Šta je novo?

Gradska magistralna saobraćajnica Novi Beograd - Surčin

Uh, biće veselo jer već sada nastaju kolone na Bežanijskoj kosi skoro do Maksija zbog semafora kod Ledina.

A zamislite samo da je Grčka ulica (uz Novo bežanijsko groblje) probijena (450m bez ijednog objekta na trasi) iza Grand kafe do Ledina - imali bismo široki bulevar 3+3 do Ledina, a ne 1+1 kuda sada ide 75-ica.
Pogledajte prilog 128506

Pogledajte prilog 128505
Pa na ovih 400 metara i bez objekata, može vrlo malo da se ukrade, što bi gubili vreme na to.
 
Izvor? Link?
Ili je je izvor, pricao mi jedan covek :)
Izvor je neposredan razgovor sa ljudima koji rade na izgradnji, tj. sprovođenju građevinskog projekta. Dakle ne "neki tamo" bezimeni čovek. Nema linka, jasno ti je da se ovakve vesti neće zvanično nigde plasirati. A ovu tvrdnju će vreme potvrditi / opovrgnuti.
 
Izvor je neposredan razgovor sa ljudima koji rade na izgradnji, tj. sprovođenju građevinskog projekta. Dakle ne "neki tamo" bezimeni čovek. Nema linka, jasno ti je da se ovakve vesti neće zvanično nigde plasirati. A ovu tvrdnju će vreme potvrditi / opovrgnuti.
Nije mi bila namera da budem maliciozan, samo mi se učinilo da ti je post previše bombastičan, meni barem tako deluje.
Za par meseci može dosta toga da se promeni, da na kažemo za godinu dana.
No, videćemo :)
 
Влогзила најавио почетак радова на Т6, зна ли неко колико је то поуздана информација?

 
Nema šanse.

Dosta senzacionalistički vlog okrenut ka klikovima i loženju mase, a ne ka informisanju, jer informacija nema. Opštemestašenje.

Pominju se neke dozvole. Koje? Gde su? Ja ne videh ni jednu. Autor videa očigledno ne poznaje teren. Priča se o izgradnji, a eksproprijacija nije još ni pokrenuta.

Kamo sreće.
 
Ono što se sigurno zna je da će rok za izgradnju i ovde biti probijen. 😁
ni govora, primam opklade da će se vojvođanska spojiti s petljom Surčin / AP Miloš Veliki do 1.decembra, eventualno 31.decembra, izvesno je, da li će se krak ka Jurija Gagarina spojiti nije sigurno, ali magistrala će proraditi ove godine. Tako je rekao Vučko, a njemu se mora verovati :) , nije se šalio, ukoliko se ne ispreči neka glupost kao kod otvaranja AU Preljina Pakovraće, a to je bilo izmeštanje petlje, posao od sedam dana koji se odužio skoro pa dva meseca
 
Juče sam bio po njivama u savskom polju, radova na tresi ima, onako mrljavo. Video sam 5-6 kamiona, jedan bager, na jednom mostu se još radi. Sve onako deluje kao održavanje bolesnika u životu, a ne kao užurbano gradilište.

Trasiranje stoji gde je bilo, ovo pričam o do sada izvučenoj trasi. Od svega, najveću energiju pokazao je čuvar (ili "čuvar") u ideji da me spreči da slikam. Što mu je i uspelo, tešio sam sebe kako pametniji popušta :D
 
Ono što meni nije jasno, ako će da prvo rade krak ka kružnom toku, i sam kružni tok da menjaju, kako će stanovnici Vinogradske ulice izlaziti ka Nbg? Ja sam mislio da će prvo uraditi krak ka J. Gagarina, pa će stanovnici moći pre tih Novih spojnica da izlaze dalje ka N. Beogradu dok se radi kružni tok. Ovako jedino što mogu da smislim jeste da će morati da idu niz Vinogradsku pa da se poprečnim sokacima penju na Ledine i odatle opet spuštaju nazad ka N. Beogradu preko Bežanijske kose? Nije mi baš jasan plan, ako neko može da pomogne da shvatim bio bih prezahvalan! :D
 
Pa vinogradjanine, izgleda da se stvari odvijaju baš u tom pravcu.

Vinogradska je sa Surčinskom povezana putem nekoliko strmih i uskih surduka, i mislim da će se oni koristiti kao saobraćajna veza, osim ako se ne dođe do nekog pametnog rešenja rekonstrukcije kružnog toka bez ukidanja saobraćaja.

Možda bi bilo pametno da se prilika povećanog saobraćaja iskoristi kako bi se uveo režim jednosmernog saobraćaja u tim surducima, koji bi se potom i zadržao trajno.
 
Vrh