dragan
Professional
Očekujem veliko interesovanje za ono što ima da nam kaže grad.arh.Đ.Bobić u svom blogu na 'B92', pa možemo ovde da pišemo komentare :
- Neću odustati, neće me kritički komentari oterati. Ja sam uporan - kaže Đorđe Bobić, gradski arhitekta
dragan":1lzazaov je napisao(la):Gradski arhitekta je dobio blog na sajtu 'B92' gde ćemo da pratimo njegova razmišljanja :
Naslovna » blogs » Đorđe Bobić
Zašto Beograđani ćute o divljoj gradnji?
Đorđe Bobić (10 April, 2007 - 18:16)
E, tu se on Nama žali na nelegalnu gradnju......umesto Gradskoj inspekciji i Gradonačelniku.
Prvi blog pa je promašio adresu kome se obraća u vezi ovog problema, jer nije Javnost zadužena za nelegalnu gradnju već gradska Vlast kojoj pripada i grad.arh.Đ.B.
Trebalo je da On Nama objasni šta grad preduzima da se spreči ovakva gradnja, a i legalna sa građ.dozvolama koje su izdate pod sumnjivim okolnostima s'obzirom kako izgledaju objekti.
Gradski arhitekta „bloger” na B92poenk":1lzazaov je napisao(la):Ma, je l' on ozbiljan? Pa ko od nas se zove GRADSKI arhitekta?
On a side note: da je to što on priča zaista do mene i bližnjih mi, za tri sekunde bih organizovala "macola brigadu" i rešila problem divlje gradnje po Beogradu
- Neću odustati, neće me kritički komentari oterati. Ja sam uporan - kaže Đorđe Bobić, gradski arhitekta
24 sata : http://www.24sata.co.yu/vesti.php?id=9258Gradski arhitekta Đorđe Bobić postao je novi „bloger" na sajtu B92. Od juče građani mogu da „čuju" njegovo mišljenje, ali i da raspravljaju o gorućim problemima.
Divlja gradnja bila je prva tema. Bobić tvrdi da Beograđani ćutnjom odobravaju tu lošu naviku i pozvao ih da stvore atmosferu u kojoj će pravila važiti za sve.
„Ljudi koji preduzimaju takvu akciju negiraju osnovu na kojoj opstaje grad - poštovanju zajedničkih interesa i kompromisu građana oko raznih stvari. Od ‘ne bacaj đubre komšiji pod prozor’ do ‘ne zidaj tamo gde planom nije predvideno’ ili ‘pomozi, teška mi je torba sa pijace’", navodi Bović.
Brzo su stigli i prvi komentari:
„Šta gradski urbanisti traže od građana? Da denunciraju komšije, da organizuju ekipe za linč? Gradovi su nam upropašćeni zato što su gradski urbanisti (bili? ostali??) korumpirani.
Đorđe Bobić će da sačeka još dan-dva pa će svima zbirno da odgovori.
- Veoma sam zadovoljan brojem ljudi koji se javio da diskutuje na „blogu", mada je većina pisala u stilu „gradska vlast je mafijaška", a mi smo „siroti građani". Zato ću sledeći tekst da posvetim odnosu vlasti i građana. I neću odustati, neće me kritički komentari oterati. Ja sam uporan - kaže gradski arhitekta.