Šta je novo?

Hotel Jugoslavija [ Hotel ]

Већина инвеститора је успела да направи боље пројекте од Бнв. Ово на месту хотела Југославија је само доказ да би и Бнв боље изгледао да су га поделили на мање парцеле, уз наравно прихватљиву висинску регулацију.

U BnV je kao osnovno prvo trebalo uraditi funkcionalnu saobraćajnu mrežu i predvideti kvalitetnu vezu sa ostatkom grada, kao što je slobodan koridor za most u nastavku Zorana Đinđića, a ne da se dovodimo u situaciju da grad da trpi sad 3-4 godine bez jednog mosta i da se za stalno ukida mogućnost gradnje mosta na celom potezu BnV (iako grad plače za novim mostovima na tom potezu). Takođe trebalo je ostaviti duplo širi pojas uz reku, sada kada se daleko masovnije koristi vidi se koliko ovakvo zgužena promenada u BnV nije adekvatna za jedan milionski grad.

BNV je pravljen da se "elita" (pritom ne mislim na ove iz Šimanovaca) ne meša sa "nižom kastom". :D

Visinska regulacija nije merilo da će nešto ispasti bolje. Pritom ne mislim da je ova visokogradnja u BNV ispala bolje, niti da će lepše izgledati Hotel Jugislavija (uprkos većinskim orgazmičkim uzdisajima forumaša na Svarovski Jugoslaviju).​

BNV je pravljen da se "elita" (pritom ne mislim na ove iz Šimanovaca) ne meša sa "nižom kastom". :D

Visinska regulacija nije merilo da će nešto ispasti bolje. Pritom ne mislim da je ova visokogradnja u BNV ispala bolje, niti da će lepše izgledati Hotel Jugislavija (uprkos većinskim orgazmičkim uzdisajima forumaša na Svarovski Jugoslaviju).​
Па нисам ни мислио на то да је висина пресудна да нешто изгледа боље. Дизајн, архитектура... много боље од Бнв.

Screenshot (3279).png
Screenshot (3283).png
Screenshot (3285).png
Screenshot (3287).png
Screenshot (3288).png
Screenshot (3291).png

Коментари са тог чланка.

Србија је свој историјски врхунац у науци, култури, уметности, економији, образовању, слободи и људским правима достигла када је била део СФРЈ и када се у потпуности дистанцирала од Русије.

Ово је тако препознатљиво...12 година нису одржавали зграду, однели вредности, и на крају демолирали. Овако ни једна зграда у свету не пропада природно; ово је злочин. Иста шема као Сава Мала. Ко зна кад су хтели да то руше, али околности нису дозвољавале. Фараону смета што је и пре њега свет постојао.

Ne vjerujem! Neće biti gotovo nikad zbog bolest ili starosti ode s političke scene. Potruditi će se prije za nekog tko će nastaviti njegov život i djelo po Zmaju: Gde ja stadoh – ti ćeš poći! Što ne mogoh – ti ćeš moći! Kud ja nisam – ti ćeš doći! Što ja počeh – ti produži! I sad malo izmjenjen kraj: Još smo dužni – ti državu još više zaduži!

не читај никада коментаре на вести порталима. није добро за мозак и психу
Zapravo, X puta sam u komentarima saznavao ono što bi gnominari i režim isprva prećutali.

Dobro, ne govorim o ovakvim vestima kao za Jugu. Ali recimo kad je ona klošarka odbojkašica napala nastavnicu u školi, najpre su u komentarima ljudi otkrili ko je počinilac, pa su se tek posle prvi gnominari usudili da joj otkriju identitet.

Isto je i kad se dese neke pucnjave, gaženja, tuče, kontroverze, kad je neko imun na zakon a gnominari ne pišu zbog čega, kad režim ke..a da je prosečna plata tolika i tolika ili da X i Y zanimanja zarađuju toliko i toliko...

U raspaloj džungli u kojoj vladaju sektaši, medijski mrak, zatucanost, Štokholmski sindrom i debilizam većine, komentari na društvenim mrežama i novinama su poslednji preostali načini da ljudi čuju i drugu stranu priče i ostatak istine. I da vide da ih ima još nešto malo normalnih i razumnih.

Naravno, šuma i smetnji ima i tamo, kao i svugde, kao i ovde npr (evo vidi mene npr). Ali to što bude šuma i odvala, ne znači da ne bude i istine i smislenih komentara. Štaviše, ne sećam se kad sam video da je neko nešto lupio a da nije minusima bio zakopan na dno komentara. Skoro uvek su oni najsmisleniji na vrhu, ako ne računamo situacije kada Vođa pošalje sektaše i botove na neku vest da ređaju hvalospeve. To ne računam.

