Šta je novo?

Generalštab

Istina.

SNS ima talenat da prevodi nacionaliste, turbo pravoslavce, turbo Srbe, Miroljube Petroviće, Šešeljevce, branitelje Kosova... žedne preko vode.

Prosečan desno-orijentisani glasač u Srbiji ima ogromno poverenje u Vučića, nešto na nivou patologije koju su imali svojevremeno u odnosu prema Titu, samo sad na drugoj strani ideološke potkovice.

1000005449.jpg

Битка за Генералштаб се одиграла у два чина 99е и 2000е и победила је коалиција НАТО-а и отпораша који се сада маскирају баш у ове зелене активисте.

Čak se i N1 pomirio sa time da se ruši Generalštab, ali mute nešto oko kasarne u ovom tekstu. Kao videli su na renderu, pa mora da ima nešto tu da se isčačka. A Generalštab, ništa - ne smeju to da diraju :D

E zato smo mi tu gde smo, a oni su miljama ispred nas.

Poklanjali su oni itekako 90-ih nemcima i amerikancima šta god su ovi tražili, a mi smo pišali uz vetar na čelu sa Miloševićem... Poklanjali su kome treba i kada treba. Pre 100-inak godina su poklanjali i srbima i Kralju, kada je trebalo da ih primimo u državu. Tako da, jeste - zato su oni danas tu gde jesu, u NATO i EU, a mi se bavimo 1999. godinom i dalje izolovani od celog Sveta.

Srbi nikako da se manu ćorava posla, ali izgleda da je nešto u našem DNK što nam ne da mira. To se dobro vidi i u ovoj temi, gde i dalje imamo istu matricu kontraškog ponašanja bez ikakvog smisla.

I onda ti dođu amerikanci, kažu ajde "poklonite" - vi kažete - nećemo vama, pre ćemo kinezima... Kao napakostićemo sada nešto amerikancima što će tu ostati ta ruševima, a ovi će te pare da ulože u 2-3 dodatna reizorta u Albaniji i nastaviti da te je*******uckaju oko Kosova i pristupa EU još godinama.

Pa, kako da ne budemo izolovani?

Poslednja izmena:
Zanimljivo je da se niko ispred MO, Vojske, patriotskih organizacija nije oglasio povodom ovoga. Gde su generali, ratni veterani, crkva? Ispade da se poklanjanju ovog kompleksa protive samo prozapadno orijentisane izdajničke stranke i organizacije. Patriotama, "prvosrbojancima", desničarima i ostalim sličnim grupacijama je poklanjanje jedne od najboljih lokacija u gradu sasvim korektno.

Zamislite da Hrvati kompleks u recimo Vukovaru poklone nekom našem biznismenu. 5000 branitelja bi Milanoviću došlo na vrata u vojnim uniformama da ga nešto priupita.
Svi su na platnom spisku,računajući i one sa najdužim stažom, Vuk & Danal.Bastiljoborci prvog reda.

Битка за Генералштаб се одиграла у два чина 99е и 2000е и победила је коалиција НАТО-а и отпораша који се сада маскирају баш у ове зелене активисте.
Takoe. Video sam ćutu da je postavljao lokatore 99te na Generalštab dok je zviždao američku himnu.

Људи а да ми сачекамо прво београдске па онда америчке изборе...ви стварно мислите да ће се то тек тако реализовати...?! Само полако...Србија је то...

Ово је успешно дизање прашине са рециклажом вести од пре 10 година.

To smo mislili i govorili i za Poštu u Savskoj, Gondolu (jesu zaustavljeni, ali pokušali su, krenuli su), Ložionicu, Sajam, Skyline 1, Skyline 2... (dopuni niz dalje)

Da, nije ništa izvesno da će se pokloniti, ali nije izvesno ni da neće. Ne znam kroz koje sve delove grada prolaziš (ne mislim ništa loše, samo kažem) ali ja malo malo pa prođem negde jedan dan pa prođem opet sutradan i vidim kako je pod bagerom bukvalno nestala neka građevina, a sledećeg dana uveliko kreću pripreme za gradilište. Brzina kojom danas sruše građevine, i krenu da liju beton za temelje nove, je neverovatna. Ruše se stare i štancuju se nove građevine ko na traci.

Na stranu što SNS sam po sebi neguje jedan vid anarhije, nego sad je opšta psihoza za kvadratima, grabi se i gradi gde ko stigne, čim nadležni kažu može ili samo "nećemo te dirati". Ne kažem da će baš tako biti i sa GŠ, ali kažem da se od ovih svašta može očekivati. Dovoljno je da masni zetić časti par domaćih gmazina sa po par hiljada evra (što je za njega sića) i oni će preko noći početi da sprovode njegove želje u dela. A nije da nemaju iskustva, i sa noćnim akcijama, i sa zamaskiranim radovima usred dana, i sa pravnim zezancijama i odugovlačenjima. A i sa ucenjivanjima, prebijanjima i zastrašivanjima, naravno.

