[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=803464#p803464:6sb6xcsp je napisao(la):
buca6 » Uto Dec 15, 2020 3:42 pm[/url]":6sb6xcsp]Pozdrav braco i sestre. Zanima me koliko vas izadje grejanje na gas?
Letos smo kupili kucu i sada mi je stigao prvi racun za gas za pola meseca Novembra jer smo polovinom meseca prvi put pustili kotao u rad.I racun je 11.000din, ZA POLA MESECA. Pritom uopste nije bio hladan novembar.
Kuca ima 230 kvadrata (prizemlje i sprat). Od toga se u prizemlju greje samo jedna soba u kojoj je termostat kotla sproveden kablom i kupatilo. A gore mi greje 1 veliki radijator dnevnu, imaju 3 manja(kuhinja,kupatilo,hodnik) i dva klasicna sobna greju sobe ne znam kako bi ih opisao, srednje su velicine. I imam dva mala na stepenistu. Znaci 10 radijatora je otvoreno, (od toga su 5 mali, 4 srednje velicine i 1 veliki) Temperaturu drzim na termostatu dnevnu 22.5, a nocnu 18 stepeni.
Na racunu pise da je potroseno 303m kubnih gasa, za pola Novembra, a mislim da su u Novembru temperature bile u plusu Kotao se koristi i za sanitarnu vodu. Pposto nismo znali u kakvom je stanju kotao odradili smo mu i veliki servis pre pokretanja da bi bila maksimalna iskoristivost energije.
Zaista nemam iskustva sa ovim nacinom grejanja pa me zanima sta mislite da li je ovo normalna potrosnja ili nesto nije u redu do mene ili srbija gasa?