Poslednja izmena:
Toliki otpor među srbima bilo kakvim promenama... Nije ni čudo da je Sloba vladao 20+ godina.
Mislim da je kod nas u društvu dosta dominantno razmišljanje kako je nekad bilo bolje. Gaji se ta kultura života u prošlosti, zato su ljudi skloni depresiji kod nas više nego tamo gde su ljudi okrenuti budućnosti (depresija je zapravo posledica kada neko živi u prošlosti, isto kao što je anksioznost neželjeni efekat kada neko ima strah od budućnosti).

I to nije nešto što je karakteristika prethodnih 10 godina, nego generalno. Uvek je dominantno bilo razmišljanje to da je nekad bilo bolje i ljudi praktično svoje živote žive u uspomenama i nekakvoj letargiji i melanholiji umesto da se okrenu ka budućnosti.

Čak i mojim roditeljima koje smatram za učene ljude stalno podsećam na to i praktično ih teram da kada se vidimo ne pričamo mnogo o prošlosti i uspomenama, već da se skoncentrišemo na budućnost (i sadašnjost) i da to treba da bude gro tema - ok da se ponekad podsetimo nečeg iz prošlosti, ali nikako ne sme da se živi u prošlosti.

Mislim i da je to jedna od glavnih razloga zašto kod nas i dalje u jednom velikom procentu ljudi brže stare nego ljudi na zapadu - ne mislim na fizičku starost nego na starost "u glavi", izgube mlad duh u 30im, stil života im bude isti kao kod njihovih roditelja pre 25-30 godina i jednostavno uđu u tu neku hroničnu melanholiju.

Kod nas je normalno da ljudi u 35-40 godina imaju narativ u stilu "u moje vreme je bilo drugačije", a u biti njihovo vreme je sad, sada bi trebalo da budu u najvećoj snazi i da najviše stvaraju.

Izvinite na offtopic-u ali hteo sam da napišem moje mišljenje na temu zašto se ljudi u Srbiji plaše promena.

не читај никада коментаре на вести порталима. није добро за мозак и психу
Колико год су коментари на новинским званичним веб страницама лоши, има и добрих. @Bender Rodriguez је у праву. Понекад се нађу многобројни коментари који су паметни, вредни пажње и читања, јер то од потукпљених медијских кућа нећеш чути, као ни од секташког режима. Понекад треба читати, и чути другу страну приче да знамо шта се збива иза наших леђа. Нема ништа горе од читања нашминканих хвалоспева које пишу СНС-ови сендвичари, и циљ им је да исперу мозак и да те излуде, или да те убију у појам. Такође, кад их читаш, звуче као да их је вештачка интелигенције написала.

Pa to.

Mediji su danas, većinski, glasnici režima i/ili kompanija koje ih drže. A komentari u vestima su, većinski, odraz i glas naroda. Draže mi je da čitam taj iskreni glas naroda. Čak i ako on ponekad kaže da vakcine izazivaju autizam ili da nas zaprašuju avioni. Da, to su besmislice. I njih ću da preskočim, neću se složiti sa njima. Ali i te besmislice su odraz ovog naroda, to je činjenica. I lakše će razumeti ovaj narod i ovu zemlju onaj ko se upozna sa njima tako, nego onaj ko o svemu čita iz režimskih i privatnih medija koji ovde uglavnom prosipaju priče kako smo najbolji na svetu i imamo najdivniji režim na svetu.

Inače siguran sam da i gnominari koriste komentare da dopune ili prošire svoje vesti. X puta sam video da u komentarima ljudi otkrivaju ono što gnominari nisu isprva, pa da posle ovi prošire tj. ažuriraju vest gde dodaju još informacija koje nisu smeli pre.

Evo pre par dana sam negde video vest o nekom restoranu na NBG čiji su vlasnici isekli stubiće na trotoaru ispred, da mogu da parkiraju svoje automobilčine. Gnominari nisu pominjali ko su vlasnici. A onda u komentarima vidim da je neki napisao, parafraziram, da to drži izvesni čika biznismen sa Kosova, koji se više puta pojavljivao u medijima i raznim incidentima. I odmah ti bude jasno ko je i o čemu se radi. A da čekam gnominare i režim, ne bih nikad ništa konkretno saznao. Osim da smo najbolja zemlja na svetu.

