Šta je novo?

Gradske linije javnog saobraćaja - Predlozi, rešenja

Upravo javili u Beogradskoj hronici da od sutra 65 saobraća starom trasom.

da li nekog zanima da linije 25 i 26 malo rastereti time što će da im sa Slavije da neku liniju kroz Južni Bulevar, neki 26a ili 26 b recimo, da ne moraju po 3 i po sata da putuju po Vračarskim jednosmernim preounim ulicama i 1000 semafora...од predrag1978 » Сре Нов 27, 2019 3:20 am

Да се створи једна линија трасом 26 + 31 ? А 24 да се појача, ако би 26 изменила трасу.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=685065#p685065:2l593sc9 je napisao(la):
predrag1978 » 03 Dec 2019 01:48[/url]":2l593sc9]Kakva bre stara trasa?????
Preko Majora Ilića i Kraljice Marije.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=685066#p685066:wa7mmsey je napisao(la):
ГЛАС ПРИРОДЕ » Уто Дец 03, 2019 1:56 am[/url]":wa7mmsey]da li nekog zanima da linije 25 i 26 malo rastereti time što će da im sa Slavije da neku liniju kroz Južni Bulevar, neki 26a ili 26 b recimo, da ne moraju po 3 i po sata da putuju po Vračarskim jednosmernim preounim ulicama i 1000 semafora...од predrag1978 » Сре Нов 27, 2019 3:20 am

Да се створи једна линија трасом 26 + 31 ? А 24 да се појача, ако би 26 изменила трасу.
Мени пада на памет да се скроз заобиђу спорне деонице (Чубура и Лекино брдо), на мало чуднији начин. Да 25, 25П и 26 од Душановачког моста иду право Крушевачком до Јужног булевара, па десно у Максима горког, па лево у Макензијеву до Славије, па горе Београдском до Правног где би 26 ишла лево ка тргу а 25 и 25П десно ка Вуку. Е сад да се не би занемарили становници на стандардној траси, увела би се минибус линија, 25Л (може и неки други број али ми се овај чини примерено), која би ишла од терминуса Шумице без стајања до Душановачке поште, да онда стандардном трасом 25/26 са скретањем у Тодора Дукина/Струмичку, Максима Горког па горе до пијаце па даље Синђелићевом/Голсвордијевом до Вука, па лево у булевар ка Ташу где би скретала у Светозара Марковића/Десанке Максимовић и даље Крунском и трасом линије 24 ишла до њене окретнице на Неимару. Звучи мало компликовано, али верујем да би олакшало пут путницима 25/25П који иду на Карабурму/Миријево, као и онима који путују до Јерковића/Кумодража, а и да би становници Врачара и Лекиног брда добили линију у коју би могли да уђу.

Danas, oko 14h video sam bus na liniji 59 kako kod Premijera skreće u Markičku prema Kneževcu. Usput je stajap redovno na svim stanicama da bi kod semafora u Kneževcu skrenuo desno ka Vidikovcu i dalje redovnom trasom. Ovo je verovatno neka izmena zbog radova u Pilota ali je pokazna vežba da je i taj pravac moguć.

Ту је требало пустити 504.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Linije javnog prevoza br. 52, 53, 56 i 56L vraćene su na svoje redovne trase i saobraćaju od terminusa "Zeleni venac".

Molimo sugrađane da ne parkiraju svoja vozila na kolovozu, kako ne bi otežali kretanje vozila javnog prevoza.

izvor: bgprevoz.rs

Šta mislite, da li bilo OK , tj. da li ima smisla i kolika je zaista potreba, pisati DJP da se promeni trasa linije 5A, pa da od Trga republike saobraća Svetogorskom, Majora Ilića, 27. marta i Kraljice Marije?

solecar":1n02cc5v je napisao(la):
Šta mislite, da li bilo OK , tj. da li ima smisla i kolika je zaista potreba, pisati DJP da se promeni trasa linije 5A, pa da od Trga republike saobraća Svetogorskom, Majora Ilića, 27. marta i Kraljice Marije?
Ma svakako se ukida uskoro kad se tramvaj 5 vrati

Послато са Mi 9 SE помоћу Тапатока

Mislim da je svakako bolja ta trasa. Pogotovo što u BKA bude ogromna gužva u špicu od Visoke poslovne škole pa do Pravnog. Tu bespotrebno gubi vreme, a ovamo lagano prolazi. Plus što bi se i rasteretila 65 za tu deonicu od Vuka do Poštanske štedionice.

Neko je spominjao već kako misli da 50ica bukvalno troluje i da nikad ne dolazi kad je potrebna a inače je ima kad ne treba. Ja bukvalno mislim da me stvarno troluje... Živim na Konjarniku kod početne stanice 31 i 17 a studiram na FON-u tako da mi je najbolja veza sa Voždovcem upravo 50. Svakog dana koristim jednu od 3 navedene linije i bukvalno mi svaki put kad idem do centra ili NBG-a dođu 2 skoro prazne 50, ali zato kad trebam da idem na predavanje ili ne daj Bože kasnim na ispit, 50ice nema i nema i na kraju samo odem na 17 do komande. Kažem svakog dana se ponavlja scenario, ovde sam od jula.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=686508#p686508:109t7xxv je napisao(la):
Daxara » 07 Dec 2019 09:48[/url]":109t7xxv]Neko je spominjao već kako misli da 50ica bukvalno troluje i da nikad ne dolazi kad je potrebna a inače je ima kad ne treba. Ja bukvalno mislim da me stvarno troluje... Živim na Konjarniku kod početne stanice 31 i 17 a studiram na FON-u tako da mi je najbolja veza sa Voždovcem upravo 50. Svakog dana koristim jednu od 3 navedene linije i bukvalno mi svaki put kad idem do centra ili NBG-a dođu 2 skoro prazne 50, ali zato kad trebam da idem na predavanje ili ne daj Bože kasnim na ispit, 50ice nema i nema i na kraju samo odem na 17 do komande. Kažem svakog dana se ponavlja scenario, ovde sam od jula.

