Šta je novo?

Gradske linije javnog saobraćaja - Predlozi, rešenja

2_60baea74d8a8ba7f6696714edf5833ef.png

Gledajte današnju emisiju BG hronike , kada bude objavljena na YT. Tamo su rekli da je SJP prvobitno dobio zahtev UG Kotež za skraćenje linije sa Ušća na sadeašnju okretnicu kod Pančevačkog mosta , ali da su u SJP odlučili da je skrate do Trga republike. Posle toga je spominjala voditeljka (sa terena) , kako će 43 i 96 biti vraćeni na stare trase do Trga republike , a posle da će se videti kako će da funkcioniše ovo sa skraćenjem do Pančevca.

Још да се 28 врати...

Неко из УГ Котеж је или неко јак из општине Палилула или је неко од њих у СНС-у трећег нема.

Kakva peripetija i laži. Prvo je rečeno da su tražili da se 43 skrati do Trga nakon što je bila produžena na NBG, i to na zahtev UG Kotež. Pa su rekli da su još ranije tražili da se skrati do Pančevca, gde je sada skraćena, ali da im nisu tada odobrili. Pa sada kada su skratili, narod poludeo, pa sada kažu iz UG da traže da se vrati na Trg. Ko koga ovde j.......

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=677317#p677317:2ji3i0v5 je napisao(la):
Djole Pevcanin » Uto Nov 05, 2019 7:43 pm[/url]":2ji3i0v5]Још да се 28 врати...

Неко из УГ Котеж је или неко јак из општине Палилула или је неко од њих у СНС-у трећег нема.
Šta god da je, ta osoba radi u interesu većine građana i gleda da im izađe u susret. Isto se odnosi i na Resnik.

За Ресник ради преЦедник за кога већи део Раковице не постоји.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

И државног секретара у МУПу.

Иначе, да имамо трамвај од Земуна до Вишњичке бање преко Општине НБГ, М. Пупина, Бранковог моста, Деспота Стефана и Вишњичком пола линија у том снопу бих скратио на најближе терминусе.

Po meni je najbolje rešenje za 43, pošto vozača nema da se naprave dve linije iz Koteža, da se lepo u terminima špica razdvoji na 43 i 43E. Ekspres da bude svaki drugi, eventualno treći polazak iz Koteža, tako bi lepo održavali takt, koliko toliko, makar da se ljudi dobace preko mosta, a ko hoće u centar nek čeka da se obična 43 dokotrlja preko kolapsa na Zrenjanincu i mostu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=677401#p677401:23xjfqt5 je napisao(la):
Дошљак » 05 Nov 2019, 23:55[/url]":23xjfqt5]И државног секретара у МУПу.

Иначе, да имамо трамвај од Земуна до Вишњичке бање преко Општине НБГ, М. Пупина, Бранковог моста, Деспота Стефана и Вишњичком пола линија у том снопу бих скратио на најближе терминусе.
Кроз Нови Београд, Земун и Палилулу трамваји могу без проблема. Шта мислите о линији 4 Калемегдан - Борча 3?

Aко би био нови трамвајски мост у продужетку Тадеуша Хошћушка подржавам у потпуности и линије Баново брдо-Борча и Блок 45-Борча.

Vratice oni 43 i 96 na Trg, samo ce im napraviti trasu tako da ne kaci kaldrmu... postoje 2 realne varijante: 1.da obe linije okrecu kod Doma Vojske i tako udju u okretnicu Trg Republike, 2.da obe linije iz pravca periferije skrenu kod Banije desno u Dzordza Vasingtona i zatim levo u Francusku do Trga.... zasto ovako razmisljam... izaci ce zahtevima ljudi u susret, samo da busevi ne kače novu kaldrmu... bilo bi cudo za mene ako ovo ne urade... lakse je ovo sad da urade, da kao pokazu dobru volju, a za 28 traze resenje ocigledno kako da je vrate a da ne ide preko Trga... samo da im kamen ostane citav...

Sent from my SLA-L02 using Tapatalk

Нек разапну мрежу у Браће Југовића, па Француском и Жоржа Клемансоа до нове окретнице Дорћол.

Bolje da razapnu veći broj radnika da pozavršavaju ovo vašarište od raskopanih ulica po centru , pa onda da se bace na izgradnju okretnice na Dorćolu. Nažalost , jedino tako može da se odradi to što si spomenuo.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=677418#p677418:38ahukqh je napisao(la):
predrag1978 » Uto Nov 05, 2019 10:48 pm[/url]":38ahukqh]Vratice oni 43 i 96 na Trg, samo ce im napraviti trasu tako da ne kaci kaldrmu... postoje 2 realne varijante: 1.da obe linije okrecu kod Doma Vojske i tako udju u okretnicu Trg Republike, 2.da obe linije iz pravca periferije skrenu kod Banije desno u Dzordza Vasingtona i zatim levo u Francusku do Trga.... zasto ovako razmisljam... izaci ce zahtevima ljudi u susret, samo da busevi ne kače novu kaldrmu... bilo bi cudo za mene ako ovo ne urade... lakse je ovo sad da urade, da kao pokazu dobru volju, a za 28 traze resenje ocigledno kako da je vrate a da ne ide preko Trga... samo da im kamen ostane citav...

Nema logike. Plan im je da izbace sve okretnice iz centra, ukljucujuci i Zeleni Venac (jednog dana). Nece oni nista vracati na Trg.

