Šta je novo?

GTC "Ada Mall"

Ne bih baš da se pravim Koštunica, ali ako je u Planu detaljne regulacije ucrtano da je negde planiran put, nemoguće je dobiti građevinsku dozvolu za objekat koji bi na bilo koji način ugrozio njegovu planiranu trasu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=852096#p852096:3p8n7nl7 je napisao(la):
Bender Rodriguez » 21 May 2021 12:53 pm[/url]":3p8n7nl7]Glupo je da pravdaš nešto što je produkt gluposti i slepila projektanata i investitora koji misle da je u redu da neko ide okolo naokolo 10 godina dok se ne izgradi novi nadvožnjak. Ali u redu je, tačno bih se zabrinuo kad ti ne bi branio investitore i vlast. Tako da sve je ok. Nastavi po dužnosti.

A još gluplje je da na neki način zahtevamo "divlju gradnju" kako bismo opravdali nerad gradske uprave.

I to se ponavlja iz teme u temu - "nemojmo da gradimo, jer onaj čiji je posao da gradi infrastrukturu, tu infrastrukturu ne gradi" :D

Mislim, gnev zbog ovako postavljenih stepenica je opravdan, ali pritisak javnosti se treba usmeriti ka gradnji novog nadvožnjaka, a ne ka gradnji alternativnog stepeništa.

Pogledajte samo koliko se zgrada izgradilo na Banovom brdu, naročito tu oko Hipodroma i Ada Malla, i pomnožite koliko je od svih njih naplaćeno na ime naknade za uređenje građevinskog zemljišta.
 
Vidi, ja znam da ste i i ovaj iznad drugari i istomišljenici, ali evo da te pitam jasno i konkretno - da li ti razumeš da ljudi treba da cirkulišu kroz taj prostor i od danas pa do 2030, kada će, u najboljem slučaju, da se gradi taj vaš ljubljeni famozni novi nadvožnjak?

Dobijam probavu više slušajući te priče ''ali ne ne, pazi, neće to biti tako doveka, tu će da dođe PDR i ________ (dopisati projekat u planu po želji) pa će za 10 - 20 godina da bude skroz drugačije''. Ma sve je to u redu, ali mene toliko jako zabole uvce šta će biti 2030 i 2040. :) Ja želim da taj prostor, koji idržavam i plaćam, te stoga i koristim, bude normalan i funkcionalan danas. Ne za 10 ili 20 faking godina. Nadam se da sam sad jasan. Mada znam da nekima nikad neću biti.
 
A zašto da se gradi tek 2030? Zašto ne sledće godine?

Pazi, ja tebe razumem, jer kao i većina foruma, ceo svoj život živiš u gradu u kojem nije baš normalno i uobičajeno da se gradi nova infrastruktura. To što smo mi svikli na našu bedu, ne znači da je to normalno.

Gradski budžet je danas mnogo veći nego pre deset godina, a izdvajanja za kapitalne investicije su i dalje sramotno niska i daleko ispod evropskog, pa i regionalnog proseka.

I možeš ti da mi, samo zbog stava koji nije na liniji tvog, inputiraš da sam nekakav "vlastoljubac" koliko god hoćeš - a da pritom ne znaš ni ko sam, ni šta sam, ni šta radim - ali u ovoj situaciji si zapravo ti taj koji brani Vesića i kompaniju, a ne ja.
 
A zar je problem da se napravi privremeni objekat? Pa i sadašnji tobogan je valjda privremeni.

Sada se drže zakona kao pijan plota i ne umeju da se snađu i urade nešto praktično korisno.

Ali zato dok još nisu dobili sve papire za gondolu su posekli sva stabla (stotinjak) na putanji.
 
Pa očigledno je problem.

Nemoj da kukaš nego budi strpljiv pa sačekaj 10 godina. I budi zahvalan što živiš u ovako fantastičnom gradu sa ovako fantastičnim rukovodiocima.
 
Како је преко надвожњака због дотрајале конструкције забрањен јавни саобраћај, постоје сви предуслови да се нови надвожњак угура у приоритетне пројекте.
 
