Šta je novo?

Gradske linije javnog saobraćaja - Predlozi, rešenja

Za sada valja za nesto. :laugh: Nego mi uopste nije to jasno zasto kazu da pesace 2.5 km do najblize linije kada vidim da na mapi ima tek kilometar. Pa ne znam ko laze, mapa ili ljudi. I to imaju cak 2 linije, da ne pominjem da mogu da se spuste do Kruznog puta za jos dve.

Ako nekog zanima, linija 405, cela trasa, beše davno snimljen klip ali nikako da objavim :)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=K7PjUTTYvxI[/youtube]

Ne znam šta ti nije jasno. Bus od samog početka 2002 ide samo do ulaza u naselje, pošto je samo dotle širina puta 10 metara. Nadalje je 5-7 metara širine i tu nema sile da na većini mesta mogu da se mimoidju dva busa. Čak i minibus kada/ako uvedu imaće takav takt da se ne mogu dva vozila istovremeno naći u naselju. Kola kad se mimoilaze bar jedan mora da stane. Ima i onih koji pešače 2500 metara, to su Romi koje je država naselila kod deponije i trafostanice kod Resnika. Samo naselje se završava oko 1600 metara od okretnice.

Joca28":1a6jgmui je napisao(la):
Sole, prvo me iznenadili ovi iz DJP, kao neće uvoditi nove linije do završetka studije, a sada najava za 48L. Naravno, ništa novo, ali eto neka naselja imaju mogućnosti, odmah se setim poznate recenice "Nema saobracajno-tehničkih uslova". Grad je nekom majka, a nekome maćeha... GO Grocka pre godinu dana predala zahtev za liniju 301...

Тај захтев сам у целости овде пренео. У допису смо покушали да предупредимо СВЕ квачице на које се ДЈП позива када одбија линије (ширина пута, ширина путног појаса, безбедност, број становника). Чак смо убацили и урбани и историјски контекст ... ма џабе. Морам да видим да се пошаље опет.

Pa ti kod trafostanice i deponije imaju izbor da se spuste do Kruznog puta, koji im je blizi od okretnixe 48 i 504. Ovima gore u naselju kilometar i nekoliko stotina metara nije nista. Jos kada se uzme u obzir da teren nije tezak za pesacenje. Zbog cega lazu da je 2.5 km do najblize stanice? Meni to uopste nije logicno... Ne, to je potpuno nepravedno. Zasto onda i meni i komsijama ne uvedu neku minibus liniju, ja pesacim kilometar+ do prve i jedine linije, a ima i onih koji pesace skoro 2 kilometra. I to nije neka ravnica, nego brdo uz koje ti i zimi bude vrucina u debeloj jakni. Zasto onda tako ne uvedu i drugim naseljima linije?

eto nas kakvi smo....
nije nama da nama bude bolje, vec da drugima bude losije... :grand:

marrecar":2nngsm33 je napisao(la):
Pa ti kod trafostanice i deponije imaju izbor da se spuste do Kruznog puta, koji im je blizi od okretnixe 48 i 504. Ovima gore u naselju kilometar i nekoliko stotina metara nije nista. Jos kada se uzme u obzir da teren nije tezak za pesacenje. Zbog cega lazu da je 2.5 km do najblize stanice? Meni to uopste nije logicno... Ne, to je potpuno nepravedno. Zasto onda i meni i komsijama ne uvedu neku minibus liniju, ja pesacim kilometar+ do prve i jedine linije, a ima i onih koji pesace skoro 2 kilometra. I to nije neka ravnica, nego brdo uz koje ti i zimi bude vrucina u debeloj jakni. Zasto onda tako ne uvedu i drugim naseljima linije?
A mogu li znati koje je tvoje cenjeno naselja pa si toliko kivan na ovo moje?

Somi303":pml36ywe je napisao(la):
Да, 26Л и 310 су одлични примери фаворизовања општина.

Nije tu u pitanju favorizovanje opština , nego je u pitanju angažovanost predsednika opštine. Predsednik Zvezdare je baš dosta uradio za stanovnike opštine , i uvek sam čuo samo reči hvale za njega , za razliku od nekih drugih opština.

Ne mora da se uopšte pravi red vožnje da bude takav da dva autobusa ne budu istovremeno u naselju , kada može da se napravi da linija saobraća kružno kroz naselje , kao 310.

laki72":2exjly91 je napisao(la):
eto nas kakvi smo....
nije nama da nama bude bolje, vec da drugima bude losije... :grand:
Nisam ja kivan sto ja nemam, nego sto neko dobija ono sto mu ne treba. Ne bih imao takav stav da zaista jesu 2.5 km, da je to neko udaljeno naselje i slicno. Cak je i moja prva reakcija bila da je to super vest. Ali posto nisam imao pojma gde je i kako izgleda Miljakovac 3, odlucio sam da proverim.
@tragac
Nisam kivan na tvoje naselje, kivan sam na one koji lazu. Ja vam zelim sve najbolje sa tom linijom, ali i dalje ostajem pri svom stavu. Ako te bas zanima, Lestane je u pitanju, a to je i nebitno jer sam samo sebe uzeo za primer, ali se odnosilo na sva ostala naseljabu gradu, tj. opstine koje ne mogu nista da ucine za svoje stanovnike jer nisu ociti miljenici celnika u Gradu.

ceo miljakovac 3 je divlje naselje gde je gradio ko je kako stigo.

sad im je grad kriv što autobus ne može da prođe kroz naselje.

