грешим али за оволике објекте се прво предаје пројекат рушења, не иде се одмах на предају ИДР-а, тј захтев за локацијске услове (пре тога вероватно и урбанистички пројекат) и потом ПГД за грађевинску дозволу. Зато на табли стоји рок завршетка радова од само 4 месеца.

Што се азбеста тиче, ако је објекат у себи имао елементе од азбеста онда је он био штетан по околину и људе током свих ових година постојања објекта а наша држава се још 2000их обавезала да све такве објекте уклони у целости или да уклони све трагове азбеста из истих.

Исправите ме ако грешим али за оволике објекте се прво предаје пројекат рушења, не иде се одмах на предају ИДР-а, тј захтев за локацијске услове (пре тога вероватно и урбанистички пројекат) и потом ПГД за грађевинску дозволу. Зато на табли стоји рок завршетка радова од само 4 месеца.

Што се азбеста тиче, ако је објекат у себи имао елементе од азбеста онда је он био штетан по околину и људе током свих ових година постојања објекта а наша држава се још 2000их обавезала да све такве објекте уклони у целости или да уклони све трагове азбеста из истих.

Nisam strucan, ali za projekat gde sam ja uzeo stan preko puta imta su prvo dobijeni lokacijski uslovi za projekat gde se dokumentuju objekti na parceli koji su predvidjeni za rusenje, pa onda u gradjevinskim dozvolama kao predmet radova su obuhvaceni i radovi rusenja tih objekata.

A pre rusenja su se morali prijaviti radovi na osnovu same gradjevinske dozvole, i postoje resenja za sve javno dostupna.

Ne znam kako bi se ista moglo raditi bez barem prijave radova.

IMG_3191.jpg

Pošto već nekoliko puta ponavljaš da je hotel trebao biti srušen ranije ukoliko ima azbesta, i da je svih ovih godina do sada bio štetan po zdravlje, proveri na koji način je azbest opasan i da li je štetan dok se nalazi između ostalih slojeva.

Da li su imali prijavu radova u Hercegovačkoj? Ne sećam se.
За нелегалне објекте који нису прошли ни до идејног решења, без власништва, плаћеног пореза, плаћених такси? Како то иде, подигнете нелегално објекат на државном земљишту, прође 20 година и кукате како је то ваше. А кад вас сруше онда кукате што се није поштовао закон, који ви први нисте поштовали.

Pošto već nekoliko puta ponavljaš da je hotel trebao biti srušen ranije ukoliko ima azbesta, i da je svih ovih godina do sada bio štetan po zdravlje, proveri na koji način je azbest opasan i da li je štetan dok se nalazi između ostalih slojeva.
Štetan je. Zidovi se oštete, renovira se, buše se rupe. Srušeno je celo tzv. Azbestno naselje na Belim vodama pre 20 godina. Srušena je i najpoznatija građevina u Istočnom Berlinu npr.

Ali, to rušenje Azbestnog naselja je išlo sporo i u kontrolisanim uslovima.

Bezobzirno, nelegalno rusenje a narocito ono koje za posledicu ima oslobadjanje smrtonosnog azbesta po hiljadama ljudi u okolini, ukljucujuci i decu iz nekoliko vrtica i osnovnih skola, nije nicije "pravo privatne svojine".

Dokaz da azbesta i drugih materija ima? dokaz da je nelegalno? ima gradjevinska dozvola i resenje od pre 4 dana - samo nije uneto u ceop jos uvek?
Jesi ti normalan?
Dozvole gradjevinske se cekaju po pola godine do godinu dana zavisno od velicine projekata i uvek su vidljive u trenutku predaje na CEOPu.

Pricamo o ogromnoj kolicini dokumenata koje treba pregledati za nepravilnosti a ti hoces da kazes da su predali i dobili dozvolu bas sad u petak? Odmah predali i odmah dobili?

To bi tek bio skandal.

pise na tabli datum izdavanja resenja

resenje-br.PNG

Ja ne mogu da verujem da ima ljudi koji ovde brane ove slepce na vlasti i sve vreme traže neke dokaze da azbest postoji?! Pa ako si tolko siguran da ne postoji idi šmrči vazduh tamo 24/7

Kakve veze imaju slepci na vlasti sa prostim zakljuckom da sve sto smo do sada dobili od izjave onog lika na tv je da veruje da postoji azbest u hotelu.

