Ako su tu do relativno skoro bile njive i močvare, mož' misliti kolko je tek onda bilo vremena za proširenja ovde na Vračaru i Zvezdari gde je i tad bilo naselje. Pričamo o istom gradu. Moj čukundeda je ovde pre 100 godina plaćao poreze, pa smo dobili šipurak od proširenja, a onaj što je preključe došao na Ledine i NBg očekuje da mu se pored tolko tuđih ulaganja još i to sad prioritetnije napravi. Ako je činjenica da grad nema para da istovremeno radi proširenja na sve strane grada, a ovome se pored ovolike već infrastrukture, da opet prioritet, onda se postavlja pitanje, šta smo mi vamo, robovi? Da plaćamo 100 god poreze da ovi što juče dođu imaju 15 traka komfora dok se mi provlačimo i dalje sokacima? I to nije 'da komšiji crkne krava' nego stvar poštenja i čistog računa svačijeg novca.
Nije mi jasno zašto se stalno provlači taj narativ, ne samo u ovoj temi, "eto meni je crkla krava, daj da crkne i komšiji". da ste se na vreme bunili, ne bi danas Vračar bio to što jeste. Tu je greška. Isto važi i za druge delove grada, gde se danas žale na neuslovni način života, a ti isti ili su svesno kupili stan tu gde su kupili, ili su starosedeoci koji su mirno gledali kako im se kraj "urušava" (figurativno). Na Ledinama barem nešto pokušavaju, a da li će to nešto promeniti, e to zavisi ponajviše od njih samih. Ja lično sam uvek podržavao i podržavam svakog ko pokušava da uradi nešto za svoj kraj, pa tako i ovde.
Drugo, nisu mi baš najjasniji neki ljudi koji zamišljaju da će rušiti BNV, dobar deo Vračara, Voždovca i Zvezdare, kao i neka druga naseljka, i da se prave široke ulice i bulevari, što je trebalo da se radi pre nego se krenulo sa ovom silnom gradnjom, te da se vrati pruga i železnica u Savski amfiteatar. Umesto da se fokusira na rešavanje problema koji još uvek mogu da se reše, kao što su proširenje kolovoza u Makenzijevo, proširenje Žičke, završetak Južnog bulevara i ureženje Gospodara Vučića od spoja sa Južnim bulevarom pa do Cvetka i sl. ili izgradnje garaža u krajevima gde je to moguće i sl. , nervira se zbog toga što neko drugi smatra da njegovo treba da se odradi sada, dok je još moguće. I na kraju će i ti kućerci u Žičkoj da se sruše i da niknu višespratnice u postojećoj regulaciji, jer neće niko ništa konkretno pokušati da uradi, i tako dalje sve dok dobar deo grada ne postane neuslovan za život.
Drugo, nisu mi baš najjasniji neki ljudi koji zamišljaju da će rušiti BNV, dobar deo Vračara, Voždovca i Zvezdare, kao i neka druga naseljka, i da se prave široke ulice i bulevari, što je trebalo da se radi pre nego se krenulo sa ovom silnom gradnjom, te da se vrati pruga i železnica u Savski amfiteatar. Umesto da se fokusira na rešavanje problema koji još uvek mogu da se reše, kao što su proširenje kolovoza u Makenzijevo, proširenje Žičke, završetak Južnog bulevara i ureženje Gospodara Vučića od spoja sa Južnim bulevarom pa do Cvetka i sl. ili izgradnje garaža u krajevima gde je to moguće i sl. , nervira se zbog toga što neko drugi smatra da njegovo treba da se odradi sada, dok je još moguće. I na kraju će i ti kućerci u Žičkoj da se sruše i da niknu višespratnice u postojećoj regulaciji, jer neće niko ništa konkretno pokušati da uradi, i tako dalje sve dok dobar deo grada ne postane neuslovan za život.