Problem je što su mnoga naselja (mislim na prigradska) građena stihijski , i to po principu daj da što više zemljišta uzmem za svoj plac , sad kada sam u prilici , valjaće jednog dana. A onda , počnu da kukaju kako je sramota što nemaju gradski prevoz , kako su oni izgleda građani drugog reda ... A kada se spomene , tamo gde je to moguće , proširenje ulice kako bi mogao da prođe gradski prevoz , na uštrb placeva , narod otprilike govnjivom motkom počne da juri ove što su predložili tako nešto,

Nisu sva naselja takva...
Rusanj, gde ja imam kucu je da bi se produzile linije GSP, jos 82 mesnim samodoprinosom prosirio ulice, a gradjani su aktivno ucestvovali u izradi bankine kao i nasipanju, da bi se placalo sto manje angazovanje mehanizacije.

Sa druge strane, iako sam i licno prilicno kivan na ljude koji em sto grade bespravno, vec postavljaju objekte tako da sami sebu zagorcavaju zivot i smanjuju perspektive u buducnosti, moram da priznam da je to jos veci greh na opstinskim, gradskim i republickim vlastima.
Inspekcije na 'delaju' samo po prijavama!?
Znaci, ako me niko ne prijavi, mogu da radim i gradim sta i kako pozelim???

E pa upravo takvo sam saopstenje i dobio konkretno od jednog radnika opstine Rakovica, kada sam pitao o mogucnosti legalne gradnje!!!

"Nije gradjevinska zona i dozvolu ne mozes da dobijes, ali vidis da tu (na lokaciji za koju sam se interesovao) svi grade. Jedino, ako te neko prijavi..."

Очигледно за такву ситуацију најприкладније је решење на мој начин, а то је изненадно рушење без обавештавања :lool: :lool:

Ne znam koje je resenje, jer kako mi se cini, vise od pola grada je bespravno...
Cuo sam Cak da su objekti po novom beogradu vecinom bespravni, jer imaju po sprat do dva vise nego u projektu :D
Legalizacija je samo dodatno zakomplikovala celu pricu, jer je bezbroj puta bila 'poslednja' a paradoks svih paradoksa je da je jeftinije 'legalizovati' nego u startu graditi legalno!!!
Onda kao retultat dobijemo nedostatak saobracajnica, vodovodne mreze, slab kapacitet elektro mreze i slicno...

Sa jedne strane mi je zao sto ljudi u ovim 'novim' naseljima imaju probleme, ali sa druge pomislim i 'ako, sami su zasluzni za to'...

Takodje, prica o kilometru, ili pola kilometra pesacenja...
Pa ljudi moji, toga ima po celom gradu, nije to samo u prigradskim naseljima.
I nije nesto toliko alarmantno.

Vi iz gročanske opštine nemate razloga da bacate hejt po nama ovde, vi možda nemate prevoz ali mi imamo komunalne probleme koje vi nemate. Vi tamo nemate dobru pokrivenost prevozom ali imate školu, crkvu, zdravstvenu stanicu, mnogo više trgovina i drugih komercijalnih sadržaja. Poštu, ekspozituru Komercijalne banke, čak imate i fabrike pa je kod vas skoncentrisano i dosta radnih mesta, dosta ljudi koji tu žive takodje tu i rade.
Miljakovac 3 ima samo dve tri PRESKUPE prodavnice, par majstorskih radnji, frizera, pekaru i bankomat. Najbliža škola je na 1700 metara OD OKRETNICE pošta nam je tačno dva kilometra odatle, najbliža banka je tek malko bliža, dom zdravlja je na dva i po kilometra. Poslovnih i većih komercijalnih prostora nema, pa većina ljudi koji rade i idu u školu mora da koristi autobus za najosnovnije potrebe.
Takodje, deca danas idu u školu stotinama metara po ulici bez trotoara, da li si ti svestan koliki je u pitanju bezbednosni rizik?
Naša jedina prednost je što smo geografski bliži centru grada, mada se i ta "prednost" gubi zbog konfiguracije terena i ulica te organizacije samih linija.

Заклопача нема исправан водовод, никакву канализацију, ни пошту, ни дом здравља. Једино што има су црква, школа и дом културе који пропада јер, коме треба дом културе у овом простачком месту? Не кажем да на Миљаковцу цветају руже, just saying..

Ne "baca" niko hejt po vama, nemam nista protiv vase opstine. Opet kazem, iznerviralo me je to sto lazima ljudi pokusavaju da dodju do necega, a jos vise me je iznerviralo to sto je neko to odobrio bez provere. Ali nebitno je sad. Sto se tice nase opstine, ni ovde nije tako carobno kao sto mislis, vecina naselja nema kanalizaciju, trotoare, pa cak ni ispravan vodovod. Uporedi celu opstinu Rakovica sa Grockom i videces da je kod vas daleko bolja situacija.

To je već drugi problem. Vi ste praktično prigradsko naselje ali vam je opštinski centar na dalekoj periferiji. Ovakav model lokalne uprave savršeno radi u Americi ali mi nismo oni.

Неке линије које користе аутопут треба променити на друге путеве где је то могуће јер искрено градском аутобусу на аутопуту није место, поготово када се у будућности неке линије претворе у тролејбуске

Ваљда ће кад коначно заврше обилазницу аутопут кроз град постати магистрала.

to sto ti nazivas `autputem` je ulica - bulevar... sa jedne strane save, Arsenija Carnojevica, a sa druge Fansa d Perea :)

...Неке линије које користе аутопут треба променити на друге путеве...
ma moze ...
samo ako toliko mrziš deo sugradjana tj. putnike koj koliko toliko u udaljene delove grada
stignu u nekom razumnom vremenskom roku :roll:

Kako naprimer liniju 613 staviti da ne ide auto putem , kada naselje Radiofar ima izlaz jedino na autoput?

Vrh