Poslednja izmena:
Pa to.

Mediji su danas, većinski, glasnici režima i/ili kompanija koje ih drže. A komentari u vestima su, većinski, odraz i glas naroda. Draže mi je da čitam taj iskreni glas naroda. Čak i ako on ponekad kaže da vakcine izazivaju autizam ili da nas zaprašuju avioni. Da, to su besmislice. I njih ću da preskočim, neću se složiti sa njima. Ali i te besmislice su odraz ovog naroda, to je činjenica. I lakše će razumeti ovaj narod i ovu zemlju onaj ko se upozna sa njima tako, nego onaj ko o svemu čita iz režimskih i privatnih medija koji ovde uglavnom prosipaju priče kako smo najbolji na svetu i imamo najdivniji režim na svetu.

Inače siguran sam da i gnominari koriste komentare da dopune ili prošire svoje vesti. X puta sam video da u komentarima ljudi otkrivaju ono što gnominari nisu isprva, pa da posle ovi prošire tj. ažuriraju vest gde dodaju još informacija koje nisu smeli pre.

Evo pre par dana sam negde video vest o nekom restoranu na NBG čiji su vlasnici isekli stubiće na trotoaru ispred, da mogu da parkiraju svoje automobilčine. Gnominari nisu pominjali ko su vlasnici. A onda u komentarima vidim da je neki napisao, parafraziram, da to drži izvesni čika biznismen sa Kosova, koji se više puta pojavljivao u medijima i raznim incidentima. I odmah ti bude jasno ko je i o čemu se radi. A da čekam gnominare i režim, ne bih nikad ništa konkretno saznao. Osim da smo najbolja zemlja na svetu.
Слажем се са тобом. Иначе, ево још једног предоброг коментара везаног за ову тему о уништавању хотела Југославија.

Колико људи живи у Србији? 6.5 милиона. Колико људи живи у Београду? 1.8 милиона. Док год је друга цифра мања од прве, Београд ће да се шири. Тако и треба. Само нек се шири. Убрзање до даске. Сипај шмрком бензин на ватру.

У једном тренутку ће доћи до потпуног колапса целе инфраструктуре и свих градских служби. Град ће да стане на недељу дана, нестаће струје, воде, интернета, говна ће да шикљају из WC шоље чак и на првом спрату; редови ће бити на пумпама за гориво. Оних 5,000 способних људи који својом пожртвованошћу спречавају да Београд имплодира ће бити у иностранству тражећи бољи живот, и тек тада, тек тада ће бити тренутак за промену режима.

Када не можеш да гледаш, ни чујеш Вучића како прича са екрана, нити да своје јаде утапаш у коментарима на Фејсбуку са другим сапатницима, него ти је једино решење да гледаш твоју децу како плачу и друге људе како пливају у говнима, и гуше се у смраду смога, гладни и жедни, МОЖДА тек тада народ устане и запали скупштину, РТС и полије зграду Председништва говнима.

Lik je mnogo gledao "Leave the World Behind" na Netflix-u, pa još ova vrućina i udarilo ga je, vidim, dobro u glavu.

Meni je ovaj projekat u rangu Generalstaba. Planiraju se kule, oba projekta ukljucuju luksuzne stanove, luksuzni hotel i poslovni prostor. Kod oba projekta treba da se srusi stara (komunisticka) zgrada. Imaju odlicnu lokaciju.

Ne znam koji mi je veci favorit. Lepse su mi kule u sklopu Generalstaba dok su ovde vise.

U svakakom slucaju jedva cekam pocetak gradnje oba projekta. Bice zanimljivo pratiti.

Mediji su danas, većinski, glasnici režima i/ili kompanija koje ih drže. A komentari u vestima su, većinski, odraz i glas naroda. Draže mi je da čitam taj iskreni glas naroda.​
Pogotovu kada 99 od 100 budu komentari podrške aktuelnoj vlasti, nevezano da li je kritika ili ne.
Toliki otpor među srbima bilo kakvim promenama... Nije ni čudo da je Sloba vladao 20+ godina.​
Svaki put kada neko napiše da mu se nešto ne sviđa ili da bi to uradio drukčije, po automatizmu bude proglašen kao neko ko je protiv promena i napretka.​

Pogotovu kada 99 od 100 budu komentari podrške aktuelnoj vlasti, nevezano da li je kritika ili ne.

