astrodule » Sre Apr 28, 2021 11:02 am[/url]":3defxwuh]Ma nema skretanja levo i tačka! Gde je zelena linija - proširiti i mirni smo dok se ne uradi nova dupla kifla.
Za koga je levo skretanje? Za Lidl i Maxi?
Ko hoće kolima na Adu Lidl ili Maxi, neka ide desno do petlje kod hipodroma, pa nazad.
Slično (isto) i kod Ada Mola.
Isto tako možemo zabraniti i levo skretanje za ove što izlaze sa Ade
Tako bismo dobili samo jedan čep na raskrsnici kod OMV-a i možda bih tu pravio pre kružni tok (tu su one straćare, pa bi se našlo mesto kada bi se one uklonile).
A evo, pada mi rešenje na pamet i za izlaz sa Ade i za tu raskrsnicu kod OMV-a, a to je da se probije ulica od Ade do petlje i da se petlja dopuni tako da se može na njoj pravi "polukružno" nazad ka gradu.
Tako bi mogli da ukinemo sva leva skretanja od te petlje do Mosta na Adi. Neki bi malo više vozili (ali bez zastoja i semafora i tako uštedeli i gorivo i smanjili zagađenje od izduvnih gasova), ali bi gužve nestale na celom tom potezu.
Eto, ovo mi je palo na pamet za 5 minuta, verovatno sam nešto propustio, ali moramo shvatiti da su tu uvek gužve i čepovi i to najviše zbog pešačkih prelaza (koje bi zamenili podzemni prolazi ili pasarele) i levih skretanja.