Šta je novo?

Gradski izbori 2018.

Pa furaju taj fazon od samog početka. I do kraja su ostali ziloti elitizma. Da nisu, makar bi razmislili o nekoj koaliciji (ne kažem da je izbor Bog zna kakav, ali nisu pokušali). I teme koje obrađuju su uglavnom neke koje su daleko od tipičnih komunalnih problema koje su glavna pitanja lokalnih zajednica. Realno, većinu ljudi ni ne zanima previše korupcija oko BnV, više ih zanimaju obične teme kao što je redovnost javnog prevoza, kvalitet puteva, grejanja, širenje kanalizacije, zdravstvo itd.

БГ је увек имао јаку струју која негује култ "урбаности", али то јако значи максимално 15%. Ову струју су својевремено предводиле странке попут ЛДП-а али које су сада потпуно изгубиле своје упориште. Мислим да НДМБГД пуца превасходно на ову струју. Можда је то за почетак и ок, али ако им тих 15% постане мало мораће да гледају као да привуку и неке друге.
Ја о њима још немам изграђен став, свиђа ми се што су агилни али то како су брзо настали ни из чега мало је сумњиво. неко мора да стоји финансијски иза тога. То у суштини и не мора да буде нешто страшно, иза сваког покрета стоји неке паре, али увек постоје и идеали. Треба ће да прође пар година да се додатно издефинишу а тек ако некад уђу у неку власт видећемо њихову праву природу.

Postoji jedan ozbiljna prednost patkičara u odnosu na prethodne "urbane" pokrete a to je potpuno odsustvo isticanja lidera. Sa druge strane, pre 10-15 godina to "urbano2 tkivo bilo mnogo jače i veće, u međuvremenu su mnogi pobegli, a mnogi su se i "presvukli".

"Pokret Snaga Srbije (PSS) - Bogoljub Karić će na lokalne beogradske izbore ići zajedno sa Srpskom naprednom strankom,"

Oce li harmonikas da bude gradonacelnik ?

SNS je već počeo da skuplja kapilarne glasove po JKP-ovim, imam potvrde sa više mesta od strane radnika GSP-a.

26220863_1452863301489738_9177066641031861825_o.jpg

Ništa novo i mnogo puta viđeno.

Tako je bilo i tokom 1990-ih godina.

Zato što je tokom 1990-ih bila ista garnitura ljudi na vlasti... dlaku menjaju, ćud nikada...

Ne razumem koncept kapilarnog glasa. Ako obećam nekoj političkoj partiji da ću da glasam za njih, ništa me ne sprečava da glasam za nekog drugog, ili da poništim listić, oni jedino što mogu jeste da provere da li sam izašao na izbore ili nisam. Ne mogu nikako da znaju za koga sam glasao, čak ni u varijanti da se slika mobilnim zaokruženi listić za njih, jer posle toga mogu da zaokružim još neku listu i poništim ili na kraju na krajeva ni da ne ubacim listić, da ga odnesem kući i uramim.

Htedoh da slikam al mi bi beše baš bljak ...

U Bataji 2 pijace mala i velika .... pijačni dan.... zbog košave ljudi na brzaka pazare i žure kuci u tople domove ...
13 januar... treba preživeti još jedan doček nove....

Pored bakaluka kući se vratih i sa urezanom slikom ....
na obe pijace po kazan pasulja i neke polusmrznute sirotinje kako srče kašikom na sred ulice....

jbg ... akcija neke politilčke stranke za bolje sutra .... uz potpis na plastičnom rasklimanom i izakanom štandu za bolje sutra .... pasulj....

Htedoh da slikam al mi beše baš bljak ...
mozda doček Srpske nove bolje godine, izbriše i tu sliku iz moje glave ....

:sesir:

@Roland

To znamo ti, mnogi pametni, ja, ali mnogi ljudi su zaplašeni lažnim pričama, a i garantujem da ni 15% glasača ne zna definiciju važećeg listića.

Da, svi oni tako rade, i to još od početka 1990-ih godina, jer su proizvod ove nakaradne i šizofrene političke scene, koja je i kreirana još krajem 1980-ih godina, sa ciljem da nas besomučno pljačkaju, a uz sve to još i prave ludima. :evil:

Koliko vidim po ovdašnjim komentarima, još uvek im sve to dobro uspeva.

Već sam pisao, ali nije na odmet da ponovim...

Najveće krutike na račun Đilasove vladavine su: seča platana, preskup most, raseljavanje Roma...

Da li se to uopšte može porediti sa jelkom od 80k jura, sa 24 stana u Bugarskoj, sa tetkom iz Kanade, vetrenjačama, a kamoli Savamalom ili helikopterom? O stvarima koje će se tek otkriti ne bih sada...

