Šta je novo?

Gradski izbori 2018.

Ta... protuva ne da ne bi smela da se kandiduje za gradonačelnika prestonice nego treba da bude proterana iz zemlje.
 
Zakljucena lista 25 komata u kombinaciji 20 za prosipanje glasova 5 realnih da udju u skupstinu grada
 
Ove mikroliste sto se nisu spojile medjusobno nece proci cenzus i to ce ici u prilog SNS-u.
Trebali su da se udruze.
 
Malo sam analizirao teoriju da ako se glasa za opciju koja ne pređe cenzus, glas ide SNS-u (tj, stranci sa najviše osvojenih glasova).

Kao prvo, po važećem sistemu, preostala odbornička mesta se dele proporcionalno osvojenim glasovima (a ne idu svi glasovi samo jednoj opciji što se da zaključiti kada laici objašnjavaju bele listiće i glasanje za stranke koje ne prelaze cenzus).

Ako bi se odbornička mesta delila po potpuno proporcionalnom sistemu između stranaka koje su prešle cenzus, raspored odborničkih mesta bi bio skoro isti (možda jedno mesto gore dole kod nekih).

Evo na primeru iz 2014.

SNS je osvojio 43.62% glasova. 22.8% glasova je otišlo ispod cenzusa. Znači, tih 43.62% je u stvari 56% glasova za stranke koje su ušle u gradsku skupštinu. 56% od 110 odborničkih mesta je 62 mandata.

Međutim koristeći zvaničnu formulu, SNS je dobio 63 mandata po D'Ontovom sistemu. Sa obzirom da je za većinu potrebno 56 poslanika, ova razlika i ne utiče previše na rezultate.

Kada se ovi izbori završe, biće zanimljivo napraviti računicu šta bi bilo kad bi bilo, tj kada bi svi protivnici SNS-a bili na jednoj listi. Naravno, tu treba dodati i psihološki utucaj na glasače koji bi videli da se opozicija konačno ujedinila i to bi sigurno privuklo neopredeljene.
 
Zanimljivo je da se nije pojavila neka "metro" ili "BnV" stranka ali me stvarno zanima koji su to likovi stali potpisima iza "zicara" kandidata za odbornike :)
Nesto nema ni medrano ili corona cirkusa u Beogradu. Uspesno su ih potisnuli i oterali cesti izborni ciklusi i dogadjanja :D
 
direktor":3ikdpal3 je napisao(la):
Zakljucena lista 25 komata u kombinaciji 20 za prosipanje glasova 5 realnih da udju u skupstinu grada


A koja je to 25. lista? Ima
24 proglasene.

Naprednjaci ne znaju gde biju, kao sto sam
pisao vec, samo negativna kampanja ne moze dan bez toga da im prodje.

Inace nisu uspeli da organizuju listu Vlajic
i ekipa, imali su ideju da nekog klinca sa FPNa iscimaju za nosioca liste koji se zove Aleksandar Vucic i da bude slican naziv liste kao naprednjacima.
 
Onda neka nije proglasena koja je predala
Steta sto nisu nagovorili tog klinca sa FPN aleksandra vucica bas bi bilo interesantno mada bi sigurno gledali da im ne proglase listu
 
Mogli su da nađu nekog Slobodana Miloševića, idealno ime i prezime za zbun glasača sledbenika nemačkih sorti, saveza pilićara srbije i srpskog rasplodnog saveza! :mrgreen:
 
Ne znam za vas ali meni je sramotno to što nam je politička situaciija postala toliko beznadežna i jadna da izbori služe za sprdanje i šibicarenje.
A popis stanovništva da se razni majmuni deklarišu kao pigmeji, Džedaji i slično, samo da bi isterali neki inat, nekome, iz nekog razloga...
 
uTrmPbZ.jpg

UvPPf81.jpg
 
loyola":2pqsp8uv je napisao(la):
direktor":2pqsp8uv je napisao(la):
Zakljucena lista 25 komata u kombinaciji 20 za prosipanje glasova 5 realnih da udju u skupstinu grada


A koja je to 25. lista? Ima
24 proglasene.

Naprednjaci ne znaju gde biju, kao sto sam
pisao vec, samo negativna kampanja ne moze dan bez toga da im prodje.

Inace nisu uspeli da organizuju listu Vlajic
i ekipa, imali su ideju da nekog klinca sa FPNa iscimaju za nosioca liste koji se zove Aleksandar Vucic i da bude slican naziv liste kao naprednjacima.
I ta taktika negativne kampanje radi svoj posao kod njihovog i ne samo njihovog biračkog tela.

Ženina baba mrzi Đilasa. Kada ju je unuka (moja žena) pitala zašto - pa vidiš šta pišu i pričaju o njemu.

A iza njene zgrade taj isti Đilas napravio preko potrebnu osnovnu školu.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
 
Meni sada kod Đilasa najviše zapravo smeta ekipa oko njega. Uglavnom se radi o desničarima koji su bez jasne koncepcije i samo tumaraju po političkom prostoru. Čini mi se i kad bi dobili vlast da ne bi znali šta će sa njom (kao svojevremeno Toma Nikolić). Sam Đilas se i pored par ozbiljnih brljotina pokazao kao izuzetno sposoban gradonačelnik, sa neospornim rezultatima, ali uz ovu ekipu iza sebe, ne deluje ubedljivo.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=517794#p517794:24ufhxny je napisao(la):
Bulevarac » 19 Feb 2018 12:39 am[/url]":24ufhxny]
uTrmPbZ.jpg

UvPPf81.jpg

Koji je plan Inicijative za onu narandžastu građevinsku mrežu koju su ostavili u subotu da leži na travi u bloku 63?
 
Ima filmić o poslednjoj livadi u Bloku 63, koju su nadležni prodali, nikoga od komšija ništa nisu pitali..
"Ogradili smo poslednju zelenu površinu u Bloku 63 kako bi komšijama i komšinicama javili i upozorili ih da je na njoj predvidjena gradnja ogromnog stambeno-poslovnog objekta za čiju izgradnju ih niko nije pitao i o čemu nisu uopšte imali informacije.

Stop betonizaciji Novog Beograda!"

https://www.facebook.com/nedavimobeogra ... 926605246/
 
Prehrambeni paket za glasace jedne stranke u BG ko pogodi dobije isti... :laugh:
 
Smesno je kad se brane da to nisu oni a njihov id*** sa Palilule iz opstine sam slikao skladiste i sendvicare kako pakuju pakete.
 
Раковица је, нажалост, увек била чврсто упориште Радикала, како оних старих тако и ових преобучених. У последњих пар месеци у Реснику је асфалтирано улица колико није деценијама, праве паркиће за децу, обећавају изградњу канализације. Занимљиво је да се највише истиче бивши председник општине Милисав Миличковић који иначе живи у Реснику а сада је неки Државни секретар и очигледно се не бави својим послом већ странчари по Раковици. Садашњи председник се спомиње само узгред. Вероватно су проценили да ако освоје Ресник освојили су и Раковицу, мада побеђују у Раковици свакако.
 
Sve u svemu, jedan veliki, sveopšti cirkus od kampanje. Baš ono što su radikali/naprednjaci/espeesovci i slični priželjkivali.
 
Meni sve to liči na njihov zajednički dogovor, kao i uvek do sada.
Zato odavno i ne izlazim na takve "izbore".
 
Vrh