Šta je novo?

'Građevinska mafija',gradnja mimo zakona,korupcija,...

Невиђена спрдња! Где је фолић да поруши сојенице, а прије свих предсједникову.
 
kakvo divljaštvo, ladno su bez blama još podneli zahtev za legalizaciju u kome su slagali da temelji postoje 3 godine. Pa ovo je zemlja ludaka!
Za obalu uzvodno od 45 upravoi čekaju da prođe vreme, pa da onda izmuvaju legalizaciju na foru zgrade su već tu... a što su na držvanom i plavnom zemljištu i što su u međuvremenu dobili prijave protiv ovoga, nikome ništa. i što su oterali druge ljude sa reke i nasip pretvorili u saobraćajnicu.

Nazad na Bežanijsku kosu:
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/583441 ... ne-gradnje
 
http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/5846 ... oj-gradnji

Ministarstvo građevinarstva: Stop nelegalnoj gradnji

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pozvalo je danas građane, preduzeća i lokalne samouprave da se uključe u borbu protiv nelegalne gradnje, naročito u parkovima prirode, ističući da je sprečavanje ove prakse u interesu svih građana.

Bespravno izgrađeni objekti narušavaju bezbednost, imaju negativan efekat na životnu sredinu i prirodne lepote Srbije, navedeno je u saopštenju.

Nelegalni objekti mogu se prijavljivati elektronskom poštom na adresu prijavinelegalnugradnju@mgsi.gov.rs ili telefonom na broj 011/361 77 22 koji su aktivni od danas u ove svrhe.

Građevinska i urbanistička inspekcija ministarstva aktivno kontrolišu sve prijave građana i indicije o postojanju nelegalne gradnje, dodaje se u saopštenju.
 
Скандалозно ми је да неко сме да отера инспекцију а да одговор уместо жестоке казне за пример осталима буде нешто типа "видеће они следећи пут"
150 radnika pobeglo, inspektora oterali

Inspekcija rada otkrila je na gradilištima širom Srbije da je gotovo četvrtina zatečenih radnika angažovana na crno.
Izvor: Beta ponedeljak, 7.12.2015. | 12:49


To znači da pooslodavci sa njima nisu zaključili ugovor o radu, niti su ih prijavili na obavezno socijalno osiguranje, saopšteno je danas.

U saopštenju se navodi da je inspekcija na gradilištima zatekla 1.182 radnika, a da je od njih 273 bilo angažovano bez ugovora.

Na pojedinim gradilištima na Zlatiboru, Kopaoniku, Beogradu, Čačku i Nišu više od 150 radnika je pobeglo u trenutku dolaska inspekcije, a na jednom gradilištu je čak sprečen ulazak inspektora.

Kako je u saopštenju navedeno, zbog utvrđenih prekršaja inspektori su podneli 45 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka u oblasti radnih odnosa i 20 zahteva u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

"Zbog prekršaja za koje je propisana novčana kazna u fiksnom iznosu, inspektori su izdali 38 prekršajnih naloga. Doneli su i 65 rešenja kojima je poslodavcima naloženo da sa angažovanim radnicima zasnuju radni odnos, utvrde odmor u toku rada i nedeljni raspored", navodi se u saopštenju.

Imajući u vidu broj zatečenih neprijavljenih radnika, kao i masovno bežanje radnika sa gradilišta, inspekcija će ponoviti nadzore na gradilištima uz asistenciju policije, najavljeno je u saopštenju.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1071641

А овим радницима који беже ко зна колико су дужни, раде код ликова који не плаћају зато што су чули да и други не плаћају а размишљају да морају да беже јер ако им ухвате послодавца тек онда неће извући новац а овако се бар надају, туга једна.
 