Jednog dana da.... sada jos uvek ne... tako da samo gledaj kako ce vratiti..

Vratiće se 28 sigurno, samo je pitanje kad. Ova kaldrma nema šanse da izdrži zimu i niske temperature.

Послато са Mi 9 SE помоћу Тапатока

Imalo nešto logike ili ne , svakim danom "čuvanja" kocki na Trgu , samo povećavaju gnev građana. Vest o pojačanju 77 i 79 je sa takvom radošću prihvaćena , da je za nepun dan već oko 1300 ljudi potpisalo online peticiju za vraćanje linije 28.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=677527#p677527:20fz8pt3 je napisao(la):
Vinča307 » 06 Nov 2019 11:06[/url]":20fz8pt3]Vratiće se 28 sigurno, samo je pitanje kad. Ova kaldrma nema šanse da izdrži zimu i niske temperature.

Послато са Mi 9 SE помоћу Тапатока

Боже сачувај, сад ми је пало напамет нешто, што је 100% могуће да су урадили - намерно изазвати распад трга, да би могли да кажу да је цела локација неподобна за превоз и лепо сав превос одмах протерају на Дорћол

Pretumbavanje tramvajskih linija zbog radova na skretnicama u zoni Taša , i to čitavih mesec dana. Više na sledećem linku.

На твитеру људи већ увелико каче слике пуклих коцки са Трга. Шест дана је максимум. Толико е трајао и прошли пут

Okači ovde neku od fotki i / ili u temi o Trgu. Nemamo svi tviter.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=677760#p677760:zzti3njv je napisao(la):
solecar » 06 Nov 2019 23:52[/url]":zzti3njv]Pretumbavanje tramvajskih linija zbog radova na skretnicama u zoni Taša , i to čitavih mesec dana. Više na sledećem linku.

Замисли тек тумботрес који ће бити када продуже шине поред скупштине до Калемегдана.

Nisam stigao na početak da se uključim u BG hroniku. Pričali su nešto o brojanju putnika. Da li se radi samo jedan deo ili cela mreža , nisam razumeo. Isto tako je spominjano da su obučeni "fizikalci" da broje putnije , zato što je to mnogo pouzdanija metoda od brojača putnika , i da nas to neće dodfatno koštati. Spominjano je nekakvo skraćivanje i produžavanje linija , kao i pojačavanje linija , sve to nakon brojanja putnika. Meni ovo nekako deluje da oće da vide gde bi najmanja revolucija izbila skraćenjem i / ili pretvaranjem u solo linije.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=677760#p677760:19icpoyd je napisao(la):
solecar » 06 Nov 2019 23:52[/url]":19icpoyd]Pretumbavanje tramvajskih linija zbog radova na skretnicama u zoni Taša , i to čitavih mesec dana. Više na sledećem linku.
Promenjena odluka u vezi linije 6. Saobraćaće na relaciji Omladinski stadion - Ustanička i nosiće oznaku 6L.

izvor: gspbeograd.net

solecar":8wqecasq je napisao(la):
Nisam stigao na početak da se uključim u BG hroniku. Pričali su nešto o brojanju putnika. Da li se radi samo jedan deo ili cela mreža , nisam razumeo. Isto tako je spominjano da su obučeni "fizikalci" da broje putnije , zato što je to mnogo pouzdanija metoda od brojača putnika , i da nas to neće dodfatno koštati. Spominjano je nekakvo skraćivanje i produžavanje linija , kao i pojačavanje linija , sve to nakon brojanja putnika. Meni ovo nekako deluje da oće da vide gde bi najmanja revolucija izbila skraćenjem i / ili pretvaranjem u solo linije.
Rečeno je da je počelo brojanje putnika, i da ce biti uradjeno ne na svim linijama, vec na linijama,, na kojima je primecen poremecaj u broju putnika,, odnosno gde su kapaciteti manji, a potraznja veca, prosto receno... kazu da je ovo vec primenjeno na linijama 77 i 79,s tim sto i vrapci znaju da je to pokusaj da se nadomesti ukidanje 28-ce...isto tako sam primetio da na 77 rade 2 pogona:Zemun i Novi Beograd, ne znam u kom promeru je taj odnos polazaka, ali sam danas svojim ocima video nekoliko i zglobnih i solo autobusa Zemuna i Novog Beograda na toj liniji, s tim što je direktiva da se na tu liniju ne šalju BMC Turski busevi zbog nekoliko nesreca koje su se desile na ovoj liniji... jos jedno zapazanje je da vec nekoliko dana na liniji 16 radi neuobicajno veliki broj solo vozila,u razlicitim periodima dana, isto to sam video i na liniji 95,to jeste zaista retkost svih ovih godina, recimo kazu da je danas na 16-ci radilo 5 solo autobusa, a istovremeno linija 31 je pojacana sa nekoliko zglobnih Solarisa, i linija bukvalno ide na 3 do 5 minuta, nikad bolje, koliko je to vezano za kocke, a koliko za samo brojanje putnika to ne znam, mada je svima jasno da je 31 zaista opterecena linija.... tako da ocigledno se vrse neke rokade u hodu, nadlezni su na Hronici rekli da su trenutno najopterecenije linije u gradu 23 i 95,mada nam za to ne treba neka analiza, to je jasno ko dan...

Нека надлежни обрате пажњу на 23 викендом јер се туража већ 3 године једва стиже.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh