Šta je novo?

Glavna ulica (Zemun)

Ko je izvođač radova, gradska preduzeća ili ponovo neki konzorcijum, kao u slučaju 4 bulevara?

I da sam ja vlast, zabranio bih ovo započinjanje rekonstrukcija, sve dok se sva prethodna s*anja po gradu ne završe (da mislim na tebe Bulevaru Patrijarha Pavla)
 
Zatišje.

Glavna.jpg
 
Шансе да се тај објекат уклони су подједнаке као што су биле шансе да уклоне све дивље објекте на Земунском кеју приликом реконструкције истог.
 
Taj objekat je gotovo izvesno sasvim legalan, jer stoji tu odvajkada i nikome ne smeta. Priglupa denivelacija Trga JNA čini da mu se ne može pomoći kao javnoj površi.

Inače, ako su negde u Evropi porušeni nelegalni objekti, onda je to Zemunski kej... Se seća iko više kako je to izgledalo za Respiratorovog mandata u Hali Pinki?
 
За време реконструкције Земунског кеја прошле године није срушен НИЈЕДАН дивљи објекат на кеју. Рушење дивљих објеката пре 20 година је већ друга ствар.
 
Reconnaissance in force.

Da li će onaj tumorčić objekat kod stanice 17 i 83 u kome je cvećara i neka GSP kabina da bude uklonjen?

Ту су се раније продавале маркице и карте за ГСП, а данас служи као простор за одмор и опрему контролора, у доњем делу тог објекта се налази јавни ВЦ.
 
Meni ovo više deluje da se utvrđuje položaj instalacija na terenu. :D
Подсетио си ме на цртани са брзим Гонзалесом и Патком Дачом, када ратују и Дача постави нагазне мине између њихових двораца а онда му брзи украде план постављених мина. Наравно у повратку у свој дворац Дача погоди сваку мину.
 
Na to od pre 20 godina mislim... Mlađi ni nemaju predstavu kako je to sve izgledalo.
Кад смо већ код тога, јел има неко на форуму слике тих дивљих објеката који су срушени чисто да се подсетимо/информишемо како је то изгледало?
 
Кад смо већ код тога, јел има неко на форуму слике тих дивљих објеката који су срушени чисто да се подсетимо/информишемо како је то изгледало?

Земун је тих година био као Дивљи Запад, малтене ко први забоде заставицу било где може ту да стави киоск или неку склепотину, што се тиче Земунског кеја нашао сам пар фотографија са РТС-а

1682903693508.png



1682903715550.png



1682903739190.png



1682903760004.png



1682903787340.png



1682903849669.png



1682903894635.png



1682903913028.png
 
Poslednja izmena:
...

Да додам и да су укинули скретање лево из Караматине у Главну а продужили трајање условног зеленог за десно скретање. То је и било логично јер би лево скретање блокирало ову раскрсницу, али ипак сам се изненадио јер нисам навикао на логичне привремене промене.
И наравно има оних који не поштују ову промену и скрећу лево у Главну, чиме блокирају саобраћај ка Горњем граду који би се иначе махом одвијао у режиму зелене стрелице. И наравно никаквог страха немају да ће их неко казнити јер се код нас ти знаци постављају само за оне који нису бахати. Срећом у том смеру аутобуси не иду тим потезом, па гужве због овог блокирања нису толико изражене. Али ако си поставио знаке за неке привремене измене због радова, у нормалној земљи ћеш гледати да се та правила и испоштују.
 
Мораш разумети да се тренутно ипак ради готово читавих 100 метара, или још боље речено 10.000 центиметара. Свако помињање теримана "мање од 0,1 километра" је злонамерно. :gobb:
 
Кад смо већ код тога, јел има неко на форуму слике тих дивљих објеката који су срушени чисто да се подсетимо/информишемо како је то изгледало?
Evo jedne, Magistratski Trg. Negde oko 2000te. Objekti nisu nikada poceli da rade i ubrzo po promeni vlasti su sruseni kao i oni na Keju. Ostali su samo oni na Retenziji.
FB_IMG_1683391941127.jpg
 
Остали су и објекти у Вртларској, Првомајској и неколико њих у Цара Душана, као и дуж Јернеја Копитара.
 
Vrh