Mislim da to nije poslednje, vidim po ovom intervjuu Sinise Malog da sad menjaju taktiku jer im se problemi na svim nivoima multiplikuju, pa cemo u narednom periodu videti odobravanje bukvalno svakog projekta koji neki investitor bude doneo u Grad i da ce mu biti odobren bez obzira na urbanizam ili arhitekturu, jer su braca u panici, nista nisu pokrenuli za 3 godine , a mnogo su se naobecavali i nalagali, i jako im je stalo da se gradi bilo sta , bez obzira na urbanisticka ogranicenja, oni ce to odobravati.
Kao sto sam to i prevideo i pre par meseci kada su ukinuli konverziju za tajkune, da ce u ovom periodu masa njih koji su cekali to oslobodjavanje placanja zemljista i da ce brze-bolje svi da krenu u gradnju. Bila je prica , recimo u vezi ona Tri Kralja, gde su investitori trebali da plate ,valjda 12 miliona evra gradu samo za NGGZe, pa je jedan od vlasnika pretio Djilasu da ce on pre da da 3 miliona evra nekome ko ce da ga smeni (Djilasa) i da ce onda on (investitor) da prakticno sam sebi odredi koliko ce da plati tu NGGZe i da ce to biti nekoliko puta manje od tih 12 miliona evra. Danas , vidimo, da se upravo to i desilo i da je ta NGGZe pre 2 meseca smanjena za tu ekstra zonu sa 80.000 dinara /m2 na 26.000 dinara/m2, dakle tacno 3 puta!!! Dakle , tom odlukom o tom tako drasticnom smanjenju NGGZe je gradu Beogradu izbijeno u buducnosti stotine miliona evra prihoda kojije za njegovo investiciono ulaganje najvazniji izvor. Tako da u buduce mozete da se pozdravite sa bilo kojim vecim infrastrukturnim ulaganjem u Beogradu, osim ovih kredita koji su ugovoreni pre 2013. O metrou mozete samo da sanjte u narednih 10ak godina, ovi napredni to cak i ne kriju.
Od Beograda ce malo po malo da se pravi jedna ogromna favela, jer ce se graditi objekti visokog kapaciteta , a nece se graditi nikakva infrastruktura , pa ce za jedno 5-6 godina redovno dolaziti do kolapsa u pojedinim delovima grada gde ce se graditi mnogo stanova , a bez prosirivanja infrastrukture , jer se infrastruktura jednostavno nece graditi jer je osakacen najveci fond koji je za to do sada sluzio
Ne , nema veze da li ili nema potrebe za dodatnim ulaganjem , i ja sam se zaje*******'o , nije 26.000 dinara , vec jos manje 23.000 dinara /m2 , a u III zoni je za stanove 13.000 , a za komercijalne sadrzaje 19.000 din/m2 , dakle prosecno oko 16.000 din/m2.
I da ne bude zabune , nema to moj direktore nikakve veze sa diletantizmom, to je cista mega-korupcija i ozakonjivanje pljacke grada Beograda i praznjenje gradskog budzeta u korist investitora.
Evo ovde imas tacno i precizno kolika je bila naknada pre a kolika je danas i zaprepastices se.
http://www.beoland.com/images/zemlji...da/Naknada.pdf
gygy11 sa ssc
http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 53&page=16