Па ти не само да си ми колега но си малтене и комшија :lol:

Воли воли 50 да зеза, вероватно због зговњајевине зване Трошарина. Више пута ми се десило због тога да кад одем пешке до Медака, ми налети 4 50ице у колони

Preciznije živim u ulici koja već spada pod MML (valjda), Mihaila Todorovića, ali mi je svakako početna stanica na par minuta tako da ono.
Znam ja gde glavi 50, pre ovoga sam živeo baš na Trošarini, ali je neverovatno koliko me j*be.
Bukvalno je lutrija s tom linijom, nekad će krenuti njih 3 jedna za drugom (kao da su vozači retardirani, sumnjam da ih raspoređuju da glume zglob), a nekad naiđu 308 2x i 310 pre nego voljena 50. Jedva čekam januarski rok, kontam da ću preče dočekati 19 nego 50.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=686573#p686573:k03ioz1g je napisao(la):
Daxara » 07 Dec 2019 13:51[/url]":k03ioz1g]Preciznije živim u ulici koja već spada pod MML (valjda), Mihaila Todorovića, ali mi je svakako početna stanica na par minuta tako da ono.
To je baš na granici. Strana koja gleda na Ustaničku pripada Konjarniku, prekoputa pripada MML.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=685598#p685598:20nts22l je napisao(la):
Vinča307 » 04 Dec 2019 21:13[/url]":20nts22l]
solecar":20nts22l je napisao(la):
Ma svakako se ukida uskoro kad se tramvaj 5 vrati
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=685602#p685602:20nts22l je napisao(la):
marrecar » 04 Dec 2019 21:21[/url]":20nts22l]Mislim da je svakako bolja ta trasa. Pogotovo što u BKA bude ogromna gužva u špicu od Visoke poslovne škole pa do Pravnog. Tu bespotrebno gubi vreme, a ovamo lagano prolazi. Plus što bi se i rasteretila 65 za tu deonicu od Vuka do Poštanske štedionice.
Evo i odgovora koji je stigao danas.

Poštovani,

Zahvaljujemo se na ukazanom predlogu o izmeni trase privreme linije 5A, takođe Vas obaveštavamo da je Vaša sugestija prosleđena Sektoru za planiranje i razvoj u čijoj nadležnosti je predmetna sugestija.

S poštovanjem,
Sekretarijat za javni prevoz

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=686573#p686573:24amxqpn je napisao(la):
Daxara » 07 Dec 2019 13:51[/url]":24amxqpn]Preciznije živim u ulici koja već spada pod MML (valjda), Mihaila Todorovića, ali mi je svakako početna stanica na par minuta tako da ono.
Znam ja gde glavi 50, pre ovoga sam živeo baš na Trošarini, ali je neverovatno koliko me j*be.
Bukvalno je lutrija s tom linijom, nekad će krenuti njih 3 jedna za drugom (kao da su vozači retardirani, sumnjam da ih raspoređuju da glume zglob), a nekad naiđu 308 2x i 310 pre nego voljena 50. Jedva čekam januarski rok, kontam da ću preče dočekati 19 nego 50.

Професионални савет: попни се на 14 и седи ко човек. Треба дуже ал барем има неког смисла (сем ако вози нека сплачина која неће да вози преко 30 на сат :bash: )

Мислим да проблем прави идиотлук од окретнице, нагужва се и онда се вежу у чвор (поготово кад се сељачка ба*** паркира у њу, ту не треба паук већ одма зољом једино тако ће се научити јер су ст*** неиживљена) а и има превише линија

То би се лако дало решили да се није одустало од тунела Устаничка-Миријево и да се булевар прошири бар до устаничке

Sa 14 mi treba često preko 40 minuta do faksa, a kad se 50 namoli da dođe na vreme lagano mogu za 20 minuta da stignem (bez preterivanja).

solecar":8exm2snx je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=686573#p686573 je napisao(la):
Daxara » 07 Dec 2019 13:51[/url]":8exm2snx]Preciznije živim u ulici koja već spada pod MML (valjda), Mihaila Todorovića, ali mi je svakako početna stanica na par minuta tako da ono.
To je baš na granici. Strana koja gleda na Ustaničku pripada Konjarniku, prekoputa pripada MML.
Onda sam MML, ja sam od Amana pri kraju ulice uzbrdo.
Pogledao sad i na mapi tako ispada. Ma kao da je bitno.

Dva Solarisa na početnoj ne j*** živu silu da krenu, što bi 17 ikad poštovao red vožnje? Dva propuštena polaska i verovatno ću da zakasnim tamo gde sam krenuo pa ću morati da izgubim ceo dan. Nikakvih gužvi još uvek nema, jednostavno je prevoz go k*rac. Platiću im kartu, ali juče.
Edit: ode 17 za garažu. Definitivno neću stići. Samo da dodam da sam ovde od 9:28 do evo 9:42 i do sad je prošao samo 308, nijedan 50,17,31. Kolektivno im svima **** m***.

Без бриге, имамо СМАРТ план, а заменик градоначелника је најавио побољшање јавног превоза, дигитализацију и разне новотарије.

Vrh