Šta je novo?

Gornji grad - Zemun [Stambeni kompleks]

Ja sam nedavno dobio informaciju da bi do kraja januara ili u februaru svi građevinski radovi u stanovima trebalo da budu gotovi, da će onda ostati uređenje prilaza, dvorišta, lokala, garaža, priključci na kanalizaciju i toplanu itd. U to vreme biće proglašen završetak 80% projekta i moći će da se počne sa traženjem kredita. Ovo još nije zvanično i precizniju informaciju bi trebalo da imamo do kraja godine.

Što se tempa radova tiče, u lameli 1 uskoro kreće stavljanje parketa dok su ostale lamele mnogo dalje odmakle što se stanova tiče, neke praktično i gotove.

Prema gradjevinskim dozvolama, rok za izgradnju sekundarne kanalizacione mreže kroz Dobanovačku, Branka Pešića do kolektora u Ugrinovačkoj je 15.03.2019. Radovi su navodno počeli (prihvaćena prijava početka radova), nisam skoro prolazio da proverim. Bez završetka toga ne verujem da ima useljenja. Istovremeno na skoro istom pravcu se radi i toplovod, nisam našao podatke o datumima. Prihvaćena je prijava završetka izgradnje u konstruktivnom smislu još u oktobru, ako sam dobro zapamtio. Sve ima na APR-u.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=586592#p586592:1ol8ujmg je napisao(la):
DzoniL » Čet Dec 06, 2018 6:57 pm[/url]":1ol8ujmg]
Što se tempa radova tiče, u lameli 1 uskoro kreće stavljanje parketa dok su ostale lamele mnogo dalje odmakle što se stanova tiče, neke praktično i gotove.

Da li ste sigurni da je u ostalim dalje odmaklo nego u lameli 1? Znam da su do sad uvek kretali sa radovima od lamele 1 pa nadalje.
Hvala unapred

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=586665#p586665:1hz7sycn je napisao(la):
jeremija » Čet Dec 06, 2018 8:36 pm[/url]":1hz7sycn]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=586592#p586592:1hz7sycn je napisao(la):
DzoniL » Čet Dec 06, 2018 6:57 pm[/url]":1hz7sycn]

Da li ste sigurni da je u ostalim dalje odmaklo nego u lameli 1? Znam da su do sad uvek kretali sa radovima od lamele 1 pa nadalje.
Hvala unapred

Ne. Lamela je ja ona stand-alone jedina. Ona je krenula možda i 6 meseci kasnije od ostalih, čekalo se na rušenje one "bele zgrade". Tako da je redosled kojim su napredovale 2,3,4,5,6 pa poslednja 1

Još krajem leta su lamele 2 i 3 bile skoro gotove. Čuo sam da su u toku jeseni zvali kupce iz lamele 4 da pogledaju stanove. Lamela 5 i 6 bi sada trebalo da su tu negde.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=586665#p586665:2x4c2mgz je napisao(la):
jeremija » Čet Dec 06, 2018 10:36 pm[/url]":2x4c2mgz]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=586592#p586592:2x4c2mgz je napisao(la):
DzoniL » Čet Dec 06, 2018 6:57 pm[/url]":2x4c2mgz]

Hvala unapred

Naprotiv, lamela 1 je iza svih ostalih po tempu izgradnje, tako je od samog početka.

Jeste,moja greska, ja sam sve vreme mislila da pricate za lamele do ulice,sorry :/

Da li će stanari okolnih zgrada moći da parkiraju svoja vozila na našem parkingu, iza lamele pet i šest?

Ne znam, ali bi bilo dobro da se isposluje da je to samo privatan parking za stanare....inace ce biti hao.

Mazailunja":1qqo6cjx je napisao(la):
Ne znam, ali bi bilo dobro da se isposluje da je to samo privatan parking za stanare....inace ce biti hao.
Da, kad krenu da se parkiraju okolni stanari, gosti restorana za svadbe i krstenja, gosti hotela isto tako, kao i posetioci stadiona ne da ce biti haos nego katastrofa!

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

persida":t0dsb2ld je napisao(la):
Mazailunja":t0dsb2ld je napisao(la):
Da, kad krenu da se parkiraju okolni stanari, gosti restorana za svadbe i krstenja, gosti hotela isto tako, kao i posetioci stadiona ne da ce biti haos nego katastrofa!

Subotom i nedeljom nemoze da se prodje ulicom od guzve i automobila.