Nisam očekivao da toliko ljudi tako olako shvata podlost i lukavost SNSa da neke stvari stave pred svršen čin preko noći ili preko par dana. Oni to i žele, da svi kažu i ubede se da "ma, neće oni to sigurno". Neće, neće. I onda jednog dana tamo negde oko podne prvi prolaznici primete da iza velikih panoa fale delovi dva sprata, pa dok dođe inspekcija to je već sutra oko 9 (jer malo su spori, teško je hodati sa butkama para u džepovima), pa trt mrt... Pa posle bude priča "epa jbg, sad je već gotovo, sad ne možemo nazad sve i da hoćemo". Ne podcenjujte podlost, ali i sposobnost ovih g..nara ali i njihovih belosvetskih partnera i makroa, u ovom slučaju korporativnih gnjida.

Ne stavljam znak jednakosti između ovoga i GŠ. Samo kažem da se podlost i sposobnost SNSa za gadosti i pare ne smeju potcenjivati.

Poslednja izmena:

Nada umire poslednja... Iz faze nalaženja "racionalnih" razloga protiv projekta (tipa "biće gužva") došli smo do faze poricanja. Mislim da reazlizacija ovog projekta zavisi samo od druge strane, tako da nadaj se da će se Trampovi predomisliti, ako si baš toliko protiv.

Izađi u subotu, imaš i zakazan protest, pa javi kako je bilo i zakači neke slike ovde da vidimo i mi. Eto konačno mogućnosti za neku konkretnu akciju.

....a najbolji je fazon da se sve akcije zovu "protiv nasilja"....
Dal pisalo "protiv nasilja" ili "protiv urbanističkog nasilja", uvek će se naći pojedinci koji će to da predstave u negativnom svetlu, ali isto tako i da po milioniti put provuku selektivnu kulturu sećanja, u zavisnosti kako duvaju vetrovi sa nacionalnih frekfencija. ;)

Ova zgrada je završila svoje, nema tu šta da se "protektuje", njoj je mesto na smetlištu, samo rušenje može da dodje u obzir kao logično rešenje jer je i ona svojevremeno zamenila stariju zgradu koja se nije "protektovala" a bila je 100 puta lepša.
E sad šta će se graditi umesto nje je drugo pitanje.

Poslednja izmena:
Šta graditi na ovom mestu?
Po meni, ne bi smelo ništa komercijalno (hoteli, stanogradnja, poslovni prostor...tržni centar), jer ovo mesto je još od Obrenovića, a mi Srbi kao jako držimo do tradicije, kvart državnih i vojnih institucija.
E sad, ako baš ne može ništa vojno, illi neka državna institucija, pa ima čitav niz kulturnih institucija u Srbiji kojima nedostaje prostor...muzeji, koncertne dvorane...

Mozda je ovo sad laprdanje u prazno i mrzim kada postoje pravi razlozi da se bude protiv necega, a onda se dodaju i jos neki glupi koji onda diskredituju celu pricu i naprave od gradjana nekog ko samo trazi zamerke, ali moram da pitam.

Jel nije ovo malo i bezbednosni problem da ti prekoputa Vlade bude ovo? Da sa prozora gledas direktno na Vladu koja ti je prekoputa ulice.

Jel nije ovo malo i bezbednosni problem da ti prekoputa Vlade bude ovo?
Pa naravno da jeste. Ne samo prekoputa Vlade nego i prekoputa Ministarstva spoljnih poslova.

Doduše advokati Trampovog zeta i sličnih đubradi bi ti sad rekli da nema toliko veze jer ionako njihov Fort Knox na Dedinju bukvalno gleda u jednu od najvažnijih kasarni u zemlji. Ali naravno jasno je da to što im je ta stvar prošla, ne znači da treba i ovo da im prođe. I da je dopustiti jedan takav propust bruka i sramota, ali dopustiti još jedan, dva ili tri... je još gore i sramotnije. Kao kad bi neko nekome silovao ženu, pa ovaj kaže a dobro kak'e veze ima, evo ti možeš sad i ćerku... Taj neki fazon.

Ali živimo u vremenu i sistemu (ne samo mi Srbi, nego ceo svet) u kome najveći kredibilitet i autoritet imaju oni sa najvećim novčanikom i često - najdebljom dijagnozom. Ne oni sa najvećim mozgom, obrazovanjem ili obrazom. Sve struke su postale puka tržišta.

Pa naravno da jeste. Ne samo prekoputa Vlade nego i prekoputa Ministarstva spoljnih poslova.

Doduše advokati Trampovog zeta i sličnih đubradi bi ti sad rekli da nema toliko veze jer ionako njihov Fort Knox na Dedinju bukvalno gleda u jednu od najvažnijih kasarni u zemlji. Ali naravno jasno je da to što im je ta stvar prošla, ne znači da treba i ovo da im prođe. I da je dopustiti jedan takav propust bruka i sramota, ali dopustiti još jedan, dva ili tri... je još gore i sramotnije.

Ali živimo u vremenu i sistemu (ne samo mi Srbi, nego ceo svet) u kome najveći kredibilitet i autoritet imaju oni sa najvećim novčanikom i često - najdebljom dijagnozom. Ne oni sa najvećim mozgom, obrazovanjem ili obrazom. Sve struke su postale puka tržišta.

Ovi koji su sada šatro protiv, su tada dozvolili Ambasadu na toj lokaciji. Tako da obrni, okreni - niko ne sme da se usprotivi...

Kao kad bi neko nekome silovao ženu, pa ovaj kaže a dobro kak'e veze ima, evo ti možeš sad i ćerku... Taj neki fazon.

Ajde ne preteruj, ovo je odvratno izražavanje 🤮

Vrh