[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=381754#p381754:31x5xm7j je napisao(la):
Sreda » 17 Apr 2016 02:58 pm[/url]":31x5xm7j]Bilo bi dobro kad bi konacno porusili one udzerice preko puta (predvidjeno je rusenje), pa da se sa Narodnom bankom dobije celina. Mada cisto sumnjam, mislim da ce one kao i one dve na Terazijama do Hotela Moskva vecno opstajati. Ja bih to zakonima resio za dan.
Te zgrade (nisu džerice, već zapušene stare gradske kuće) će kad tad biti srušene. Bile bi srušene i zamenjene višespratnicama da se nije zaratilo 1941.
Drugo, do hotela Moskva se nalazi prizemlje - ostatak kuće porodice apotekara Viktorovića, koja je teško oštećena 1941 i nikada nije popravljena (već je jednom bila rušena i popravljana posle I svetkog rata). Danas pripada SPC.
E, sad zakon. Danas izgleda svako hoće da kroji zakone kako samo njemu odgovara. Tako je SNS doneo zakon o Beogradu na vodi zbog kojeg ćemo mi građani da plaćamo odštete i penale.
Zakoni se donose zbog opšteg dobra, ne zbog nečihe fiks ideje.
Postoji tržište, vlasnici imaju pravo da prodaju svoju imovinu kome žele, kada, po kojoj ceni i ako uopšte to žele.
Nije društveni interes da se država meša, osim ako nije javni interes (tak su i proglasili BnV za javni interes, iako to nem blage veze sa životom).
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=381789#p381789:31x5xm7j je napisao(la):
Earthmoving » 17 Apr 2016 07:24 pm[/url]":31x5xm7j]Gradonačelnik Nenad Bogdanović je pre 15tak godina imao ideju da se tim ljudima ako neće da prodaju te udžerice (kako bi se sagradilo nešto reprezentativnije za centralnu gradsku ulicu) podigne porez. Time bi ih primorao da ih prodaju. Dakle može to i u kapitalizmu, samo je drukčija tehnika teranja
Ne, greška. To što je neko nekada imao neku ideju, koja se, kao što znamo, i nije realizovala, ne znači da je to i moguće.
Ne može tako. Porez se određuje prema nekim realnim kategorijama, a ne da bi se neko isterao iz svoje imovine.
Država ne treba da vrši pritisak na građanina ili pravno lice da napusti svoju imovinu zarad izgradnje neke zgrade nekog trećeg privatnog investitora. Kupi, pa ruši i gradi.
Što se tiče početka izgradnje Hiltona, ja sam zadovoljan. Dopadaju mi se i gabariti zgrade, i fasada, a i ova kolonada sa nadstrešnicom u prizemlju.
Samo, ne znam kako će da se reši zaustavljanje automobila koji dovoze i odvoze goste, obzirom da je Kraja Milana 2+2 od kojih je po jedna traka - žuta traka?