O čemu se tačno radi? Zašto su liveni bolji?Da dočekamo i u Srbiji izlivanje ivičnjaka!
Koliko sam ja razumeo dva kružnaOprostite, danima čitam postove i pomalo sam zbunjen.
Kruzni tok kod lidla više neće biti kružni tok i biće izmešten?
Ili ćemo imati dva kružna toka?
Hvala
Исекли су га тамо где је рекао да ће се на 475 метара од сада постојећег кружног тока (ту ће се градити нови), да ће се г/радири још један кружни ток. Ту ће иначе бити раскрсница за уличицу која ће илазити у Виноградску улицу.ako završe eksproprijaciju i započnu zemljane radove na sekciji 2 uskoro, od nultnog kilometra kod kružnog toka u Vojvođanskoj do kilometar nula plus 475 metara, kako kaže ovaj govornik - izvođač radova, onda se završetak može očekivati do proljeća, idu radovi zacrtanom dinamikom. Ali ovaj govornik je izsječen kad je pomenuo sekciju 2, i zemljane radove, "tu krećemo s zemljanim radovima" pa rez, isekli ga, nešto je dodao, mom uhu nije moglo da promakne, tako da s nestrpljenjem čekamo te zemljane radove na 475 metara od kružnog toka .
Ova dimčina koja se jasno vidi i ovaj improvizovani mini otpad posle - tu se danonoćno pale kablovi i odatle šiba dim od koga smrdi Bežanija, NBG itd.
Нажалост ништа од тога за сад због урбанистичког хаоса.Radi li se nešto na vezi sa Aerodromom, tj. Surčinskom, na ovom snimku se ništa od toga ne vidi?
Pogledajte prilog 145944
E, ovo je mene interesovalo zbog buke, ti tkz. bukobraniПолако се ето приближава рашчишћавање терена према кружном току, па из тог разлога неколико слика садашњег стања тог дела близу кружног тока. Слике сам снимио 22.08.2022.
Поглед из Војвођанске улице према будућој траси тј. спајању градске магистралне саобраћајнице са Војвођанском. Где се види ово дивље растиње, туда ће проћи нова саобраћајница.
Pogledajte prilog 144827Pogledajte prilog 144830Pogledajte prilog 144829Pogledajte prilog 144828Pogledajte prilog 144831
Од силног растиња се не види скоро ништа кроз њих, али се назире, нажалост на сликама не, да ту има и неких дивљих уџерица (не пуно), мањих бара! Све ово ће се раскрчити и очистити, гледано од окретнице градске линије 89, а и нешто мало даље од окретнице.
Pogledajte prilog 144832Pogledajte prilog 144833Pogledajte prilog 144834Pogledajte prilog 144835
Почетак садашњег дела Виноградске улице који се практично неће ни дирети тј. неће се ни уклањати, можда неких двадесетак метара дужине! Траса нове градске саобраћајнице ће бити удаљена од зграда неких 35 метара
Pogledajte prilog 144836Pogledajte prilog 144837Pogledajte prilog 144838
Поглед низ Војвођанску и њен завршетак код кружног тока. Нови кружни ток ће бити већи од овог постојећег, имаће унутрашњи пречник од 42 метра.
132306, 132331
Pogledajte prilog 144839Pogledajte prilog 144840
Ради заштите од буке возила која буде долазила са нове градске саобраћајнице, биће постављени и одговарајући заштитни зидови од буке ткз. букобрани са обе стране будуће саобраћајнице. Букобрани ће бити постављени у дужини од 420 метара тј. до будуће „Т“ раскрснице која ће се уливати једним делом са будуће градске саобраћајнице у Виноградску улицу. Цртеже сам увећао да се виде зидови против буке, а који су на цртежима означени.
Pogledajte prilog 144841Pogledajte prilog 144842Pogledajte prilog 144843
Po principu muko moja predji na drugogaDaako bude pušteno u decembru, nema mi ništa gore nego 5 puta prelaziti preko Save i mostova i ulaziti na Novi Beograd. Nije toliko ni do vremena koliko me smori put i taman kad sam nadomak BG, ovo kruženje počinje da me jako umara, još ako bude gužve kod Ada Mola, veselje zagarantovano... Tako da su ovo za mene sjajne vijesti. Ovo i obilazak oko BG da se završi, trenutno dva najpreča projekta koja se grade.