Šta je novo?

Google i Beograd

Калемегдан је врхунски измоделован!

Након његовог постављања могу слободно рећи да ће Београд бити међу најбоље моделованим градовима!

(Бројни градови су површински добро покривени моделима али је већина тих модела урађено 'Building Maker-ом' који, по мом мишљењу, само уништава зграде)

Тако да свака част Жељку за то а са моје стране је само мањи допринос.

Ево и мојих модела за протекли период уз најаву да ће још познатих београдских грађевина ускоро бити у 3Д:

uni1be.jpg

Универзитетска библиотека (коначно смењен ужасан модел исте)

svsava1.jpg

Црква Светог Саве на Врачару (захваљујући много већем храму има изузетно велику посећеност тј. број кликова) :)

parohdom.jpg

Парохијски дом на Врачару (важи исто)

golsvordi.jpg

Зграда на углу Булевара краља Александра и Голсвордијеве улице (била је лака за моделовање)

kalenic.jpg

Три куле код Каленићеве пијаце (препознатљиве за тај део града и смењен лош модел СО Врачар)

sanu2.jpg

САНУ (помоћ Жељку у оквиру његовог 3Д пројекта)

knez.jpg

Кнез Михајлова 28 и 30 (помоћ Жељку у оквиру његовог 3Д пројекта)

domz2.jpg

Дом здравља у Борчи (чин локалпатриотизма) :)

ovo je sve wow!
a tek pocetak izgradnje virtual beograda :)

da li su modeli dostupni i za download?

Ја своје моделе увек остављам доступним за 'download'!

Како су мени у неким пројектима помагали туђи модели, тако и ја желим да помогнем другима, којима је то потребно.

Као што рекох, још модела ускоро...

Ljudi ovo je fenomenalno svaka vam se dala
Zex naročito ona riba na slici za nju 100x+ :kk:

Mogu da razumem zbog cega neki nece da shareuju svoje radove, ali bilo bi sjajno kada bi svi tako radili.

Pravljenje google earth modela nije toliko stvar kreativnog umeca (mnogi umeju) koliko toga ko ce prvi to da uradi i postavi na net. Imam sve jaci utisak da je ova tehnologija jos uvek u svom praistorijskom razvitku. Verovatno nece dugo vremena proci dok sve bude izgledalo kao, recimo, danas u novijim role-play ili simulativnim video igrama...

Imao bih jos jedno prakticno pitanje u vezi SketchUp-a i Google Earth-a posto sam skoro poceo da eksperimentisem;

Postojili li neka platforma ili softver gde se aktivno ramenjuju ideje, makete, komponente itd. za G. SketchUp. ?
Ne samo za Google Earh ili sa njega, vec i za alternativne dimenzije tipa futuristickih prikaza ili jedne odredjene epohe sl. - sa istim pregledom kao na Google Earth-u ili jos bolje?

Da li moze da se nekako apeluje kod googla da malo posvetli ove najnovije snimke? Jel oni uopste edituju ili samo zalepe original?

Па и ја сам био рекао да би елементарно подешавање 'Brightness' и 'Contrast' у Photoshop-у решило ствар. Али очигледно нису бринули о томе.

evo ovde link za skidanje mape prostora SFRJ sa gugl mapa
zum level 11
mod teren

http://dl.dropbox.com/u/3998788/yu.png

slobodno prebacite na neku drugu temu, ako je primerenije.

(zivo me interesuje da li gugl brani ovakve stvari)

napomena: mapa je skidana pre par meseci (do sad su vec unosili izmene)
napomena2: obavezno idite na save link as, inace ce da vam rokne brovser :)

Da najavim da su 3D "posumljeni" :

- Ada medjica, Blok 45, Blok 17 (Staro sajmiste), park u Donjem gradu na Kalisu i Park prijateljstva :) sve ide online sledece nedelje :gobb:

Azbuki hvala za mapu :)

Стево, лепе куће и лепи модели! Супер!

Жељко, 3Д Калемегдан је један од најбољих 3Д пројеката које сам видео (поред, рецимо, Гетарие која је победила на такмичењу, и оног босанског села) :) Драго ми је да сам био учесник истог!

Једини проблемчић је што си почео да радиш са старом подлогом, а они заменили сат. снимак па је сад мало смакнуто, али боже мој...

Супер и за зелениш који си радио, и што те није мрзело :D

Него, видим да си у међувремену закључао своје моделе. Јеси имао проблеме, да ти је неко крао па прерађивао моделе или...?

Ја, кад стигнем, избацићу још по који модел неких финих и познатих београдских грађевина.

Поздрав!

Hvala Slobo :) bilo je bogami i posla :lol:

Da, smaknuto je malo, ali bas na briga :cool:

Sto se tice zakljucavanja, u medjuvremenu se pojavio neki lik koji je skidao modele i postavljao kao svoje (ja to nisam ni znao, vec mi je Rasa rekao) i od tada sve zakljucavam...ebiga...

A vidim da je i dosta kolega iz Evrope uradilo isto, verovatno iz slicnih razloga...

A u medjuvremenu...Park prijateljstva je gotov :)

2dwaycz.jpg

2hwe1io.jpg

2n0j76d.jpg

:gobb:

Zexland i drugari, svaka vam čast. Radite zaista veliku stvar za promociju Beograda i Srbije uopšte.

Kod mene, nije učitan ceo Kališ, fali deonica od platoa kod Pobednika do česme i kapije ka Donjem gradu. Verovatno će i to "stići" ovih dana.

Na žalost, vidim da postoje dva obeliska kod Brankovog mosta. Koja je procedura da se jedan ukloni?

Da li ste možda razmišljali da, u čast stogodišnjice Balkanskih ratova i Prvog svetskog rata, uradite modele obeležja na te dane? Npr. u Tekerišu je pogrešno okrenut/postavljen spomenik Cerskim junacima, Mačkov kamen, Gučevo, Leget kod S. Mitrovice, Kajmakčalan ne postoje, spomenik na Javoru, spomenik Kumanovskoj bitci takođe.

malo OFa
zna li neko da napiše koju reć o korišćenju - DR Googla,

zexland , lep rad
+ 1 :)

Hvala Boco :)

Hvala i tebi Vocar na komplimentima :) Inace ti delovi su uradjeni ali cekaju odobravanje od ljudi iz Googla :)

Taj drugi obelisk je u fazi uklanjanja.

I fina ideja za 100godisnjicu Balkanskih ratova i I. sv.rata, svaka cast ! :)

Ja se, na žalost, ne razumem u izradu kompjuterskih 3d objekata ( više se bakćem kartama i ručno rađenim maketama ). Ako se rešiš da radiš ovo, i zatreba ti neka pomoć, tu sam!

Vrh