Šta je novo?

Google snima Beograd za Street View!

Гага":3pcolue4 je napisao(la):
NIJE NJUZ: Gugl vozilo se izgubilo u Kaluđerici! (FOTO)

EKSKLUZIVNO!!! CASOPIS SKANDAL VAM OTKRIVA SVE TAJNE GOOGLE VOZILA!

Google vozilo vozi Srbin! :D
Google Vozilo se izgubilo u kaludjerici! :lol:
Vozac google vozila stao da piski pored puta! :p
Google vozilo naslo sponzora! :bash:
Google vozilo se smuvalo sa kragujevackim fiat-om 500L sa BG registracijama! :shock:

Болеч ...

BZL3tEwIMAAvcvb.jpg:large

Foto: Djuric_Djuro

Док Гугл полако али сигурно снима по Београду и Србији, а по неки пут и мало залута (ех кад не користи Гугл навигацију :D ), ево шта је све забележила њихова камера у неким замљама.

Najbizarniji snimci koje je zebeležio Google Street View

Kada na raspolaganju imate armiju automobila sa kamerama, koji snimaju puteve na sve četiri strane sveta, sigurno ćete naleteti na situacije, koje u najmanju ruku možemo nazvati neobičnim.
Dobrodošli u fascinantni svet usluge zvane Google Street View, koji odnedavno radi na snimanju srpskih ulica i puteva.
Za to vreme, ljudi sa Jutjub kanala "Bazfid" su se potrudili da pronađu najbizarnije i najneobičnije snimke, koje su snimili Google Street View kamere.
Nema sumnje da će u nekoj narednoj kompilaciji naći i neki snimak iz naše zemlje, a do tada uživajte u ovim dostupnima.

http://www.autoportal.rs/auto-vesti/zan ... reet-view/

Weirdest Things In Google Street View
http://www.youtube.com/watch?v=KSqXqXAhf6o

Да мало видимо део снимљеног материјала:

POGLEDAJTE: Prvi Google Street View u Srbiji (FOTO)
Dok čekamo da Google zvanično objavi ovu funkciju za Srbiju, nedavno se pojavila prva 3D mapa koja pokazuje kako će to izgledati kod nas

Projekat Google Street View u Srbiji počeo je prošle godine, a pretpostavlja se da će sve biti gotovo u toku ove, ali je datum pojavljivanja još uvek nepoznat. I dok čekamo na virtuelnu 3D šetnju našom zemljom, Nemanja Bračko, koji je zvanični Google Ambasador za Balkan/mape, napravio je prvi Street View u Srbiji na trkačkoj stazi u Subotištu.
Isto ovako će izgledati i kada Google objavi ostatak Srbije, a ukoliko želite da prošetate prvom 3D mapom u našoj zemlji, to možete učiniti na ovom linku.
(Telegraf.rs)
http://www.telegraf.rs/hi-tech/973573-p ... rbiji-foto

Овде је снимак:
https://www.google.com/maps/views/view/ ... 5&fovy=110

Nije ovo Street View vec Photo Sphere sto moze svako da uslika i uploaduje na Google, po Beogradu ih vec ima 50+

Možda ste već načuli, Google pušta online street view za BG, NS i NI 10.07.2014. Biće neki event kojem ću prisustvovati u vezi toga pa javim utiske.

Iz relevantnih izvora sam doznao da su imali brdo problema oko daljeg snimanja Srbije. Taman ću ih pitati zašto na onoj stranici gde piše gde trenutno snimaju više nema Srbije na listi, što znači da verovatno nisu snimali ništa tokom 2014.

Ja se bas pitao kada ce vise da postave. Hvala za info! :)

Ja sve gledam prošla ponoć, sada je 10.. Očekivao sam to odmah da puste, ali verovatno će biti u toku dana.

Gago plusić za onaj link.

U 11h je event, verovatno će tad neko da klikne i voila! Očekujte puštanje servisa oko podne.

Kad ce biti ostali gradovi:Valjevo,Uzice,Kraljevo i sela ......???

Google Street View stiže u BG, NS i Niš
IZVOR: TANJUG

Kompanija Google predstavila je 10. jula u Beogradu Street View servis, koji omogućava korisnicima virtuelne šetnje ulicama gradova Srbije, da pronađu određenu lokaciju u nekom mestu i da pogledaju kako izgleda okolina mesta koje žele da posete.

