Šta ćeš sa kreditima, računima, kako bi sa takvim stavom hendlovao dalje život?Наравно. Са издајницима нема пословања.
Šta ćeš sa kreditima, računima, kako bi sa takvim stavom hendlovao dalje život?Наравно. Са издајницима нема пословања.
Napisao sam sve. Ne treba praviti raznolikost po svaku cenu. Postoji dobra i losa raznolikost. Ciganmala na Kalemegdanu bi bila raznolikost, ali losa.Upravo zbog toga, zbog te raznolikosti koju spominjes, sto je karakterna crta Beograda imas i BNV, ali i originalnu Savamalu, imas i stare gradske kafane, ali i napucane restorane u beton hali, imas i fenseraj ali i alternativu, a imaces i Trump tower/hotel na mestu generalstaba, i dvorisne zgrade u centru grada sa karakteristicnim smekom starog Beograda.
Tako da se u biti ti i ja slazemo, samo sto ocito na tu raznolikost BG-a gledamo sa drugacijih pozicija - ja sam za to da se uz "stare" stvari i duh Beograda dodaju i nove (BNV, Trump kule, itd.), a ti bi da se zadrzi kompletno stara raznolikost BG-a i apsolutno si protiv dodavanja "dodatne raznolikosti" (u stilu modernih gradova iz bogatih zemalja) u duh BG-a.
Veruj mi i ja isto tako u nekim momentima kada se setam nekim delovima grada osetim taj, kako ti kazes, duh Beograda, duh onog Beograda iz moje rane mladosti, npr. kada se setam u prolece 25im majem, uvek osetim onaj miris dunava koji me podseti na detinjstvo, i te zgrade u donjem dorcolu, parkici pored, sve to me podseti na detinjstvo, ali meni to ne potire zelju da setnju nastavim ka BNV (ili sutra ka Marini Dorcol ili nekom drugom delu grada koji je u skladu sa danasnjim trendovima u svetu).
Mislim da tvoja i moja raznolikost uz sve razlicitosti i suceljene stavove ipak mogu da koegzistiraju u BG-u...
Inace, kako je to zamorna prica? Kad pocnes tako recenicu, reko bi covek da ces da zavrsis sa - ,,Smorili ste sa tim, tako ste kukali na sve i niste bili u pravu i gradilo se i sve je ostalo kao i pre".Zamorna je ta prica o saobracaju...
Istina, ali se ne može uporediti sa narušavanjem koje nas (nadam se ne) čeka.По скоро свим стандардима архитектонско/урбанистичке струке Добровићев Генералштаб је нарушавање затеченог бонитета арх/урб целине административног центра Србије, потом Југославије(а).
По скоро свим стандардима архитектонско/урбанистичке струке Добровићев Генералштаб је нарушавање затеченог бонитета арх/урб целине административног центра Србије, потом Југославије(а).
Скидање друштва и струке са тоталитарне идеологије мора и и треба да боли. Национално понижење је гратис и рекао бих, заслужена карма.
Ma zavoleće ih. Kako vreme bude prolazilo biće im bliže srcu i u jednom trenutku će ih zavoleti. Ne sumnjam u to.Е па ако је тако, изволите 35 спратова куплераја у гркљан.
Videćemo ko će pobediti na arhitektonskom konkursu koji će tek raspisati. Nešto će se znati i posle uslova za taj konkurs.Опет и то је боље од џибераније које планирају . . .
Кинески културни центар, културно пословне намене, није у суседству министарстава и владе, далеко нижи од ове три америчке зграде.Videćemo ko će pobediti na arhitektonskom konkursu koji će tek raspisati. Nešto će se znati i posle uslova za taj konkurs.
Samo da podsetim da je umesto bombardovane i oštećene kineske ambasade izgradjen jedan lep multifunkcionalni objekat.
Кинески културни центар на месту кинеске амбасаде коју је бомбардовао НАТО.Poenta je da oni nisu obnavljali oštećeni objekat ambasade. A, kako će izgledati "američke zgrade" to ćemo tek da vidimo, jer konkurs još nije ni raspisan.