Svaki put kada neko napiše da mu se nešto ne sviđa ili da bi to uradio drukčije, po automatizmu bude proglašen kao neko ko je protiv promena i napretka.​

Slažem se, samo što u ovom slučaju "komentatori" samo kritikuju, a ne daju alternativu - pročitaj sva tri preneta komentara na koje se moj post odnosio.

To je generalno problem, a zbog toga i mnogo toga prolazi. Puno se kritikuje i u tom smeću kritika, po pravilu, se ne nudi to što ti navodiš - neka validna alternativa.

Šta znači: "Србија је свој историјски врхунац у науци, култури, уметности, економији, образовању, слободи и људским правима достигла када је била део СФРЈ ..." - prvo nema više te SFRJ već 35 godina, drugo to i nije kritika, već neka diskutabilna konstatacija, nakon koje može samo da se nastavi sa rušenjem. Može naravno da se dalje diskutuje da li je ta kontatacija tačna i dok se tako diskutuje npr. o ljudskim pravima u SFRJ, srušiše ovi hotel :)

Poslednja izmena:
Pa to.

Mediji su danas, većinski, glasnici režima i/ili kompanija koje ih drže. A komentari u vestima su, većinski, odraz i glas naroda. Draže mi je da čitam taj iskreni glas naroda.

To nije potpuno tačno - komentari se moderišu u skladu sa uređivačkom politikom medija. Komentari nisu nikakav pravi odraz glasa naroda, već su u funkciji verifikacije konotacije koja se provlači u vestima. Isto je npr. na B92, kao i na N1. Generalno, te komentare bi trebalo ukinuti. Komentari su podložni manipulaciji, a sigurno neće omogućiti to što kažeš "iskren glas naroda", jer nije u interesu ni jednima ni drugima.

Imaš onda i bot komentare, koji se lako prepoznaju i koji skupe brzo par stotina lajkova. Međutim, da li "običan" čovek to ume da prepozna ili ipak pomisli da većina podržava određeno mišljenje?

Izuzetak su komentari na vesti o automobilima, te obožavam da čitam, posebno o EV. Tu se mnogo lepo vidi kako se srbin, generalno, užasava promene i voli da "piša uz vetar".

Ne slažem se, treba da ostanu komentari.

P.S.
O EV imam uglavnom loše mišljenje. Što se, jelte, moglo i očekivati od mene. 😎 I da, plašim se promena. Pogotovu kad ih vode glupi i slepi ljudi. Volim svoj dragstor i ne bih ga menjao ni za šta.

Poslednja izmena:
Свако ко тврди да се само у Србији руше зграде и пуштају да пропадну треба да добије забрану гласања, јер својим ставом не доприноси политичкој зрелости друштва, јер се заснива на лажи. Свако ко тврди да је Савамала требала да остане у оном облику је такође глуп, злонамеран или незналица.

Komentari nisu nikakav pravi odraz glasa naroda, već su u funkciji verifikacije konotacije koja se provlači u vestima. Isto je npr. na B92, kao i na N1. Generalno, te komentare bi trebalo ukinuti. Komentari su podložni manipulaciji, a sigurno neće omogućiti to što kažeš "iskren glas naroda", jer nije u interesu ni jednima ni drugima.
Realno potpuno nemoderisane komentare možeš ĉitati samo na društvenim mrežama i to na stranicama/profilima koji se ne moderišu, ali i tu treba uraditi background check i videti ko je taj ko piše.

Većinu bombastičnih komentara pišu ljudi bez imena i prezimena, bez profilne slike i bilo kog drugog podatka, i za mene ti komentari nemaju apsolutno nikakvu relevantnost.

Dok kada vidim da je komentar napisan sa nekog pravog profila (ime, prezime, slike, pratioci, prosto vidiš da iza toga stoji osoba) to mogu da pričitam i uzmem u razmatranje, slagao se sa tim ili ne.

Kod N1/B92 i ostalog medijskog đubreta uvek se pušta i jedan deo komentara koji ne ide uz dlaku uređivačkoj politici da bi se stvorio privid da komentari oslikavaju realno mišljenje čitalaca.

I fascinatno mi je da neko i pomisli da su komentari nemoderisani i da može sa napiše ko šta hoće. Mislio sam da u 2024 godini ljudi su ipak tehnološki potkovaniji i da im je prosto jasno da medijske kuće imaju full time zapslene editore user generated sadržaja kojima je jedini posao za 8-satno radno vreme da pregledaju i moderišu komentare.

Vrh