Informacije sa linka koj si priložio isključivo govori o
zastarelim hidro-elektranama,
koje u momentu izgradnje nisu ni poznavale termin ekologije
-Takodje takve
stare h.e. svojom kontrolom vode prekidaju i prirodne procese plavljenja a koja su po ekologiji vrlo pozitivnna i korisna
- Isto tako govori o
starim h.e. njihovoj dotrajlaosti, slabijoj retabilnosti
naročito o havariskoj opasnosti (pucanja ) od takvih rušilačkih bujičnih poplava iz akumulacija starih h.e.
Te zbog takvih i sl. stvari preporučuje se uklanjanje
zastarelih hidro-elektrana a ne obustave izgradnje modernih :!:
Ovdi i sada
govorimo o izgradnji
modernih strateških i ekonomskioh NEOPHODNIH hidro-elektranama
koje su daleko rentabilnije i ekološki prihvatljive ( danas u projektima su obavezne i ekološke stavke)
Navedeni istinitih primeri sa Stare planine su nepoštovanje i kršenja ekoloških stavki-zakonskh odredbi
naročito izraženi za te male hidro elektrane a koje si lepo u predhodnom postu prikazao :kk:
To nie zato što su one loše, štetne, jer su stvarno projektovane po modernim eko standarnima (ne mogu drugačije da dobiju dozvolu)
Sam kažeš da se namerno gaze i
ne poštuju odredbe i da nikog nije briga za to , a štetne posledice su evidente
pa
to je onda čist problem kurc*obolje inspekcija i sudova , a ne loše tehnologije hidro-elektrane
Imam ja razumevanja za one koje hoce da NEupotrebljavamo svoje Bogom date prirodne resurse,
kako bi mi od njih kupili : njihovu tehnologiju i rezervne delove ili od njih da uvozimo suvu el. energiju
Njihov Tatko radi za njih , a ne za nas
postoji čitava industrija za proizvodnju elemenata i delova nuklearnih, vetro i slolarnih elektrana
a rezervni delovi se i dalje proizvode i lageruju .... to treba nekom uvaliti... kome ?
Pa da .... evo ideje
Nemoj te praviti hidro-elektrane ... ki bajagi štetne su ... kupite od nas nuklearke, vetrenjače , solarne panele
a vaš ogromni hidro potencijal zanemarite ...
eve imamo i baterije..... (jbg. i one se moraju puniti strujom) :lol:
Zelenu energiju treba koristiti : vetrenjače , solarne panele, bio masu i dr......ali Hidro-elektrane su NEnaje*******ljive
Slušati i raditi po njiovom Tatku - nikako nije u vinklu :!: