Šta je novo?

Gradski izbori 2018.

astrodule":uyhf51vk je napisao(la):
Ja i dalje tvrdim da je sam proces glasanja i prebrojavanja prilično tačan i da u tom procesu nema krađe.
U tom procesu nema krađe, ali u narednim koracima se odrađuje "posao"...

astrodule":uyhf51vk je napisao(la):
... ali mi je neverovatno da opozicija ne snimi (a svi sada imamo kamere) ni jednu takvu primopredaju
Pa to ti onda govori o tome kakva je to "opozicija", ili bolje rečeno - da nije opozicija.

tragac":218k9c7j je napisao(la):
Dule, misliš da mrtvi ne ustaju iz grobova na dan glasanja?
Mislim.

Objasni mi proces glasanja takve osobe?

Ako je neki član preminuo, pa valjda onaj ko glasa to vidi, i može odmah da prijavi odboru na biračkom mestu.

Takođe, na opoziciji je da uporedi biračke spiskove sa prethodnih izbora sa novim biračkim spiskovima i ako postoji neko očigledno neslaganje (veći broj birača) onda se to dodatno proveri (ali toga neće biti)

@Vladivoje Već sam pisao o tome. Opozicija i posmatrači imaju uvid u izborne rezultate na svakom biračkom mestu (učestvuju u brojanju glasova) i potrebno je samo da saberu sve te rezultate.

Šta više, (znam da se razumeš u statistiku) ovde vlada zakon velikih brojeva, tako da nije potrebno imati podatke sa svakog biračkog mesta. Pa CeSID sa malim uzorkom ima rezultate tačne u 1-2%.

Više nemamo Kosovo gde nije bilo predstavnika opozicije u mnogim opštinama, a opozicija može da se raspodeli da imaju predstavnika na svakom biračkom mestu (ne vidim potrebu da svaka stranka bude prisutna na svakom mestu - osim za muženje dnevnica)

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić rekao je da će nosilac liste koja nosi njegovo ime na beogradskim izborima biti Zoran Radojičić.

A sada bez Gugla da vidimo ko zna ko je ta osoba.

No naravno to nije ni bitno dok god je u imenu liste za beogradske izbore, ime predsednika republike.

Druga osoba na listi je Aja Jung (za nju većina ljudi bar zna ko je)

ps: ono beše, spisak ljudi sa liste je potpuno nebitan, zar ne, jer se odbornici biraju po nekom tamo trećem redosledu koji odluči stranka. Isto važi i za kandidata za gradonačelnika?

To je direktor tirsove ali paz branko kockica .zika sarenica direktor msu nakarada sima avramovic ...cc

Vučić je rekao da će na listi biti Vesna Stanojević, Goran Grbović, Milan Gurović, Nebojša Ilić, Živorad Nikolić (kako je Vučić rekao Žika Šarenica), Branko Milićević (Kockica), Irena Vujović, Siniša Mali, Goran Vesić, Jelena Nikolić, Dragana Pešić-Belojević.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=508482#p508482:19elwlgt je napisao(la):
astrodule » 14 Jan 2018 08:57 pm[/url]":19elwlgt]
tragac":19elwlgt je napisao(la):
Dule, misliš da mrtvi ne ustaju iz grobova na dan glasanja?
Mislim.

Objasni mi proces glasanja takve osobe?

Ako je neki član preminuo, pa valjda onaj ko glasa to vidi, i može odmah da prijavi odboru na biračkom mestu.

Takođe, na opoziciji je da uporedi biračke spiskove sa prethodnih izbora sa novim biračkim spiskovima i ako postoji neko očigledno neslaganje (veći broj birača) onda se to dodatno proveri (ali toga neće biti)
Mislis da brojka od 6.724.949 nije malo naduvana? I to je ko 10 000 biraca manje nego na parlamentarnim 2016. A godisnje umre 100,000, odseli se 50,000, a punoletno je postalo tek nekih 75 000. U Srbiji inače živi zvanično 7 190 000 ljudi u trenutku tih izbora. Dakle samo oko 400,000 je maloletnih. U periodu od 1998. do 2016. je rodjeno oko 1,32 miliona dece. Reci mi ti, koji si završio PMF i kome moram da verujem samo jednu stvar. Gde je nestalo tih 900 000 maloletnih osoba u datj računici? Ili su tu možda "horizontalni" glasači o kojima sam malopre pričao? Nisam baš išao u tačan broj, ali svakako greška zaokruživanja nije veća od 100 000. Dakle 800 000, ili 10% biračkog tela. Odn oko 22% svih izašlih na predsedničkim 2017.

Pa valjda treba da bude više novih glasača u Beogradu nego na prethodnim izborima ako je tačna tvrdnja da su ubacili nove ljude u spisak.

Koliko je bilo na prethodnim beogradskim, a koliko će biti na narednim? Mislim da ti podaci još ne postoje. Kada izbace podatke onda možemo da analiziramo (upoređujući podatke sa svih prethodnih beogradskih izbora)

Naveo sam brojke na nivou republike za republičke izbore. Kolika je mogućnost manipulacije na lokalnim izborima, posebno beogradskim, metodom izborne kvazi-migracije bojim se i da pomislim.

Sve lako da proveriti. Statistički se uporede podaci sa prethodnim izborima i dođe se do zaključka da li je broj glasača u normali.

Ako se i novi ljudi nasele u Beograd samo zbor izbora, primetile bi se gužve u policijskim stanicama, a ne verujem da su baš svi službenici zakleti na ćutanje.

Moramo da priznamo da će SNS (tj. izborna lista sa imanom predsednika republike) bez ikakvih mahinacija ubedljivo biti najbolja, a ja mogu samo da se nadam da će opozicija uspeti da namakne većinu u gradskom parlamentu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=508494#p508494:vr06ig0w je napisao(la):
astrodule » 14 Jan 2018 09:32 pm[/url]":vr06ig0w]
Vučić je rekao da će na listi biti Vesna Stanojević, Goran Grbović, Milan Gurović, Nebojša Ilić, Živorad Nikolić (kako je Vučić rekao Žika Šarenica), Branko Milićević (Kockica), Irena Vujović, Siniša Mali, Goran Vesić, Jelena Nikolić, Dragana Pešić-Belojević.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Y0wIoLUYqTI[/youtube]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=508339#p508339:2ng7e4li je napisao(la):
tribi » 14 Jan 2018 01:07 pm[/url]":2ng7e4li]Već sam pisao, ali nije na odmet da ponovim...

Najveće krutike na račun Đilasove vladavine su: seča platana, preskup most, raseljavanje Roma...

Da li se to uopšte može porediti sa jelkom od 80k jura, sa 24 stana u Bugarskoj, sa tetkom iz Kanade, vetrenjačama, a kamoli Savamalom ili helikopterom? O stvarima koje će se tek otkriti ne bih sada...

Kada se na to doda odnos u izgrađenim školama, vrtićima, mostovima, besplatnim udžbenicima, Solarisima i "Špancima", Stepom, PKB-om, programom besplatne veštačke oplodnje, dotiranjem penzionerima i vaspitačicama... onda je stvarno debilno reći da naprednjaci rade isto što je radio i Đilas i da su isti...

Najveće kritike na račun Đilasa, svakako nisu samo one koje ti spominješ ili poznaješ...
Đilas je oteo 9km leve obale Save, odmah nakon Bloka 45, 9km obale u BGD je nestalo!
za razliku od Savamale, tamo se nalazi nasip, koji štiti preko 100 000 ljudi i vodoizvorište odakle skoro 2 mil ljudi dobija vodu za piće.
To sve ne bi moglo da se dogodi slučajno, brojne službe su morale da ne rade, odnosno ne poštuju zakon.
Studio B je postao nedomakratski medij, više nije bio isti Srudio B, nije bilo nikakve kritike.
Luka Beograd je takođe Đilasovo maslo, ali i ceo medijsko mrak koji je stvorio!
On je forsirao autocenzuru kod medija, tako što ih je ucenjivao oglasima...
Verica Barać je odlično opisala Đilasove rabote.
Đilas je uveo BusPlus na način kako ga je uveo...
Đilas je promovisao Šapića u političara, koji je lažni doktor, Đulas nikada nije A rekao o lažnom doktoratu.
Đilas je između ostalog bio i protivnik parade ponosa, to govori i o njegovoj toleranciji.
Sve vreme dok je SNS na vlasti Đilas je predsednik Košarkaškog saveza...
Đilas je sve vreme od silaska sa vlasti ćutao, a onda se 3 meseca pred izbore aktivirao...
Mogao je sve vreme da nastavi da se bori protiv SNS, ali nije, jer da jeste, možda bi ga svašta ljudi pitali sve ove godine dok je SNS na vlasti,
a on nešto i ne bi da objašnjava, pa je odlučio da je pametnije da se pojavi 3 meseca pred izbore, da nema dovoljno vremena da ga neko nešto pita...
Sve što je Đilas napravio, napravio je od naših para, ili što se zadužio negde.
I ja znam da se zadužim, kupim kola, sazidam kuću, samo mi dajte pare.
Nakon Đilasa Srbija nije bila bogatija bolja, jer da jeste, niko ne bi izabrao Tomu diplomu, nije narod baš toliko lud.

Takođe je pustio u javnost aferu Megatrend, ali je to uradio za račun konkurentskih privatnih univerziteta, a ne zarad odbrane diploma fakulteta čiji je osnivač Republika. U isto vreme dok je lajao protiv megatrendovaca, gomila mojih bivših kolega blejača se uglavila u strukture u kojima je D.Đ. imao uticaj ili je bio na čelu istih. Naravno, nijednog nije najurio. Tekstove protiv Megatrenda u Blicu su pisali ljudi koji su upravo Megatrend i završili. Lično poznajem slučaj. Singidingi je imao više love nego Mića.

Ovde na forumu pojedinci šire megatrendofobiju i viču Điki legendo kad govori protiv njega. A u vreme njegove najveće snage, i dok je DS bila na vlasti omogućeno jeda studenti privatnih fakulteta mogu u javnu službu, čemu se i ja koji sam završio taj univerzitet otvoreno protivim. Đilas, dipl.inž. licemerja.

Bulevarac":yz0fip8d je napisao(la):
Sve što je Đilas napravio, napravio je od naših para, ili što se zadužio negde.
I ja znam da se zadužim, kupim kola, sazidam kuću, samo mi dajte pare.
Nakon Đilasa Srbija nije bila bogatija bolja, jer da jeste, niko ne bi izabrao Tomu diplomu, nije narod baš toliko lud.

Jeste se zadužio, ali je napravio nešto što svi mogu da koriste.
Sve loše što si mu nabrojao je i najvećim delom razlog zašto je bivši. Samo onaj što je posle njega došao nije ništa uradio da ispravi njegove loše stvari (bus plus, obala Save, partijsko zapošljavanje...) već i dodatno pogoršao, dok nije uradio ni 1% pozitivnih stvari što je Đilas uradio.

Za kraj, Toma diploma nije izabran jer nije valjao Đilas već onaj iz drugog filma. Đilas je onogčijeseimenepominje pobedio na izborima za gradonačelnika 2012. godine.

Ako ima pitanja za Đilasa mogu mu se postaviti u političkim TV emisijama u koje ga pozovu. A da, nema više političkih emisija ni na Studiju B, RTS, B92, Prva.
Ništa onda.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=508512#p508512:c90n6l4f je napisao(la):
astrodule » 14 Jan 2018 10:02 pm[/url]":c90n6l4f] . . ja mogu samo da se nadam da će opozicija uspeti da namakne većinu u gradskom parlamentu.
Posle objave ovakve liste AV, opozicaja će da namakne možda trećinu u Beogradu.

Realno, veliki je politički hendikep ako nosioci liste nisu dosadašnji gradonačelnik niti gradski menadžer. Jer to znači da sama stranka nije zadovoljna radom svojih funkcionera. Ako stranka nije zadovoljna,onda im očigledno ni glasači ne mogu dati prelaznu ocenu.
A ova nova lica na listi bi ustvari trebala da poboljšaju sadašnji rejting, i mislim da će vrlo teško da ponove uspeh sa prethodnih izbora i osvoje većinu. Šapić će očigledno da ima ogroman ucenjivački potencijal.

Oni nisu dobili većinu na izborima. Siniša Mali nije gradonačelnik izabran na izborima.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=508512#p508512:61nlkjhe je napisao(la):
astrodule » 14 Jan 2018 10:02 pm[/url]":61nlkjhe]Sve lako da proveriti. Statistički se uporede podaci sa prethodnim izborima i dođe se do zaključka da li je broj glasača u normali.

Ako se i novi ljudi nasele u Beograd samo zbor izbora, primetile bi se gužve u policijskim stanicama, a ne verujem da su baš svi službenici zakleti na ćutanje.

Pa imali smo sredinom novembra slučaj da sistem za izdavanje ličnih karti "nije radio" dve nedelje... svi mediji su pisali o tome, može se izguglati...

Inače, čisto sumnjam da prosečan glasač sns-a zna ko su Vesna Stanojević, Dragana Pešić Beloević, Nebojša Ilić ili Aja Jung... do onomad nisu znali ni koje Goran Vesić... ne glasaju oni po tom principu, već po principu zvona...

da, upravo tako, sns je vojska glasača kojima je potrebno samo naređenje. Dobar vojnik je naj koji bespogovorno sluša.

Koliko god da mi je Šule antipatičan, a posebno ovi iz tzv Nove stranke, mislim da ću ipak glasati za njih. Postoji nada da će se koliko-toliko obnoviti deo stare slave DS. Bez jake DS nema jake Srbije. Naravno da ću se osećati pos.rano kad budem glasao i da će trebati mnogo vremena da se DS stvarno obnovi. Ali odnekud se mora krenuti.

Bez jakog DS-a nema ni jake Srbije? :bash:
Njima je vreme da se nađu na đubrištu istorije, imaju dovoljno zasluga i oni i njihovi patrljci. DS i SNS su lice i naličje iste priče, glasanjem za te DS & co ne menjate ništa.

Sam Đilas je prvi uveo glavaša u priču u gradu, a sada nam smeta kada Glavaš radi isto što je radio za vreme Đilasa. Čovek je na terenu u Bulevaru 2010. godine naređivao policiji, i to čovek civil izdaje naređenja policiji na terenu. Sve je to DS napravio i koristio a SNS je samo usavršio. Nije SNS neko iskonsko zlo koje je čekalo u pećini svojih 5 minuta već partija koja je razradila DS šemu do nesluđenih razmera.

Sadašnja DS jeste slična SNS i to sam na više mesta već rekao. Ali jedini način da se iskobelja iz to blata je da u stranku uđu mlađi ljudi, ali ne neki kao Balša, već oni koji iskreno veruju u ideje. Sve dok je DS slična SNS neće dolaziti na vlast. Za srozavanje DS je upravo kriv Đilas. Ne bih se iznenadio da on ponovo postane gradonačelnik ako SNS pobedi.

Sutra Đilasu daje podršku jedan sindikat. Kreće opšti cirkus i pijaca.

Izbori su zvanično raspisani, termin je 4. mart. Mislim da je premalo vremena za neke ozbiljnije promene u odnosu na ono što znamo o izbornim listama i koalicijama.

Ako mogu zajedno, ne vidim razlog da se ne vrati u DS.

Muka mi je od malih stranaka koje osnivaju otpadnici iz većih stranaka pa onda ulaze zajedno u koaliciju.

Svaka stranka, novi poslanički klub, novi posmatrači na izbornim mestima... bespotrebno trošenje novca.

Vrh