Šta je novo?

Hilton Hotel [Hotel | 34 000 m²]

Ne treba imati tu nikakva saznanja, jasno je da će početi pred izbore.

Siniša Mali je neki dan na Studiju B izjvaio da bi izgradnja Hiltona trebalo da počne 17. aprila. Hajde, to im se nekako i poklopilo nedelju dana pred izbore, jer se več mesecima najavljivalo da bi izgradnja ovog hotela trebalo da počne u prvom kvartalu 2016.

Ipak mi je jače što će u naredne dve-tri nedelje, bar prema rečima Malog, biti organizovane ceremonije polaganja kamena temeljca i za objekte koji se već neko vreme grade, poput "Belgrade Plaze" na Karaburmi i "Shoppi Retail Parka" u Borči.

Besmislena praksa otvaranja privatnih gradilista od strane zvanicnika se nastavlja pogotovo sa tolikim vremenskim razmakom od stvarnog pocetka izgradnje.

Direktore, nemoj uvek da si tako skeptičan :D Kreće sigurno u aprilu, sve je spremno - dozvole, izvođač radova, nadzor itd. Jedino mi je malo žao što će ih zloupotrebiti u kampanji.

Dosta vise o politici i glasovima.... bas me briga ko sta otvara, samo je vazno da se Beograd gradi i razvija.
Vratimo se na temu!

Direktore, otkud tolika skeptičnost? :) Da li imaš neku informaciju?

Meni je i čuvar na budućem gradilištu Hiltona rekao da radove možemo da očekujemo tokom proleća.

Iskustvo bg gradilista koja samo sto nisu krenula

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=379208#p379208:2a6z38rk je napisao(la):
Igor » 03 Апр 2016 01:13 am[/url]":2a6z38rk]Besmislena praksa otvaranja privatnih gradilista od strane zvanicnika se nastavlja pogotovo sa tolikim vremenskim razmakom od stvarnog pocetka izgradnje.
Заправо је контра. Не трпају се они сами, него их приватници зову, уколико се админисрација заузела за неки пројекат у смислу убрзавања бирократије, као неки вид "захвалности".

У суштини, симбиоза обостране користи.

Hilton je ozbiljan brend da bi dolazio u Beograd da radi sa neozbiljnim ljudima....

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=379289#p379289:ur1x1ykp je napisao(la):
stf » April 3rd, 2016, 4:19 pm[/url]":ur1x1ykp]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=379208#p379208:ur1x1ykp je napisao(la):
Igor » 03 Апр 2016 01:13 am[/url]":ur1x1ykp]Besmislena praksa otvaranja privatnih gradilista od strane zvanicnika se nastavlja pogotovo sa tolikim vremenskim razmakom od stvarnog pocetka izgradnje.
Заправо је контра. Не трпају се они сами, него их приватници зову, уколико се админисрација заузела за неки пројекат у смислу убрзавања бирократије, као неки вид "захвалности".

У суштини, симбиоза обостране користи.
Nema tu nikakve simbioze vec ciste politicke promocije koja je poprimila novi oblik. Ja ti garantujem da deo investitora ne bi voleo uopste da ih politicari uzimaju u usta i njihove projekte.

S obzirom na reputaciju investitora siguran sam da ce sve ici po planiranoj dinamici.

Izgradnja hotela "Hilton" u Beogradu počinje 17. aprila
Četvrtak, 07. 04. 2016.|10:48 | Izvor: Novosti

Izgradnja luksuznog hotela "Hilton" počeće 17. aprila, kada će investitor položiti kamen temeljac na novom gradilištu, saznaju "Novosti".

Novi objekat međunarodnog lanca hotela "Hilton Hotels and Resorts", koji će se prostirati na ukupno 32.418 m2 uključujući četiri podzemne etaže, uskoro će nići u Beogradu.

Radovi na izravnavanju zemljišta na uglu Kralja Milana i Kralja Milutina počeli su pre nekoliko dana, a izvodi ih kompanija "City Road Group". Rok za završetak je sredina aprila, kada će biti svečano otvaranje gradilišta.

- Polaganje kamena temeljca zakazano je za 17. april, čemu će prisustvovati i sam investitor, kao i predstavnici Vlade Srbije i grada Beograda - kaže izvor "Novosti".

Prvi hotel ove franšize u Srbiji imaće 250 soba i apartmana raspoređenih na osam spratova, a prema nacrtu projektnog biroa ZAPP, ulaz u objekat biće na uglu ulica dva kralja.

Na krovu hotela planiran je restoran sa otvorenom terasom, a poseban deo činiće ozelenjeno unutršnje dvorište od 1.200 m2, koje će krasiti prodavnica.

Rok za završetak radova i izvođač biće obelodanjeni tek nakon polaganja kamena temeljca.