Kada malo pogledaš katastrofa je u celom gradu za parking, a automobila sve više. Mislim da je teško izvodljivo ograđivanje parcele ulaznim rampama i sl. Ulice oko lamela su svakako dovoljno široke da tu može da se napravi mnogo više parking mesta od onoga što investitor priča (15-tak). Neko je spominjao još ranije povezivanje sa cara dušana u jednom trenutku, ako se to desi, ulice oko lamela neće biti samo mesta za parking.

Dule.BGD":384loyoz je napisao(la):
Kada malo pogledaš katastrofa je u celom gradu za parking, a automobila sve više. Mislim da je teško izvodljivo ograđivanje parcele ulaznim rampama i sl. Ulice oko lamela su svakako dovoljno široke da tu može da se napravi mnogo više parking mesta od onoga što investitor priča (15-tak). Neko je spominjao još ranije povezivanje sa cara dušana u jednom trenutku, ako se to desi, ulice oko lamela neće biti samo mesta za parking.
Tek onda ce biti haos. Bolje i manje parking mesta nego a rampa nego da se pola zemuna muva i parkira oko tako niske zgrade tebi ili nekom drugom ispod prozora.

persida":3kba3pcz je napisao(la):
Dule.BGD":3kba3pcz je napisao(la):
Tek onda ce biti haos. Bolje i manje parking mesta nego a rampa nego da se pola zemuna muva i parkira oko tako niske zgrade tebi ili nekom drugom ispod prozora.

Htedoh da kazem bolje rampa i manje parking mesta nego ulica.

Slobodna parking mesta ostaju slobodna bas iz razloga sto ne postoji pravedna podela njihovog koriscenja. Hajde da krenete i na opciju ogradjivanja za stanare i neka je 3-5 stanova na jedno mesto, ako ne i vise. Ko ce to imati ekskluzivno pravo da ga koristi? Ko prvi zauzme?
Takva podela je nemoguca, zato se i ide na opcije. Parking mesto se trajno izdaje pojedincu (na neki divlji nacin, kako god, uz pristanak stambene zajednice), mozda i uknjizi, videcemo u ZK, bice to jedna novina manipulacije zakonom, samim tim ce biti nekom prodato, a jedina varijanta osim ove dve je da bude slobodno jer grupno nikad nije uspevalo. Budu veci sukobi nego da je ostalo slobodno.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=588109#p588109:2i28vxgi je napisao(la):
Wlada » Sre Dec 12, 2018 5:46 pm[/url]":2i28vxgi]Da li će stanari okolnih zgrada moći da parkiraju svoja vozila na našem parkingu, iza lamele pet i šest?

Ja iskreno verujem da hoće mada to ne bih želeo kao ni ostale komšije, pogotovo one koje nisu kupile parking mesto/klackalicu...

Sve se kao nadam da je parking ispred lamela 5 i 6 dovoljno udaljen od ulice i da će ih mrzeti da ulaze mada čisto sumnjam... vikendom je gužva zbog rođendana pored... i ume da bude baš haos.
Mislim da to ne možemo da sprečimo. Pitao sam u Merin-u i rečeno mi je da ne bi trebalo da bude gužve i da će biti mesta za sve nas koji nemamo mesto dole u podzemnoj ali to ne važi za ove ''padobrance''... koji će parkirati gde stignu... :bash:

Johnny84":348pyhuh je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=588109#p588109 je napisao(la):
Wlada » Sre Dec 12, 2018 5:46 pm[/url]":348pyhuh]Da li će stanari okolnih zgrada moći da parkiraju svoja vozila na našem parkingu, iza lamele pet i šest?

Ja iskreno verujem da hoće mada to ne bih želeo kao ni ostale komšije, pogotovo one koje nisu kupile parking mesto/klackalicu...

Sve se kao nadam da je parking ispred lamela 5 i 6 dovoljno udaljen od ulice i da će ih mrzeti da ulaze mada čisto sumnjam... vikendom je gužva zbog rođendana pored... i ume da bude baš haos.
Mislim da to ne možemo da sprečimo. Pitao sam u Merin-u i rečeno mi je da ne bi trebalo da bude gužve i da će biti mesta za sve nas koji nemamo mesto dole u podzemnoj ali to ne važi za ove ''padobrance''... koji će parkirati gde stignu... :bash:
U celoj ulici ce samo nasa zgrada imati slobidan parking? To uopste nije dobra ideja. Mogu sami da zamislim.... jedva ce dicekati okolni restorani, hotel, kafici a zamuslite tek stadion kad su utakmice. Naravno, druge zgrade to ne dopustaju, naravno nema parkiranja za one kiji nisu stanari zgrade, pa ce svu lepo kod nas da se nakace.

persida":3isaykf9 je napisao(la):
Johnny84":3isaykf9 je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=588109#p588109 je napisao(la):
Wlada » Sre Dec 12, 2018 5:46 pm[/url]":3isaykf9]Da li će stanari okolnih zgrada moći da parkiraju svoja vozila na našem parkingu, iza lamele pet i šest?

U celoj ulici ce samo nasa zgrada imati slobidan parking? To uopste nije dobra ideja. Mogu sami da zamislim.... jedva ce dicekati okolni restorani, hotel, kafici a zamuslite tek stadion kad su utakmice. Naravno, druge zgrade to ne dopustaju, naravno nema parkiranja za one kiji nisu stanari zgrade, pa ce svu lepo kod nas da se nakace.

Tako da nece biti lepo ni onom ko ima a i tek onom ko nema parking mesto.

Mi cemo placati odrzavanje tog naselja, mi cemo i odluciti. Premesticemo sami rampe ili dodati nove ili naci bilo koje drugo resenje ako bas bude haos. Necemo sigurno placati odrzavanje a da se ko stigne parkira npr u travu ili ometa ulaz u garazu. Mislim da ce najvise haosa biti ispred marketa (kupci i njihova dostavna vozila) ali ‘ajde prvo da vidimo kako ce biti nakon useljenja pa mozemo razmatrati resenja

Sent from my iPhone using Tapatalk

O tome treba Merin da misli. Nećemo mi stanari da "lomimo" beton i da kupujemo nove rampe.
Ako svima bude dozvoljeno parkiranje iza lamela pet i šest, to nije samo problem sa parkiranjem. Tako svako može da se šeta oko kompleksa, pa i ti navijači o kojima pišete. Ako parkiraju iza tih lamela.

Parkiranje ispred marketa biće dozvoljeno svima.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=588399#p588399:1dcysl8y je napisao(la):
Wlada » Čet Dec 13, 2018 10:57 pm[/url]":1dcysl8y]O tome treba Merin da misli. Nećemo mi stanari da "lomimo" beton i da kupujemo nove rampe.
Ako svima bude dozvoljeno parkiranje iza lamela pet i šest, to nije samo problem sa parkiranjem. Tako svako može da se šeta oko kompleksa, pa i ti navijači o kojima pišete. Ako parkiraju iza tih lamela.

Parkiranje ispred marketa biće dozvoljeno svima.

One sekunde kada mi konacno potpisemo ugovore i platimo stanove ni Merin ni ZOP nemaju ama bas nikakve vise obaveze prema nama.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=567895#p567895:19ipz82h je napisao(la):
Trecelice » Ned Sep 16, 2018 6:06 pm[/url]":19ipz82h]
Ninaa":19ipz82h je napisao(la):
http://efektiva.rs/aktuelnosti-efektiva/aktuelnosti-krediti/nova-presuda-za-nkosk/

Postovana, to je prvostepena presuda koja jos nije postala pravnosnazna iz razloga sto je na nju tuzena banka ulozila zalbu. Drugostepeni sud jos uvek nije odlucio po zalbi... ocekuje se da konacan stav o navedenom bude obelodanjen na savetovanju sudova u Vrnjackoj banji pocetkom oktobra...

Ima li mozda neko vesti na ovu temu, obzirom da je oktobar odavno prosao a NKOSK i dalje naplacuje uredno svoj fee

Doneo je vrhovni kasacioni sud odredjeni stav, ali je on podlozan sirokom tumacenju (okrglo pa na ćoše sto bi rekli)... za sada nema stava zalbenih sudova po ovom pitanju, a sudovi u prvom stepenu jos uvek donose razlicite odluke... moje misljenje je da sve ide ka tome da ce osiguranje kredita kod NKOSK ipak biti zakonito (slagao se ja sa time ili ne)... ako bude nekih promena, javljam...

Osiguranje kredita kod NKOSK sigurno nije nezakonito, samo je prebacivanje tog troška na klijenta problematično (pretpostavljam da je to jasno ali da opet naglasimo - možda neko nije pratio tematiku). Opet, kako god okreneš, banka će naći načina da taj trošak prebaci na klijenta ukoliko to želi. Primetno je da odredjen broj banaka sad nudi, što zvanično - što nezvanično, kredite bez NKOSK sa istom ili nešto većom kamatnom stopom u odnosu na osigurane kredite, pa uvek ostaje nekakav izbor.

Vrh