Šta je novo?

Gradske linije javnog saobraćaja - Predlozi, rešenja

За око ми је запало у чланку пише да 67 иде до Блока 72,да ли ће то продужити 67 до тамо?

Verujem da im je ostalo od 89 copy/paste. Ako produže 67, ima da ide na 30+ minuta.

Koliko sam čuo...93 ce ici sa 10 vozila Kosmaj radi na liniji...jedono se ne zna da li ce ici sa Bez.groblja ili Bež.Kose...faktički kao nekadsnja stara 94 do Miljakovca...

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

A mislim da se 67 produzava do Bloka 72 verovatno i zbog novog Kineskog trznog centra...

Koliko sam čuo...93 ce ici sa 10 vozila Kosmaj radi na liniji...jedono se ne zna da li ce ici sa Bez.groblja ili Bež.Kose...faktički kao nekadsnja stara 94 do Miljakovca...

Koja je trasa sa druge strane reke?

Onda ne bi bilo loše bar dva busa da dodaju i da bude 15 minuta interval.

Most na Adi-Bulevar Heroja s Košara pa gore na Bež.Kosu....ne znam kompletnu trasu,ovo je deo...izaći će uskoro verovatno...

Po slici deluje da će na Gazelu. A procena ovamo mi je Milutina Milankovića, Omladinskih brigada, Heroja s Košara, Nikole Dobrovića...

Ако не иде преко Газеле (а чисто сумњам да хоће због новог БАС-а) боље да је не уводе. Не треба Раковчанима веза са Бежанијском косом него са НБГД што већ имају линијом 94. Потребна је преседачка веза са Сајмом што би могло бити постигнуто на 2 начина:

1. Драјзерова - БВМ - Газела
2. БВП - Мостар - Сајам - Мост на Ади као веза са новим БАС-ом.

Јер доњи део Раковице нема директну везу са западним делом старог дела града (3А се овде не рачуна).

Ipak ide preko Gazele,silazi na Sajam i ide kroz Bulevar Patrijarha Pavla ka Miljakovcu.....faktički će biti odlično pojačanje za 88 vezano za Sajam....

Ipak ide preko Gazele,silazi na Sajam i ide kroz Bulevar Patrijarha Pavla ka Miljakovcu.....faktički će biti odlično pojačanje za 88 vezano za Sajam....

Доста спорије него мој први предлог и већи је проблем што није изабрана окретница Миљаковац 3.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Делује ми да иде на са БК на Железничку Тошин Бунар па кроз Милутина Миланковића поред нове аутобуске, па се спаја са 67 и искључује на аутопут код арене (други онај кружни ток), после вероватно преко сајма иде.

Ако уведу нову линију за Бежанијску косу и Бежанијска коса остане неповезана са новим БАС-ом и са Ж. ст. Нови Београд, то је врхунски успех - нико се тога не би сетио.

Јасно је да због тога треба да иде преко Моста на Ади. Али не, заборавио сам, како беше - "троле возе на Прокоп" - значи, стајалиште код Белекспа покрива и нови БАС (мада има стајалиште на улазу у нови БАС).

По мени је линија 93 веома добра идеја, мада мислим да је потребнија веза са горњим делом Новог Београда и Земуном, и то преко Сарајевске и Гаврила Принципа/Краљице Наталије и Кнеза Милоша, тј. Зеленог венца. За почетак може соло, али вероватно ће кроз време бити потребан зглоб или евентуално још возила. Заиста немам представу која би траса била са обе стране реке, али ако ће до Бежанијске косе, вероватно ће ићи као 65.

Мислим да су могли и линију 70 да преусмере, кроз Булевар Милутина Миланковића.

Imali su sve ove godine da urade terminus kod NCRa...
I sad zbog toga što to nisu uradili nijedna linija ne može da terminira ovde

Koliko vidim,ona ide iza novog Bas-a,i zajedno sa 67 ide na kruzni tok kod Arene...tako da na neki nacin ipak ide u okolini Novog Bas-a...ali mislim da je dobro resenje sto ide preko Gazele bez obzira na guzve,jer ipak kaci Sajam...doduse linija 600 je vec tu kao veza sa Sajmom...ima malo nekih nelogičnosti...

Koliko vidim,ona ide iza novog Bas-a,i zajedno sa 67 ide na kruzni tok kod Arene...tako da na neki nacin ipak ide u okolini Novog Bas-a...ali mislim da je dobro resenje sto ide preko Gazele bez obzira na guzve,jer ipak kaci Sajam...doduse linija 600 je vec tu kao veza sa Sajmom...ima malo nekih nelogičnosti...

Prva nelogičnost je numeracija, ali to je započeto još sa 94, pa ajde. :D

Trebala bi linija koja povezuje BAS na Autokomandi sa Prokopom,BASom na Nbgdu i mogla bi da zavrsava na Bezanijskoj kosi
Sto se trola tice,ako nije moguce vise da okrecu na Studentskom trgu(a nije ni kod Slavije),preusmeriti na Prokop.S time da u smeru ka Prokopu idu Savskom,a s druge strane preko Kneza Milosa i desno u Nemanjinu.

Trebala bi linija koja povezuje BAS na Autokomandi sa Prokopom,BASom na Nbgdu i mogla bi da zavrsava na Bezanijskoj kosi
Sto se trola tice,ako nije moguce vise da okrecu na Studentskom trgu(a nije ni kod Slavije),preusmeriti na Prokop.S time da u smeru ka Prokopu idu Savskom,a s druge strane preko Kneza Milosa i desno u Nemanjinu.
linija-76-2024-bas-jpg.208778

Vrh