Za istorijski centar je najpovoljnija gusta gradnja na ulicama iz 19. veka.
Inače uvek je simpatično kada o saobraćaju i javnom prevozu pričaju ljudi koji ne izbijaju iz automibila.
Pre svega treba verovati forumskim strucnjacima, a ne svojim ocima.
Svako trcanje zavrsavam pod stresom jer dotrcim blizu zgrade i onda idem po sred ulice i kad imam onaj cool down period, sad sam sav anksiozan jer idem po sred ulice i stalno se okrecem da vidim da li ide neki automobil.
I posto nisam ziveo u ovom kraju neko vreme i sad sam se vratio, pokusavam da se setim kako sam ranije neoptereceno trcao i neoptereceno zavrsavao trcanje.
Znam da sam mogao da stanem na kraju i na miru prosetam, a i samo trcanje je izgledalo drugacije i nisam trcao po ulici.
I onda se setim i klikne mi - imali smo trotoar jbt. Znate ono parce asfalta koje je namenjeno pesacima.
Kada bih zavrsio trcanje, hodao sam trotoarom mirno i tu se hladio posle trcanja.
Sad su tu automobili parkirani, a ja idem po sred ulice.
A to je zato sto su u toj ulici bile porodicne kuce, a sada su na tim istim parcelama zgradetine.
Ali gradnja u visinu smanjuje guzve, opusteno.
A onda sve te nove ljude strpati da rade u centru grada, to je isto kul.
Sa jednom ulicom koja vodi ka centru. Ovde kod Ada Mola se u jednoj tacki skupi cela ekipa sa Ibarske Magistrale, Milosa Velikog, Cukaricke padine, Zarkova i svih naselja tu, pa sve do Turske negde.
Da nema mosta na Adi, bas bi bilo veselo.
Ali treba tu sad jos na mestu Hipodroma da se izgradi, u visinu naravno jer visine smanjuju guzve.
Posto svi u centar treba da idu da rade jer Pantograf je rekao da je to jedna od najboljih stvari koja se desila za Beograd, da je centar grada postao ponovo poslovni centar.
Pa idemo svi onda ujutro, i iz kulcina umesto Generalstaba i iz Cacka i iz Kraljeva i iz Stepojevca i iz Zarkova i sa Vozdovca... svi se taman tu negde ukrstimo u Kneza Milosa i milina.
A sto te kulcine budu vise, to ce biti manja guzva jer bolje da 1000 automobila izadje iz zgrade nego 5.
Ja razumem sta vi pricate, ali to je tako kada se planski radi i ozbiljno. Mi ovde na delu dobijamo samo dodatni haos, anarhiju i kriminal.
Sad su se kao u BNV uselili ljudi iz Borce pa je manja guzva jer sada sednu na dvojku i odu na posao u centar.
U praksi, uselilo se Djani koji svejedno ide u Simanovce na snimanje i pravi guzvu dok ide tamo i mogao je da ide u Simanovce i sa Dedinja i mogao bi preko Topcidera na Most na Adi i pravio bi manju guzvu nego sad.