Šta je novo?

Gradski izbori 2018.

Od naprednjačkih zamazivanja očiju i lažnih obećanja, meni ništa manje ogavne nisu žalopojke Šutanovca, Veselinovića, Đilasa,... pa čak i Jankovića ili Jeremića.

Ma, čoveče, sve je to šljam koji samo vreba priliku da se negde dobro "očeše", a što je najcrnje - svi oni su zaštićeni od strane spoljnih mentora. :evil:
Pa ti onda izađi i glasaj... :roll:

Ja odavno ne izlazim da glasam, jer nikome ne želim da dajem pokriće za buduća krivična dela, s obzirom na činjenicu da je velika većina kandidata već počinila raznorazne vrste krivičnih dela.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=506616#p506616:38ek08dc je napisao(la):
stf » Данас, 08:53[/url]":38ek08dc]Ово је врло занимљива тема и тек ће бити будући да је састав форума екстремно антинапредњачки па су сва препуцавања на теми заправо међуопозициона препуцавања.

Ја као напредњак само да испржим кокице, седнем и читам вас. :)

Ех, да си ти типичан пример напредњака, не бих се ја секирао и не бих се либио да некада можда и гласам за СНС. Баш као што ми твоја партијска припадност никада није сметала да те похвалим, било када је реч о неким пројектима, било када се ради о директном ангажману у делу града где живиш.

А да не говорим да си у најужем кругу форумаша с којим ми се гледишта у погледу развоја града поклапају. Трезвено размишљаш о бројним проблемима, квалитетно си образован и видљива је истинска жеља да ствари поправљаш на боље. Знам да си као такав у великој мањини у својој партији, али ја то респектујем и поздрављам. Моја Србија није црно-бела, иако сам гробар. :kk:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=506690#p506690:343nufl4 je napisao(la):
Vladivoje » 08 Jan 2018, 13:17[/url]":343nufl4]Ma, čoveče, sve je to šljam koji samo vreba priliku da se negde dobro "očeše", a što je najcrnje - svi oni su zaštićeni od strane spoljnih mentora. :evil:
Pa ti onda izađi i glasaj... :roll:

Ja odavno ne izlazim da glasam, jer nikome ne želim da dajem pokriće za buduća krivična dela, s obzirom na činjenicu da je velika većina kandidata već počinila raznorazne vrste krivičnih dela.
Ja sam jasno rekao: poslednji put sam izvesne "simpatije" za noviju garnituru (Janković, Jeremić) imao proletos, kada su trajali oni protesti. Zbog toga se veoma kajem!
Ali, definitivno mi je postalo jasno da nikada više neću podržati bilo koga u blizini Saše Jankovića, kada sam saznao da je on u isto vreme slao tajne signale Vučiću kako bi hteo da bude premijer.
Ruku na srce: još uvek ne znam šta da očekujem od NDMBGD i Šapića, ali svakako nemaju kredit od mene.

DzonTravolta":kybv5dhm je napisao(la):
Ruku na srce: još uvek ne znam šta da očekujem od NDMBGD i Šapića, ali svakako nemaju kredit od mene.
Ja ne očekujem ništa. Pa sam si rekao da ovde nema opozicije, i ja se slažem sa tobom.

NDMBGD i Šapić su rezervni "igrači", koji će za godinu-dve-tri biti u gradskoj vlasti, ali tamo neće stići zahvaljujući stvarnim rezultatima izbora, već nakon štelovanja istih.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=506709#p506709:13o23gza je napisao(la):
Vladivoje » 08 Jan 2018, 13:42[/url]":13o23gza]
DzonTravolta":13o23gza je napisao(la):
Ja ne očekujem ništa. Pa sam si rekao da ovde nema opozicije, i ja se slažem sa tobom.

NDMBGD i Šapić su rezervni "igrači", koji će za godinu-dve-tri biti u gradskoj vlasti, ali tamo neće stići zahvaljujući stvarnim rezultatima izbora, već nakon štelovanja istih.
Ako referišeš na SNS-ovu vlast: za Šapića je to moguće. On je rekao da neće ni sa kim, što znači da može sa svakim.
NDMBGD je nedvosmisleno daleko bliži opozicionoj ekipi. Ako bi se udružili sa SNS-om bukvalno za njih niko više ne bi glasao, jer su sve svoje što su do sada radili bazirali na direktnoj borbi protiv Vučića.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=506698#p506698:2wo1nteh je napisao(la):
sizif » 08 Јан 2018 01:25 pm[/url]":2wo1nteh]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=506616#p506616:2wo1nteh je napisao(la):
stf » Данас, 08:53[/url]":2wo1nteh]Ово је врло занимљива тема и тек ће бити будући да је састав форума екстремно антинапредњачки па су сва препуцавања на теми заправо међуопозициона препуцавања.