Nemamo u prilogu nikakav dokaz, papir, belesku iz arhiva ili gde vec da je neko pronasao a da se pominje azbest u hotelu.

Rasprava postaje prilicno idiotska. Da se razumemo ne verujem nikome ništa, ni ovima na vlasti ni ovima sa tv-a.

Kakve veze imaju slepci na vlasti sa prostim zakljuckom da sve sto smo do sada dobili od izjave onog lika na tv je da veruje da postoji azbest u hotelu.

Nemamo u prilogu nikakav dokaz, papir, belesku iz arhiva ili gde vec da je neko pronasao a da se pominje azbest u hotelu.

Rasprava postaje prilicno idiotska. Da se razumemo ne verujem nikome ništa, ni ovima na vlasti ni ovima sa tv-a.
A dokaz da nema je saopštenje milenijum tima "nema brt veruj mi"

Ne treba ići u krajnost već u odnosu na doba kada je hotel građen uzeti kao mogućnost da je ugrađen azbest i opravdano postaviti to pitanje, dakle pitanje ne tvrdnju osim ako ne postoji jasan dokaz.

Otprilike je ovako:
Radi se projekat rušenja, ok pre toga su urbanistički projekat tu trebali.
U projektu rušenja je opisan način rušenja, kao i uklanjanje materijala i obezbedjivanje okolnih objekata itd...
Onda imamo lokacijsku dozvolu.
Potom se može ići na dozvolu za pripremne radove.
Pa se onda podnosi i dozvola za gradjevinsku dozvolu.
Trenutno je obavezno prilikom podnošenja gradjevinske dozvole odraditi i plan upravljanja otpadom- to je od skoro obavezno i bez toga se ne može dobiti gradjevinska dozvola.
Takodje prilikom početka gradnje je obavezan i PPM, plan preventivnih mera u njemu je opisano takodje šta se radi prilikom pronalaska azbesta(od zaštite radnika i njegovog uklanjanja).
Azbest je štetan ukoliko se neadekvatno skida i uklanja, to bi trebalo stručna i da kažem profesionalan ekipa sa tom licencom da radi njegovo skidanje i uklanjanje.
Najgore je ukoliko se azbest odlomi i taj radnik nema zaštitnu masku prilikom njegovog nošenja.Azbest je kancerogen i ostaje u organizmu ako se udahne.
Na uklanjanje mislim da se odnosi tamo gde je namenjeno ili barem firmama koje imaju sertifikat za prevoz/uklanjanje opasnih materija.
One kasnije to ili odlažu ili nose u inostranstvo na uklanjanje ukoliko mi nemamo tako nešto- ovo ne znam tačno jer neke stvari mi ovde samo odlažemo u posebnim skladištima i kasnije plaćamo inostrane firme da vrše to uklanjanje ili deponovanje dok neke i mi lično to radimo.

Ja kazem da ima i uranijuma. Ko mi ne veruje i trazi dokaze, brani ove slepce na vlasti.
Ljudi tvrde da ima azbest na osnovu vremena gradnje, jer se azbest tada koristio kao vatrostalni materijal u građevinarstvu.

Na osnovu cega trvdis da ima uranijum?

Da se razumemo ne verujem nikome ništa, ni ovima na vlasti ni ovima sa tv-a.
Tako je, potpuno si u pravu. Ne treba to da rade politicari, ni iz opozicije ni sa vlasti.
Zato treba da izadju institucije i kazu jel ima ili nema, a koliko vidim oni cute...

Meni je problem oko cele ovo teme da su protesti protiv rusenja trajali mesecima pre nego sto su masine uopste pocele to da rade. Ukoliko je bilo saznjanja da ima azbesta, prasina (no pun intended) je trebalo da se digne pre nego sto je uopste pocelo da se radi. Ovako izgleda kao eskalacija protesta i namerno stvaranje panike. Zbog ovakvih stvari je opozicija apsolutno nesposobna i poverenje ljudi prema njima je takodje nisko skoro koliko prema ovim SNS idiotima.

Sa druge strane u koliko azbest zaista postoji, procedura krivicne odgovornosti mora biti za ceo lanac, od onih koji su izdali dozvole pa da investitora i izvodjaca. Ovo je onda defakto gora situacija nego u Novom Sadu samo sa odlozenim posledicima.

Konfuzija kojoj prisustvujemo sada je odraz neorganizovanosti, nesposobnosti i potencijalne korupcije institucija.

Vrh