Šta je novo?

Gradska magistralna saobraćajnica Novi Beograd - Surčin

Da se kladimo da će ona kafana da pravi problem i da će oko nje da se preganjaju mesecima (umesto da već krenu u proces uklanjanja).

Lepa repotaža - svaka čast.
 
Hvala drugari :)
Vrlo je moguće da bi restoran pravio problem pri eksproprijaciji, mada, zaboravio sam da napomenem da tu iza njega ima još objekta, jedan je i kineski restoran. Ali ako izuzmemo ove objekte, čini mi se da je što se tiče i vlasništva i terena, budući produžetak J. Gagarina lakši za izvođenje od produžetka Vojvođanske.
 
Kada se priča o restoranu, sumnjam da je uopšte u pitanju legalan objekat. A da će se opirati, hoće sigurno. Očekujem da će se ovo razvući na nekoliko godina.
 
Tu je već odavno dovezeno veliko brdo peska za nasipanje koji čeka da bude ugrađen
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=913633#p913633:g4z0w70a je napisao(la):
goran123 » Sub Jan 01, 2022 11:35 pm[/url]":g4z0w70a]Kada se priča o restoranu, sumnjam da je uopšte u pitanju legalan objekat. A da će se opirati, hoće sigurno. Očekujem da će se ovo razvući na nekoliko godina.

I ne bi me uopšte iznenadilo da ostane restoran i da naprave krivinu na račun parka prekoputa. U stvari to i očekujem od ovog sistema.
 
Hvala Krcane. I, da vidimo kolko je trasiranje napredovalo za prethodnih mesec dana. O, kakvo iznenadjenje, nula kilometara. Verovatno ne može se stigne na red od onolikih 1200km koji se grade :roll: Sad ce valjda kineska nova godina u februaru, pa kad odu kuci na odmor, verovatno ce to jos ubrzati radove naredna dva meseca ...
 

Prilozi

  • 2022_01_05_09_35_34_Sentinel_Playground_Sentinel_Hub_Google_Chrome.jpg
    2022_01_05_09_35_34_Sentinel_Playground_Sentinel_Hub_Google_Chrome.jpg
    37 KB · Pregleda: 1.679
СтараМо, помислиће неко да је Сремски фронт! :)
 
Katastrofalno vođenje projekta. Naravno, odgovornosti neće biti, jer nema ko da se buni.
 
Zanimljivo ali ovo je jedini projekat na kome je ovakav scenario najavljen na ceremoniji otvaranja radova.
 
Da. Možda su u gradu gužve i malo se grade gradski putevi da se one reše (sem ovog i Bul Patrijarha Pavla), al se zato to što se malo gradi sporo radi.
 
Искрено овај пут што граде неће допринети растерећењу гужви већ повећању тамо где их нема у толиком обиму као по другим деловима града - у кретању по блоковима.
 
U Jurija Gagarina i na Vojvođanska - Tošin bunar potezu će sigurno biti više saobraćaja. Plus planirani IMT i sve što se trenutno gradi.

Pametni semafori bi tu mogli da pomognu kao i famozno produžavanje Japanske i Evropske.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=914752#p914752:y321ugeg je napisao(la):
Дошљак » 06 Jan 2022 09:46 am[/url]":y321ugeg]Искрено овај пут што граде неће допринети растерећењу гужви већ повећању тамо где их нема у толиком обиму као по другим деловима града - у кретању по блоковима.
Није баш. Овај пут може макар мало да растерети аутопут, а то је велико дело.
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: h2o
Vlogzila iz drona
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_iKwxYTKFLc[/youtube]
 
Дошљак":5hmmq1dm je napisao(la):
Искрено овај пут што граде неће допринети растерећењу гужви већ повећању тамо где их нема у толиком обиму као по другим деловима града - у кретању по блоковима.
Da, vreme putovanja iz blokova do centra Novog Beograda i dalje ka centru grada, će se povećati. Ako uzmemo da sad od Piramide do Sava Centra treba prosečno oko 20 minuta kroz Jurija Gagarina, nakon izgradnje ove saobraćajnice i dodatnog saobraćaja koji će da se generiše, to vreme putovanja može da se poveća za još oko 15 minuta. Za nekog ko živi u blokovima a radi u centru grada ili centralnom NBG, to znači da će biti dana kad će pola sata više provesti u prevozu nego trenutno. Kad se to vreme sabere za celu godinu, imaćemo na godišnjem nivou dodatnih par dana više koje će žitelji blokova provesti u commuting-u u odnosu na trenutno stanje.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk
 
Jedno glupo pitanje, ali mi koji dolazimo iz pravca Pupina i Zemuna, kako ćemo se uključivati na ovaj put?

Da li je moguće da neće biti produžetka 2+2 trake pored Novog bežanijskog groblja?
 
Док се не изгради ткз, Т6, а биће 3+3, од Кванташке пијаце код лакат кривине, само право низ улицу Петничка (бивши део улице Марка Челебоновића), па Марка Челебоновића, па Николе Добровића низ Бежанијску косу до Тошиног бунара и онда десно у Тошин бунар и само право. То је то.
 
Izvinjavam se što nisam pratio na času, pa moram da pitam: da li je predviđeno povezivanje ove saobraćajnice sa putem koji vodi od Surčina ka aerodromu?
Hvala.
 
То је нажалост последица промашаја да пут за аеродром буде у равни са улицом Ане Карењина, мада је и она сокак који се накарадно грана. Све у свему требало би рушење једно 10 објеката.
 
Vrh