Novom aplikacijom Googlea u Srbiji su potpuno pokriveni gradovi Beograd, Niš i Novi Sad, a novi servis će u našoj zemlji biti dostupan za nekoliko dana.

Predstavnici Googlea su na prezentaciji najavili da će za tri do četiri meseca specijalni automobili te kompanije obići oko 70 gradova i sela u Srbiji da bi snimili lokacije i tako ih učinili dostupnim na Street View servisu za pregledanje na računarima, tabletima, smartfonima...

Državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Lukrecija Đeri kazala je da je ovaj projekat od izuzetnog značaja za turizam, jer bolje pozicionira Srbiju na mapi sveta.

Kako je navela, širenje ovog servisa na teritoriji Srbije je posebno bitno, jer su svi svesni da u 21. veku ono čega nema na internetu - kao da i ne postoji.

Đeri je navela i da je dodatna vrednost servisa interaktivni sadržaj, kao što je mogućnost personalizovanih putovanja.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović rekao je da Beograd mora da se razvija i uvodi nove tehnologije, te da je Street View servis pravi način da grad vide ljudi iz svih krajeva sveta i da se tako privuku potencijalni posetioci.

“To je novi svet koji će nas spojiti na pravi način”, rekao je Mladenović.

Zahvaljujući novom servisu korisnici mogu da se virtuelno kreću i istražuju ulice putem panoramskih slika zabeleženih iz perspektive posmatrača. Street View je dostupan i u okviru Google Earth aplikacije i na Google mapama za mobilne uređaje.

Tamo gde je Street View opcija dostupna, nivou za pregled ulica se pristupa tako što se mapa maksimalno zumira i klikne se na Street View ikonu na levoj strani ekrana, ispod polja za pretragu. Ukoliko se radi o najnovijoj verziji Google mapa, dovoljno je prevući narandžastog čovečuljka "Pegmena" na mapu da bi se zumiralo na pregled ulice.

Zahvaljujući ovoj opciji, korisnici će moći da pogledaju kako izgleda restoran u koji idu, da planiraju putovanje, ugovaraju mesta za sastanak, ili da olakšaju sebi pisanje domaćeg zadatka iz geografije.

Oni koji traže da kupe ili iznajme kuću mogu da uštede vreme tako što će unapred pogledati objekte i njihovu okolinu, ili tako što će tačno odrediti putanju kojom treba da stignu na određenu adresu.

Takođe, pre nego što se upute na odmor, ljudi će moći da pogledaju kako izgleda mesto i hotel u kome će odsesti. Poslovni korisnici će takođe imati koristi od Street View tehnologije, jer će moći besplatno da integrišu Google mapu u svoj veb sajt i da na taj način promovišu lanac hotela, ili povećaju vidljivost lokalne biblioteke, restorana, i slično.

Specijalni Google automobili počeli su 23. oktobra prošle godine da beleže fotografije sa pregledom od 360 stepeni u većim gradovima Srbije, kao što su Beograd i Novi Sad, a potom i u manjim gradovima i selima. Street View je izuzetno popularna aplikacija koja je dostupna u 50 zemalja i više od 3.000 gradova širom sveta.

Preneto sa B92
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php ... _id=875008

Dakle, pored ovoga što su mediji preneli, evo i par info iz neformalnih razgovora sa Googlerima :)

BG, NS i NI, sa bližom okolinom, će biti dostupni online ne pre sredine sledeće nedlelje. Prikazali su demo snimke nekih delova grada, kvalitet slika (onoga što su predstavili, npr. Miletićev trg u NS, ili Hajdučka česma u BG, deo ispred tvrđave u Nišu) je odličan.

Ovo sa 70 gradova i sela uzmite uslovno. Pitao sam njihovog PM-a za ovu rgiju šta možemo da očekujemo u SRB po pitanju obuhvata snimanja i on je rekao da će ići gde god mogu. Ja sam ga pitao da li će obuhvatnost biti na nivou HRV, ROM, BUL, SVN i on je rekao da hoće. Dakle biće puno više od ovih 70.

Pitao sam ih, off the record, gde je bilo zapelo i što im je trebalo tolio vremena, ali nisam dobio nikakvu info o tome ko im je i da li je uopšte pravio probleme. Hvalili su Šabića na sva usta, a i ostale državne organe. Mo'š misliti.

Pitao sam i za ostale zemlje regije - kažu kurtoazno da ima puno interesa da uđu, naročito u MNE i BIH, i da je pitanje vremena kad će ući. Nažalost, nikakve prognoze nisu hteli da daju.

Još sam ih malo davio, pa me zanimalo da li će kroz SRB samo voziti auto, ili će ići i sa onim Trekkerom na leđima. Kažu, ići će i sa trekkerom, prioriteti su lokacije tipa Knez Mihailova, Kalemegdan, itd, ali da za to moraju tražiti posebnu dozvolu. Mada ne vidim zašto, KMH je javna ulica baš kao i svaka druga.

Kao i svuda, ko god želi moći će da podnese zahtev i zamagli svoju kuću.

Na kraju, najviše me zanimalo kakvi su rokovi za Srbiju, kada će završiti snimanje i kad će ostatak zemlje biti online. Rekli su da kreću sa tri vozila odmah, i da će snimanje završiti vrlo brzo, ali niko nije hteo ni da nagovesti tačan datum puštanja servisa online. Naslućuje se da bi to moglo biti u kasnu jesen, najkasnije do kraja godine.

eto, toliko od specijalnog izveštača sa lica mesta

Plus Kartografe za ove informacije. Nekako sam se ponadao da će danas biti u funkciji, ali dobro strpićemo se nije problem.

Vezano za posebne dozvole, ne vidim razloga da im treba posebna dozvola za KM ali za Kalemegdan gde postoji i obezbeđenje me i ne čudi.

Jedno pitanje, vezano za ovo što su vam prikazali, kakvo je vreme bilo na slikama, da li je grad izgledao sivo i tmurno s obzirom da su slikali pred zimu?

I ja sam se ponadao, ali opet nas navukli na senzacionalizam da se pušta danas.
Sreća pa smo izbegli sudbinu Bugarske u kojoj su mnoga sela i manji gradovi snimani u sred zime. Em što je svuda blato i skopneli sneg, em što je pusto, 90 posto mesta izgledaju kao gradovi duhova.

Bojim se da će kod nas biti mnogo blurovanja, i da će to upropastiti ugodjaj, poput Nemačke koja ima street view, ali kao da ga nema jer je svaka druga treća zgrada zamagljena. Naš narod voli paranoju i teorije zavere...

Bivis":hli8a2fk je napisao(la):
Jedno pitanje, vezano za ovo što su vam prikazali, kakvo je vreme bilo na slikama, da li je grad izgledao sivo i tmurno s obzirom da su slikali pred zimu?

Ono što sam ja video, izgledalo je odlično. Naročito čitav onaj prostor ispod Hajdučke česme. Sunce i plavo nebo.

Napominjem da je bio prikazan baš street view prikaz, ne samo pojedinačni snimci. Teta uzela miša i skroluje odozdo na gore :)

Polovina je nedelje a jos nema snimaka pomenutih gradova???

rekli su ne pre sredine sledeće nedelje. Dakle, možda sutra a možda i za pet godina.

Nisu oni naivni baš da fiksiraju datume.

za sada se pored obicnih fotografija mogu videti samo fotosfere od 360 stepeni
i moram reci da grad kroz njih deluje prilicno ocajno tj. bas onakav kakav jeste bez ulepsavanja, odabranih i filtriranih kadrova.
hajde sporedne ulice, ali np. trg republike ... vidi se sva akljavost, rupe na asfaltu, izgazeni travnjaci, smece, bilbordi i raspali ivicnjaci.

Kartograf":x8izkf4k je napisao(la):
rekli su ne pre sredine sledeće nedelje. Dakle, možda sutra a možda i za pet godina.

Nisu oni naivni baš da fiksiraju datume.

Ne znam čemu predstavljanje i najave ako nisu mogli da iznesu tačan datum.

Bolje je da nisu imali nikakve najave, pa kada puste da puste, a ne ovako.

Marketing. Da su samo pustili, proslo bi nezapazeno, ili barem ne u toliko velikoj meri. Tako je to u npr. industriji igrica, objavi se da je neka igrica u fazi izrade, ali nema tscnog datuna izlaska. I onda cute, cute, svi se pitaju sta se desava, kad jednog dana nova informacija i to se prosiri brzinom svetlosti.

Vrh