I za famozni UMP slušam to već godinama. I gledam kako se saobraćaj - među kojima i javni, koji ja koristim - gužva između BDPa i Grčića Milenka čekajući ''savršene uslove za početak gradnje UMPa''. A proširivanje te deonice planirano još pre 50 godina, još pre nego što je UMP bio zamišljen.

Ali eto... nećemo ništa da radimo jer ''predvideo je to PDR''. Predvideo, da... Predvideo za 2030te i 2040te... A do tada ćemo da skačemo na pasarele ko Spajdermen a Žičku da prolazimo hodajući po mreži i fasadama...
 
Vesić je pre neki dan pomenuo u jednom od TV gostovanja novi nadvožnjak i to kako je zabranjeno da teška vozila idu istim. Tvrdi da će za neku godinu početi gradnja istog. Naveo je da je trenutni podvožnjak privremeno rešenje koje je postavljeno pre oko 40 godina za koje nikada nije dobijena građevinska dozvola. Setio sam se i onog nesretnog tobogana od koga nam je samo ostao onaj podvožnjak ispod mosta na Adi.
 
A zar nisu mogle stepenice da idu tipa do pola visine, pa onda, izvinjavam se, "landing" (mozak mi stao kako se to na srpskom zove) i onda stepenice u suprotnom smeru, ka tamo zbog čega se povela polemika. Ili je možda mala visina za tako nešto.
 
Naravno da je moglo.

Ali oni ne razmišljaju o praksi. Oni znaju da će da se radi novi nadvožnjak i da će da bude gotov za 5 godina, a do tada ćemo ići kako su oni zamislili.

Pa samo se setimo ideje o biciklističkoj obilaznici oko BnV koja je išla preko NBG. Eto, toliko i tako oni razmišljaju.
 
Moralo je to maštovitije. :D

endless.jpg

https://www.architonic.com/en/story...scendance-innovative-staircase-design/7000816
 
Нема ништа ново, пасарела још није отворена; јуче у пролазу:

 
... a privremena rešenja "do privođenja nameni".... to ne postoji?
Grad je prepun privremeno odobrenih rešenja.
Šta li je Mitićeva rupa?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=852224#p852224:2jg4on1d je napisao(la):
marrecar » 21 May 2021 09:25 pm[/url]":2jg4on1d]A zar nisu mogle stepenice da idu tipa do pola visine, pa onda, izvinjavam se, "landing" (mozak mi stao kako se to na srpskom zove) i onda stepenice u suprotnom smeru, ka tamo zbog čega se povela polemika. Ili je možda mala visina za tako nešto.
Zvanično se zove "odmorište". :sesir:
 
Opet neko mazanje očiju...provera statike...hahah...hoće li da dovode vojsku da maršira...

PS Ako je neko u blizini, neka slika, na pasareli stoje paketi nečega...nešto će još da dopravljaju. Možda one pukotine. Ili je to provera statike možda...
 
Gde na pasareli, ako su palete sa nekim teretom onda je priprema za proveru statike.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=855603#p855603:9wn4bja4 je napisao(la):
Igor » Pet Jun 04, 2021 7:56 pm[/url]":9wn4bja4]Gde na pasareli, ako su palete sa nekim teretom onda je priprema za proveru statike.

definitli not. pasarela svetli, paketa više nema a koliko znam vojska nije marširala preko nje. sve u svemu, pasarela je još no pasaran.
 
Otvoren je Walter u Ada Mall-u, rekao bih da je pozicija uz Burito Madre.

Fotka je sa linkedina

1626097620884.jpg
 
...kad smo zemlja ćutljivih teletabisa. Verovatno zbog ovih pukotina.

20210705-162822.jpg
 
Ja kad sam to napisao za te pukotine bilo je "da to nije završini sloj, ima još da se radi"
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=864590#p864590:2acjv67q je napisao(la):
Whiplash » Čet Jul 15, 2021 12:13 pm[/url]":2acjv67q]Ja kad sam to napisao za te pukotine bilo je "da to nije završini sloj, ima još da se radi"

Radiće. Sad su nepovoljni vremenski uslovi za prčkanje po betonskoj konstrukciji. :laugh:
 
I niko i dalje ne postavi pitanje što pasarela nije spojena sa TC kao što je najavljeno
 
Vrh