Vidi koju mi temu imamo pa eno po bg grade na divlje dodje inspekcija zstvori gradiliste oni i dalje rade bez htu opreme u temeljnoj jami .Upravo u resavskoj vrse nadogradnju zgrade bez zastite prolaznika na trotaru itd
 
Мислим да ме је глава заболела у тренутку од ове надоградње у Ресавској улици. :oops: :bash:
 
Da okacio sam u temi ko im ovo dozvoli probaj sa pozivom na 011 3227 000 navedes kao hitno i da je pala cigla odozgo a mozes i beokom servisu pa mozda naprave prilok na st b
 
Pa on je poznati nelegalni graditelj covjek je zagradio ulicu
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=369555#p369555:10a5etph je napisao(la):
hobotnica » 30 Јан 2016 07:56 am[/url]":10a5etph]http://dostaje*******ilo.rs/komad-po-komad-palaca/
Па то није ништа ново, знају људи за ово. Колико пута сам туда прошао и видео Гангулу у разговору са радницима кад дође да обиђе радове. Иначе та кућица се налази у Партизанске авијације преко пута улаза у Водовод погон Бежанијсла коса. И раније је та кућица имала тај фамозни високи зид и тај фамозни кров изнад дворишта.
И та "палата" је приземан објекат са једним делом за становење испод кровне конструкције. Оне палате у ближем и даље комшилуку прве месне заједнице, са два, три и четири спрата нико не спомиње, поготово не ова ауторка чланка. Наравно не браним Гангулу, далеко од тога, а и није ми нешто симпатичан откада је ушао у политику. Види се да је овај чланак написан због предизборних активности.

Е да, и откада се то у српском језику за палату каже "палача" !!! Е ауторко Бранка, Бранка.

На гугловом уличном погледу је та кућица - "палата", не види се од старог зида и старе капије
https://www.google.rs/maps/@44.8146513, ... 6656?hl=sr

Уосталом сви који ту имају те кућице су подигли зидове од по два метра висине и то овом покрету "Доста је било - бивши министар" није до сад сметало. Неки су узели и оградили таквим зидовима и зелене површине на које нису имали право, као рецимо власник ланца бутика "Бона Сера".

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=369558#p369558:10a5etph je napisao(la):
direktor » 30 Јан 2016 09:28 am[/url]":10a5etph]Pa on je poznati nelegalni graditelj covjek je zagradio ulicu
Човек ето купио (закупио) кућицу да се скући :D без обзира што већ има вилу у Звечанској.
 
А што инспектори уопште излазе на терен. Овде је најинтересантније Шапићево преиспитивање рада грађевинског инспектора и његово безобразно образложење
 
Krnjača: Krivične prijave za Partizanski blok
M. Lj. P. | 17. jun 2016. 14:30 | Komentara: 3

Inspekcija potvrdila navode "Novosti". Objekti koji se zidaju nemaju građevinsku dozvolu


bg-krivicne-prijave_620x0.jpg


VIŠESPRATNICA koja uveliko niče na adresi Partizanski blok - Ulica 3 bb, u naselju Krnjača, nema građevinsku dozvolu, potvrdili su nam u Opštini Palilula. Po prijavi čitalaca, ekipa "Novosti" U četvrtak je obišla gradilište na ovoj lokaciji i zatekla neimare kako rade punom parom.

Radnici su nas, naime, uveravali da objekat u izgradnji poseduje sve potrebne dozvole, a da su obaveznu tablu sa informacijama o preduzeću koje izvršava radove i broju građevinske dozvole sklonili da im ne bi smetala!

U Opštini Palilula potvrdili su nam, međutim, tvrdnje stanara Krnjače. Prema njihovim rečima, investitoru Jovici Todoroviću još pre deset dana građevinski inspektori su naložili da obustavi gradnju, ali se on uporno oglušuje o zabrane nadležnih.

- Dostavljeno mu je rešenje da u roku od tri dana ukloni radove na izgradnji objekta - kažu opštinari. - O tome je obaveštena i policija, a zbog sumnje da nastavlja da gradi, bez obzira na zabranu radova, protiv njega smo podneli i krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu.

Problem je, međutim, što Todorović još izbegava da primi rešenje inspektora. U Opštini obećavaju da će, ukoliko uskoro ne zatvori gradilište i ukloni do

sada sazidan objekat, Odeljenje za inspekcijske poslove preuzeti taj posao na

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... anski-blok
 
http://www.blic.rs/vesti/beograd/te...-grad-nudi-posao-od-18-miliona-dinara/ps54c0n

Grad Beograd raspisao je nesvakidašnji tender na kojem će birati firmu koja će rušiti bespravno podignute objekte u prestonici! “Izvođač radova” će, takođe, imati zadatak da obezbedi obustavljanje započetih radova na nelegalnim gradilištima.

Naručilac, u ovom slučaju Grad Beograd, obavezuje se da obezbedi neometano izvršenje rušenja, odnosno da objekte iseli, kao i da ako je neophodno, prilikom akcije budu pristuni pripadnici policije i Komunalne policije. Na drugoj strani, pobednik na tenderu će morati da ukloni bespravno izgrađene objekte, što podrazumeva demontažu ugrađenih elemenata, rušenje pregradnih i nosećih zidova, betonskih konstrukcija...

Tender će biti otvoren do 20. jula, a vrednost posla je 18 miliona dinara sa PDV-om.


napokon .
 
Videcemo tipujem na Elita Cop ili City road group
 
Gradiliste u bka sa kojeg je nedavno pao radnik i poginuo ponovo aktivno spratovi izgleda ostaju kao i na zelenjaku na hotelu itd itd
 
Valjda ce pod divlju gradnju da se podrazumevaju zastakljivanje terasa (zagradjivanje) toliko zgrada je unakazeno zastakljivanjem po beogradu jedan od reprezentativnijih primera kako zastakljivanje unistava prelepu arhitekturu

04_Meandar-Intervju-Marusici.jpg


Blok-21.jpg


Novi_Beograd_-_A_detail_from_21st_block.jpg


medju meni najlepsih zgrada u ovom delu novog beograda :)
 
Na divlje gradi, komšijama preti
M. Lj. POPOVIĆ | 20. jun 2016. 22:54 | Komentara: 7

Investitor iz Krnjače pretio žiteljima Partizanskog bloka zato što su ga prijavili. Stanari tvrde da je J. T. sa "ekipom" dolazio na kućnu adresu da ih zastrašuje

bgd%20krnjaca_620x0.jpg


ŽITELjI Partizanskog bloka u Krnjači, koji su prijavili nelegalnu gradnju, strepe od investitora bespravno podignutih objekata! Naime, stanari zgrade pod brojem 7 koja se nalazi preko puta ovog objekta bez dozvola kažu da je graditelj J. T. dolazio na kućnu adresu da im preti!

Žitelji Krnjače su, prema njihovim rečima, 6. juna poslale nadležnim organima prijavu protiv investitora.

- Inspektori su sutradan izašli na teren i zaključili da je zaista reč o višespratnici koja nema dozvolu za izgradnju - kaže Dragan Marković koji živi u zgradi preko puta gradilišta. - Tri dana kasnije J. T. je sa nekoliko momaka došao u našu zgradu da traži komšiju Miloša Dragutinovića, koji je zvanično, u ime svih stanara, prijavio divlju gradnju. Srećom, on trenutno nije u Beogradu, ali strahujemo šta će se dogoditi kad se vrati.

Investitor J. T. je, inače, odranije poznat meštanima Krnjače i po nelegalnoj gradnji i po pretnjama. On je, uverava nas naš sagovornik, pre nekoliko godina "skeratao pažnju" ženi koja je inspekciji prijavljivala njegova divlja gradilišta da povuče prijavu, inače "će joj se svašta dogoditi".

- Podigao je sedam zgrada u našem naselju, a sumnjamo da nijedna od njih nije sagrađena po zakonu i propisima - kaže naš sagovornik. - Ti objekti su sazidani tako nevešto da je nemoguće da bi iko stručan mogao da odobru takvu izgradnju.
SAMO ŠTO SE NE SRUŠI
GRADITELj J. T. je, kako smo saznali od stanara, odgovran i za izgradnju "čudnog" objekta sa desne strane Zrenjaninskog puta, kod osnovne škole, koji ima sedam spratova, a uzak je! Da li je i na koji način uspeo da obezbedi dozvolu za ovu višespratnicu koja samo što se ne sruši, nije poznato.

U prilog tome da bahati investitor diže zgrade bez ikakvog reda ide činjenica da će nelegalni objekat koji uveliko niče u Pratizanskom bloku imati osam spratova i potkrovlje, što nije dozvoljeno u Krnjači. Ovo naselje smešteno je na klizištima, koja, usled velikih tereta, odnosno glomaznih objekata, mogu da prorade.

Stanari Partizanskog bloka kažu da se plaše za svoju bezbednost, jer tolika zgrada na nestabilnom tlu može da se uruši svakog trenutka. Utoliko je njihova zabrinutost veća što se iza višespratnice nalazi vrtić.

ZATVORENO GRADILIŠTE

NAKON pisanja "Novosti" da kod Zrenjaninskog puta postoji još jedan nelegalni objekat u izgradnji a da se ne zna koja je firma za njega odgovorna, građevinska inspekcija izašla je na teren. Od komšija smo saznali da je gradilište prekjuče zatvoreno, jer investitori ne poseduju nikakve dozvole.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... jama-preti

Spavaća soba uz trafo
S. B. M. | 25. jun 2016. 20:05 | Komentara: 13

Kod Đeram pijace, bez dozvole, doziđuje se pet spratova na zgradi koja ima tri etaže. Investitor proširio objekat i počeo prodaju stanova u "sivoj fazi"

bg-spavaca-soba-(2)_620x0.jpg


NA nelegalnom gradilištu u Živka Karabiberovića na Zvezdari, i dalje je živo. Čini se da radnici trenutno rade na izmeštanju trafostanice, koja se nalazi tik uz trospratni objekat na čiju osnovu je nelegalni investiror nadogradio još pet spratova!

Ova nadogradnja u blizini Đeram pijace dugogodišnji je problem kome ni opština Zvezdara ne može da stane na put, a rešenje o rušenju nelegalno izvedenih radova na adresu investitora došlo je još u julu 2014. godine.

Da se objekat sada širi i u dužinu, potvrđuju stanari iz zgrade koja se nalazi preko puta. Iskopan je šanac oko trafostanice, razvučeni debeli kablovi. Ipak, niko ne zna šta se tačno radi. I fini radovi na ovom čardaku traju. Ugrađena je stolarija, izmalterisana unutrašnjost. I pored brojnih pritužbi i prijava, donetog rešenja o rušenju još jula 2014. godine - investitoru niko ne može da stane na put.

- Još tada je doneto rešenje o uklanjanju svih izvedenih radova, podneta je krivična prijava za gradnju bez dozvole i za nastavak radova posle donošenja rešenja o zatvaranju gradilišta - kažu u građevinskoj inspekciji opštine Zvezdara. - Kada smo radili program izvršenja u junu 2015. godine, obratili smo se Katastru nepokretnosti da proverimo da li je podnet zahtev za upis po prethodnom zakonu. Odgovor je bio negativan.

"Novosti" su se raspitivale kod Sekretarijata za legalizaciju da li je podnet zahtev da se objekat ozakoni. Međutim, ostali smo uskraćeni za odgovor. Inače, investitor je u međuvremenu počeo i prodaju stanova u "sivoj fazi".


TEHNIČKI USLOVI

IZ "Elektrodistribucije Beograd" navode da oni ne obavljaju nikakve radove u Ulici Živka Karabiberovića na Zvezdari.

- Za predmetnu lokaciju EDB je dala tehničke uslove za izradu projektne dokumentacije 2. jula 2014. godine. Nakon toga nije bilo obraćanja za ovu lokaciju.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... a-uz-trafo
 
Vrh