Ја као напредњак само да испржим кокице, седнем и читам вас. :)

Ех, да си ти типичан пример напредњака, не бих се ја секирао и не бих се либио да некада можда и гласам за СНС. Баш као што ми твоја партијска припадност никада није сметала да те похвалим, било када је реч о неким пројектима, било када се ради о директном ангажману у делу града где живиш.

А да не говорим да си у најужем кругу форумаша с којим ми се гледишта у погледу развоја града поклапају. Трезвено размишљаш о бројним проблемима, квалитетно си образован и видљива је истинска жеља да ствари поправљаш на боље. Знам да си као такав у великој мањини у својој партији, али ја то респектујем и поздрављам. Моја Србија није црно-бела, иако сам гробар. :kk:
Хвала Сизифе на овим речима. Један си од ретких који увиђа написано, а једини који је и јавно то на форуму написао. Речи имају додатну тежину будући да су написане од стране "политичког противника" (најчувенијег "жутаћа" форума :sesir: )

Међутим, иако ставове нисам изменио политичком припадношћу, форум су преплавиле моралне наказе и мали људи који су дочекали својих 5 минута славе па им се цела аргументација свела на "он је напредњак".

Као што си и сам навео, ставови о развоју града нам се поклапају, нас двојица нисмо никакви непријатељи а непријатељство постоји само код малих људи. Свет није црно бели.

(П.С. Постоји још доста напредњака као ја, нисам једини :wink: )

@ DzonTravolta
Slažem se sa tobom 1000%.

Ovo što si rekao za NDMBGD, da su se bazirali samo na direktnu "borbu" protiv Vučića, meni govori da ni oni nisu opozicija.

Istinska opozicija ne može samo da napada jedne, a da amnestira sve ostale koji su takođe "zaslužni" za ovaj svakoliki užas u kome danas živimo.
Meni takvo ponašanje svih aktera govori da ovde nema opozicije i da svi oni rade jedni za druge.

Ja stvarno ne mogu da navedem u čemu se uspelo u "opozicionoj borbi" od 1990. godine do danas.
Jednostavno mi nije jasno kako je moguće da se ni u čemu nije uspelo (!?).
Eto, vidimo da je i to moguće, zato što ovde postoji fingirani višestranački sistem (sa lažnom opozicijom), koji nam je i nametnut još krajem 1980-ih godina, sa ciljem razbijanja SFRJ, a onda i Srbije.

Žalosna činjenica da se ni u čemu nije uspelo i da niko nije odgovarao čak ni za sitan lopovluk, a kamoli za teža krivična dela - jasno govori u prilog teze da je čitava ova tzv. politička scena i kreirana sa ciljem stvaranja i održavanja haotičnog stanja, a svi dobro znamo da se u haotičnom stanju najbolje odrađuje - pljačkaški "posao".

Naravno. Uspelo je kod nas, uspelo je i u još nekim zemljama.
Nema mnogo toga pozitivnog što je učinjeno od 1990. do danas. Možda neka kozmetika.

@ DzonTravolta

Tačno tako.

I ono malo u čemu se "na mišiće" uspelo je vremenom anulirano, nažalost.

Sve ovo što smo ti i ja naveli samo može da ide u prilog tezi da je mnogo toga unapred odlučeno.

E sad, ovaca za šišanje će uvek biti, nažalost...

Mada, ovde više nije ni bitno koliko ovaca je ošišano na izborima, s obzirom na činjenicu da se podaci o izlaznosti i o rezultatima glasanja lepo našteluju, i tako u krug već skoro 30 godina. :roll:

Ja nešto ne vidim da NDMB amnestira npr. Đilasa. Vrlo su jasni da mu neće dati podršku, zbog ranijeg delovanja....

Kad već pominjemo NDMBGD, setite se njihovog "bombardovanja" lubenicama sedišta Komunalne policije u Mekenzijevoj, u leto 2016. godine.
Naravno, tu je bio i Dobrica Veselinović, jedan od glavnih aktivista iz te grupe.