Izvor: eKapija

Izvor: Beobuild.rs

Počela izgradnja hotela Hilton
160417-Hilton-vs-01bb.jpg

Gradnja i investicije u Beogradu polako hvataju zalet posle dosta godina, a u ovom ciklusu dominiraju komercijalni sadžaji. Tako je danas u centru grada pokrenut još jedan novi projekat iz hotelskog segmenta – i to luksuzni “Hilton” koji će se nalaziti na uglu ulica kralja Milana i kralja Milutina. Biće to prvi hotel iz ove franšize u Beogradu i Srbiji, kao još jedno pojačanje u visokoj hotelskoj kategoriji. Turizam je jedna od malobrojnih privrednih aktivnosti u Srbiji koja uživa neometan dvocifren rast dugi niz godina, što je povuklo značajne investicije u ovom sektoru. U prethodnom periodu Beograd je dobio ne mali broj objekata ove namene, a među njima stigli su i najpoznatiji svetski lanci.

Celu vest kao i prikaze objekta i fotografije gradilista pogledajte u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/po%C4%8Dela-izgradnj ... p2614.html
160417-Hilton-vs-05b.jpg

160417-Hilton-01.jpg

Celu vest kao i prikaze objekta i fotografije gradilista pogledajte u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/po%C4%8Dela-izgradnj ... p2614.html

Bilo bi dobro kad bi konacno porusili one udzerice preko puta (predvidjeno je rusenje), pa da se sa Narodnom bankom dobije celina. Mada cisto sumnjam, mislim da ce one kao i one dve na Terazijama do Hotela Moskva vecno opstajati. Ja bih to zakonima resio za dan.

To je moglo kod tita sad zivimo u kapitalizmu sinko

Gradonačelnik Nenad Bogdanović je pre 15tak godina imao ideju da se tim ljudima ako neće da prodaju te udžerice (kako bi se sagradilo nešto reprezentativnije za centralnu gradsku ulicu) podigne porez. Time bi ih primorao da ih prodaju. Dakle može to i u kapitalizmu, samo je drukčija tehnika teranja

Da svojevremeno je bila prica da je u Francuskoj takav princip oporezivanja naravno bilo bi fino da nam neko ko je upoznat sa time ili zivi u FR to potvrdi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=381754#p381754:31x5xm7j je napisao(la):
Sreda » 17 Apr 2016 02:58 pm[/url]":31x5xm7j]Bilo bi dobro kad bi konacno porusili one udzerice preko puta (predvidjeno je rusenje), pa da se sa Narodnom bankom dobije celina. Mada cisto sumnjam, mislim da ce one kao i one dve na Terazijama do Hotela Moskva vecno opstajati. Ja bih to zakonima resio za dan.

Te zgrade (nisu džerice, već zapušene stare gradske kuće) će kad tad biti srušene. Bile bi srušene i zamenjene višespratnicama da se nije zaratilo 1941.
Drugo, do hotela Moskva se nalazi prizemlje - ostatak kuće porodice apotekara Viktorovića, koja je teško oštećena 1941 i nikada nije popravljena (već je jednom bila rušena i popravljana posle I svetkog rata). Danas pripada SPC.

E, sad zakon. Danas izgleda svako hoće da kroji zakone kako samo njemu odgovara. Tako je SNS doneo zakon o Beogradu na vodi zbog kojeg ćemo mi građani da plaćamo odštete i penale.
Zakoni se donose zbog opšteg dobra, ne zbog nečihe fiks ideje.
Postoji tržište, vlasnici imaju pravo da prodaju svoju imovinu kome žele, kada, po kojoj ceni i ako uopšte to žele.
Nije društveni interes da se država meša, osim ako nije javni interes (tak su i proglasili BnV za javni interes, iako to nem blage veze sa životom).

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=381789#p381789:31x5xm7j je napisao(la):
Earthmoving » 17 Apr 2016 07:24 pm[/url]":31x5xm7j]Gradonačelnik Nenad Bogdanović je pre 15tak godina imao ideju da se tim ljudima ako neće da prodaju te udžerice (kako bi se sagradilo nešto reprezentativnije za centralnu gradsku ulicu) podigne porez. Time bi ih primorao da ih prodaju. Dakle može to i u kapitalizmu, samo je drukčija tehnika teranja

Ne, greška. To što je neko nekada imao neku ideju, koja se, kao što znamo, i nije realizovala, ne znači da je to i moguće.

Ne može tako. Porez se određuje prema nekim realnim kategorijama, a ne da bi se neko isterao iz svoje imovine.
Država ne treba da vrši pritisak na građanina ili pravno lice da napusti svoju imovinu zarad izgradnje neke zgrade nekog trećeg privatnog investitora. Kupi, pa ruši i gradi.

Što se tiče početka izgradnje Hiltona, ja sam zadovoljan. Dopadaju mi se i gabariti zgrade, i fasada, a i ova kolonada sa nadstrešnicom u prizemlju.
Samo, ne znam kako će da se reši zaustavljanje automobila koji dovoze i odvoze goste, obzirom da je Kraja Milana 2+2 od kojih je po jedna traka - žuta traka?

Vrh