Kada se na to doda odnos u izgrađenim školama, vrtićima, mostovima, besplatnim udžbenicima, Solarisima i "Špancima", Stepom, PKB-om, programom besplatne veštačke oplodnje, dotiranjem penzionerima i vaspitačicama... onda je stvarno debilno reći da naprednjaci rade isto što je radio i Đilas i da su isti...

Da, mnogo toga je do sada otkriveno, i mnogo toga će se tek otkriti...

I... gde je epilog svega toga otkrivenog???

Nigde, jer ga nema, pošto afere zatrpavaju jedna drugu.

A zašto afere zatrpavaju jedna drugu??? Jednostavno, zato da niko od njih ne bi odgovarao za krivična dela koja su počinili (i koja još uvek čine).

Na kraju krajeva, Siniša Mali je bio u istoj stranci sa Đilasom (DS).

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=508339#p508339:3o3ae511 je napisao(la):
tribi » 14 Jan 2018 01:07 pm[/url]":3o3ae511]Već sam pisao, ali nije na odmet da ponovim...

Najveće krutike na račun Đilasove vladavine su: seča platana, preskup most, raseljavanje Roma...

Da li se to uopšte može porediti sa jelkom od 80k jura, sa 24 stana u Bugarskoj, sa tetkom iz Kanade, vetrenjačama, a kamoli Savamalom ili helikopterom? O stvarima koje će se tek otkriti ne bih sada...

Kada se na to doda odnos u izgrađenim školama, vrtićima, mostovima, besplatnim udžbenicima, Solarisima i "Špancima", Stepom, PKB-om, programom besplatne veštačke oplodnje, dotiranjem penzionerima i vaspitačicama... onda je stvarno debilno reći da naprednjaci rade isto što je radio i Đilas i da su isti...
Zaboravio si medijski teror, seti se Studija B samo. Zaboravio si podzemne kontejnere koje je odavno pojela rđa. ISto tako, nisi pomenuo ni idiotski programirane semafore na Bulevaru. Ni to da most na Adi povezuje NBG bulevare sa lokalnom ulicom širokom 5m na drugoj strani, gde su rupe skoro do Australije. Zaaboravio si reklame preko stakala autobusa pa si imao osećaj da se voziš u marvenom vagonu. I mnogo toga još, ali bi post bio predugačak. A moje poređenje Đilasa sa SNS se pre svega odnosilo na tehnike izborne i predizborne manipulacije, kao što su ti kapilarni glasovi. Kao i na medijsko ispiranje mozga preko Studija Đ.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=508231#p508231:382qsifl je napisao(la):
roland » Sub Jan 13, 2018 10:20 pm[/url]":382qsifl]Ne razumem koncept kapilarnog glasa. Ako obećam nekoj političkoj partiji da ću da glasam za njih, ništa me ne sprečava da glasam za nekog drugog, ili da poništim listić, oni jedino što mogu jeste da provere da li sam izašao na izbore ili nisam. Ne mogu nikako da znaju za koga sam glasao, čak ni u varijanti da se slika mobilnim zaokruženi listić za njih, jer posle toga mogu da zaokružim još neku listu i poništim ili na kraju na krajeva ni da ne ubacim listić, da ga odnesem kući i uramim.

Traže da glasaš javno, što pamti njihov član komisije, ili ti daju zaokružen listić koji ti ubaciš u kutiju, a njima vratiš prazan, ili traže da slikaš svoj listić u kabini, pa posle upoređuju broj glasova za njih i nevažeće listiće (jer možeš da poništiš listić).

Sigurni glasovi su bili razvijen mehanizam i kod Đilasa, ali nije bilo ovako rigorozne kontrole.

U suštini, sve loše što je Đilas radio, naprednjaci su usavršili i digli na novi nivo. Šteta što to nisu uradili sa dobrim stvarima koje je Đilas radio....

Glasanje javno je protivno zakonu cisto informativno

Da li je iko video ili iz prve ruke čuo za ovaj tip prevare (valjda je to Bugarski voz) gde ti daju zaokružen listić, a ti njima vratiš prazan?

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Pa iz stamparije stavio bi na sva bitacka mjesta kamere uz prenos direktan dok se ne prebroje glasovi

Valjda se primopredaja tih listića vrši ispred biračkog mesta.

Ne vidim problem da se ti listići nabave, ali mi je neverovatno da opozicija ne snimi (a svi sada imamo kamere) ni jednu takvu primopredaju.

Ja i dalje tvrdim da je sam proces glasanja i prebrojavanja prilično tačan i da u tom procesu nema krađe. Najveći problem (pored loše opozicije) je medijska zastupljenost na TV i novinama (internet čini jako mali udeo u glasačkom telu koje izlazi na izbore).

Vrh