Uzgred, Dobrici Veselinoviću sam preko FB-a uputio više privatnih poruka, sa nekim zanimljivim pitanjima i sugestijama.

Međutim, nisam bio dostojan njegovog odgovora, što iole pametnim ljudima govori o čemu se tu zapravo radi...

Čujte, da sam ja sa još nekim došao ispred zgrade Komunalne policije i počeo da zasipam lubenicama vrata i plato ispred zgrade, u roku od 2 minuta bismo bili potrpani u policijska vozila i bili sprovedeni zna se gde...

Ovako, za mene je to suviše providna priča oko NDMBGD i njihovog "opozicionog angažmana"...

Da si pratio znao bi da su prekrsajno odgovarali zbog lubenica isto tako bi znao da komunalci nisu smjeli da izadju iz sopstvene zgrade
Sto se tice ne odgovaranja na fb nemaju kao drugi dovoljno ljudi da to rade nozes da im pomognes a mozes da ga prije sretnes u nekoj mjesnoj zajednici ili da cekas da dodje u tvoju sad su borci valjda i taj dio obilaze

Lubenice su bile super akcija, u tim "starim dobrim vremenima", kada je bilo nekog protesta protiv diktature.
Inace, protesti "protiv diktature" su bili dogadjaj decenije na koji smo skoro zaboravili, poslednji krik mladih ljudi pre nego sto se razbeze po inostranstvima, mnogo je to zalosno. Meni je to najjaci razlog za glasati portiv naprednjaka, a ima ih dosta.

Mogli bi opoziciji da nalazimo mane do sutra, samo sto to mu to prakticno dodje kao botovanje za naprednjake. Kao, protiv je naprednjaka, a onda mu 95% pisanja o izborima bude portiv svih iz opozicije ... ma vazi.

супер, гласаш против напредњака. само за кога? исту багру која је била пре? неку нову екипу, која је само притајена ба***?

Ako želiš da skineš nekoga za vlasti po svaku cenu, onda glasaš za manje zlo (po tvom mišljenju)

I tako posle nekoliko "manjih zla", dođe se do nekoga ko nije zlo već dobro. Samo je pitanje koliko takvih ciklusa "manjeg zla" treba da prođe.

Tako ja vidim jedini način da se nešto promeni.

Mene odavno nerviraju te priče da su svi isti, jer politika je takav posao. Naravno da je potrebna specifična vrsta ljudi (da ne kažem bagre) da bi se time bavili. Ono što treba nas da zanima smo MI a ne oni, i ono što njihovim radom dobijaju građani, jer je to vrlo vidljivo i merljivo. Kad se rezultati izvade iz šireg konteksta (republička vlast i opšti svetski ekonomski trendovi) Đilasova vlada je bila izuzetno učinkovita i plodna, a Malijeva slaba i šminkerska.

Neko će svakako biti izabran za da vodi Beograd u naredne 4 godine, pa je jako opasna tendencija tih izjava "svi su bag**". Strahovito moćan SNS aparat će u takvoj atmosferi vladati večito.

Svi jesu bag** ako gledamo naivno, utopistički jer se z asvakog, ali baš svakog kandidata može naći nešto kompromitujuće. Kao što @Goje kaže, da bi se bavili politikom moraš da budeš bag**, đubre jednim delom svoga bića. Ko misli da neko kao Isus može da se bavi politikom, greši (kako je Isus završio?)

Od svih Bg vlada koje pamtim (40 godina imam) Đilas je najviš konkretno uradio i ostavio najbolji utisak na mene. Da nema novih igrača, za njega bih sigurno glasao. Ovako se još lomim između njega i nekih novih.

Svaka vama cast, ako vam se svidja "lubenicarenje",
a prica o manjku ljudi za odgovor na pitanje u pokretu, stranci u nastajanju je zaista neozbiljna...

Takodje, ta ekipa je 'potrosila energiju' protesta u prazno i time se kvalifikovala za pridev "nesposobna".
Ako nije nesposobna, onda iza toga samo moze da postoji neka dublja, podla namera...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Ja da bojkotujem izbore i čekam savršenog kandidata ne planiram (mišljenje nisam promenio od svoje 18. godine).

Bojkot bi možda i uspeo da je na vlasti neko kga mrzi ceo Zapad (Sloba svojevremeno) pa bi se onda umešali, ali bojkotovati izbore sada kada više nismo ni blizu fokusa Zapada je, po meni, besmisleno.

