Pogresne tvrdnje?
Zao mi je sto sam te "razocarao"
Salu na stranu, hajd da pojasnim svoje stanoviste. Naime, slazem se ja za razloge zasto ljudi odlaze iz Srbije.
Pitas, kako to spreciti?
Pa tako sto ces jedan po jedan razlog za odlazak eliminisati.
Zasto to ne radimo?
Zato sto to eliti ne odgovara.
Elitu jos uvek zabole za odliv mladih. Cak im to u ovom trenutku odgovara.
Sto zbog manjeg broja ljudi na birou, sto zbog novca iz inostranstva koji, u manjoj meri nego ranijih decenija, ipak stize i time ublazava minus u kasi zvog spoljnotrgovinskog deficita.
Odlaze i zbog korupcije, nepotizma, nesigurnosti, neizvesne buducnosti...
I sa svim tim ti se miris?
Prihvatas takvo stanje, prihvatas da zivis u takvom drustvu?
Argument, ne moze pojedinac...
Da zaista, pojedinac malo toga moze sam...
Jedan Mesi nema sansu protiv 11 igraca FK rad. Logicno.
No, Mesi i jos njih dvoje kvalitetnih ce vec pruziti zestok otpor, a ako jos dvoje dodamo, ja bih u kladionici ipak stavio lovu na njih.
Kako promeniti Srbiju da ima perspektivu? Perspektivu za mlade, ali i za nas 'malo' starije?
Pa iskreno, ja nisam siguran kako, al od mene postoji ogroman broj mnogo pametnijih ljudi, koji bi svakako znali, kada bi im se ukazala prilika.
I to ne prilika da zajasu na vlast u vladu, ministarstvo, skupstinu, odbor...
Vec prilika da u svom domenu rade i donose odluke.
Da nam ne odlucuju polupismeni, GLUPI, ponavljaci, vec strucnjaci, svaki u svojoj oblasti.
Mi smo u zadnjih, skoro 20 godina probali rasprodaju svega i od toga ziveli IZNAD svojih REALNIH mogucnosti. Pa smo krenuli da zajmimo da bi 'kao' investirali, pa smo u svetsku ekonomsku krizu usli bez cvonjka i morali da dodatno pozajmljujemo da prezivimo te godine.
U medjuvremenu, otkrili smo (rupu u saksiji) da ce investitori doci u srbiju ako im platimo za to.
Pa umesto da bar odresimo kesu, pa platimo nekoj visokotehnoloskoj firmi, da nam bar ljudi uce i sticu iskustva, mi placamo za fabrike koje sklapaju instalacije, metlice brisaca, ili montiraju gotove komponente.
Mi nemamo banku koja je spremna da ulozi u ideju naseg coveka, jer nemamo niti domacu, niti razvojnu banku.
Mi pred otvaranja poglavlja o pristupanju EU u kojima ce se jasno definisati kvote svih proizvoda koje smemo da plasiramo na zajednicko trziste urusavamo poljoprivrednu proizvodnju.
I ne, nisu svi isti. To je prazna fraza, opravdanje. Nek su i svi ponudjeni losi, neki su manje losi.
Pa samim izlaskom na izbore i glasanjem za manje lose, kaznjavas one losije, ali i saljes poruku ovima koje si izglasao da su smenjvi i da ces i njih kazniti kada (ako) budu lose radili.
Podseticu te da u Srbiji mala izlaznost na izbore nije neki fenomen koji je od skoro. Vec predsednicki izbori na kojima je trebalo izabrati naslednika Milutinovicu su bili propali zbog male izlaznosti. Svaki sledeci su bili jos gori po pitanju izlaznosti.
Dakle, nakon decembra 2000-te imamo takav trend.
Gde nas je to dovelo? Pa zar je na osnovu toga ne umemo da izvucemo zakljucak da je to pogresno?
Dal smo mi (gradjani Srbije) pomislili da je posao zavrsen onog trenutka kada je sa vlasti skinut tandem Milosevic-Markovic?
Gotov posao, mozemo da se povucemo, da apstiniramo?!
Pa i ako jesmo, valjda za ovih 17 godina vidimo da nije.
I da dodam po pitanju regularnosti u odnosu na broj glasaca.
Da, jasno je kao dan da su biracki spiskovi NADUVANI.
Samo, problem je sledeci:
Azuriranjem spiskova rezultat se ne bi promenio. Azuriranjem spiskova bi se samo dobila veca izlaznost. Jer za razliku od nas nezadovoljnih vlascu, zadovoljni glasaci vrlo disciplinovano izlaze na izbore i daju podrsku vlasti.
A logicno bi bilo upravo suprotno, no to je jos jedan dokaza da je srbija zemlja paradoksa.
Sent from my HTC Desire 526G dual sim using Tapatalk