Žalosno je što na izbore izlazi jedva 50% punoletnih, ali ljudi moraju da shvate je trenutno jedini način da se nešto promeni - izbori. Ko ne izađe na izbore šalje poruku da je zadovoljan stanjem u zemlji.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=507180#p507180:2ws4vqmu je napisao(la):
JohnnyLee » 10 Jan 2018 10:39 am[/url]":2ws4vqmu]супер, гласаш против напредњака. само за кога? исту багру која је била пре? неку нову екипу, која је само притајена ба***?
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=507187#p507187:2ws4vqmu je napisao(la):
astrodule » 10 Jan 2018 10:44 am[/url]":2ws4vqmu]Ako želiš da skineš nekoga za vlasti po svaku cenu, onda glasaš za manje zlo (po tvom mišljenju)

I tako posle nekoliko "manjih zla", dođe se do nekoga ko nije zlo već dobro. Samo je pitanje koliko takvih ciklusa "manjeg zla" treba da prođe.

Tako ja vidim jedini način da se nešto promeni.

Svuda u svetu, pogotovu danas, ljudi glasaju za manje zlo. Retko koja zemlja ima tu srecu da ima te glavne kandidate koji bas na srcu leze, ako to igde postoji. Sad, mozda je u Skandinaviji ili sl. lakse, jer politicari nisu toliko korumpirani, pa nije toliki fokus na to. Mi imamo tu nerecu da moramo da se borimo za neke elementarne stvari, a manje zlo nam nije tako malo.

Mislim da bi trebali biti otvoreniji sa tim za koga ce da glasamo, meni su sve te skrivene namere i sva ta preuopstavanja malo provincijalna.
Licno, nikad nisam bio nesigurniji.

Bojkot ako nema (ili bar približno nema) šanse da uspe je besmislen i štetan.
Niko od nas ne bi glasao za "manje zlo" kada bi makar u najavama bilo kandidata koji to nisu.
Čekati da se pojavi neko "skroz čist" je po meni iluzija...
Jasno je da su ovi štetočine, i ne vidim kako se oni "kažnjavaju" neizlaskom na glasanje?
Jasno je da će samo jahati, i zatirati bilo kakav pokušaj da se pojavi snaga koja bi privukla apstinente da izađu.
U tom sledu događaja njima apstinencija odgovara.
Ne optužujem nekoga da apstinencijom glasa za njih, naravno da ne glasa, samo mislim da u ovoj konstelaciji može da ide na ruku ovima na vlasti...

Гласам за онога ко је направио мање очигледних афера а то свакако неће бити ови што су сада на власти. Иначе ко први буде очистио БГ пошто смо тренутно међу најпрљавијим престоницма и метрополама у Европи (заправо најпрљавији од свих у којима сам био и то убедљиво), тај ће у будућности моћи да рачуна на моје гласове. На жалост нико до сад није направио помак на боље у том погледу. Џаба нам сви мостови, велелепне фонтане на кружним токовима, Куле и слично ако је све то окружено дивљим депонијама, кесама по улицама и зеленим површинама...

direktor":22l3vze5 je napisao(la):
Da si pratio znao bi da su prekrsajno odgovarali zbog lubenica isto tako bi znao da komunalci nisu smjeli da izadju iz sopstvene zgrade
Na medijima se svašta pojavljuje kao vest, tako da medijima ne verujem...
Komunalci nisu smeli da izađu iz sopstvene zgrade, je li???
A nisu smeli da pozovu običnu ili interventnu policiju, jel' da???
Jao, dajte ljudi... :roll:

Na izbore ne izlazim odavno, jer neću ceo život da provedem birajući tzv. manje zlo.
Ne postoji manje ili veće zlo.
Jednostavno, zlo je zlo.

Комуналци нису изашли из зграде нити су звали регуларну полицију из врло јасног разлога и то је најпаметнији потез који су урадили у том моменту.

Цела акција је осмишљена и спроведена ради провокације која би резултирала управо тим потезима који би онда били представљени од стране опозиционих медија као репресија према мирним грађанским протестима и ситуација би даље ескалирала новим и масовнијим протестима. Овако су комуналци одиграли мудро и искулирали представу која је остала пуцањ у празно.

Исти сценарио је понављан касније у више наврата да би у једном моменту скоро и успео са оним дављењем испред зграде управе.

Vrh