Ово је успешно дизање прашине са рециклажом вести од пре 10 година.
To smo mislili i govorili i za Poštu u Savskoj, Gondolu (jesu zaustavljeni, ali pokušali su, krenuli su), Ložionicu, Sajam, Skyline 1, Skyline 2... (dopuni niz dalje)
Da, nije ništa izvesno da će se pokloniti, ali nije izvesno ni da neće. Ne znam kroz koje sve delove grada prolaziš (ne mislim ništa loše, samo kažem) ali ja malo malo pa prođem negde jedan dan pa prođem opet sutradan i vidim kako je pod bagerom bukvalno nestala neka građevina, a sledećeg dana uveliko kreću pripreme za gradilište. Brzina kojom danas sruše građevine, i krenu da liju beton za temelje nove, je neverovatna. Ruše se stare i štancuju se nove građevine ko na traci.
Na stranu što SNS sam po sebi neguje jedan vid anarhije, nego sad je opšta psihoza za kvadratima, grabi se i gradi gde ko stigne, čim nadležni kažu može ili samo "nećemo te dirati". Ne kažem da će baš tako biti i sa GŠ, ali kažem da se od ovih svašta može očekivati. Dovoljno je da masni zetić časti par domaćih gmazina sa po par hiljada evra (što je za njega sića) i oni će preko noći početi da sprovode njegove želje u dela. A nije da nemaju iskustva, i sa noćnim akcijama, i sa zamaskiranim radovima usred dana, i sa pravnim zezancijama i odugovlačenjima. A i sa ucenjivanjima, prebijanjima i zastrašivanjima, naravno.
Nisam očekivao da toliko ljudi tako olako shvata podlost i lukavost SNSa da neke stvari stave pred svršen čin preko noći ili preko par dana. Oni to i žele, da svi kažu i ubede se da "ma, neće oni to sigurno". Neće, neće. I onda jednog dana tamo negde oko podne prvi prolaznici primete da iza velikih panoa fale delovi dva sprata, pa dok dođe inspekcija to je već sutra oko 9 (jer malo su spori, teško je hodati sa butkama para u džepovima), pa trt mrt... Pa posle bude priča "epa jbg, sad je već gotovo, sad ne možemo nazad sve i da hoćemo". Ne podcenjujte podlost, ali i sposobnost ovih g..nara ali i njihovih belosvetskih partnera i makroa, u ovom slučaju korporativnih gnjida.
ZA samo dva sata u Ulici Janka Veselinovića 10 juče je pod naletom bagera nestala još jedna prestonička vila, sagrađena dvadesetih godina prošlog veka, a u Zavodu za zaštitu spomenika kulture zavedena kao objekat od vrednosti. Kako su za "Novosti" istakli predstavnici udruženja "Društvo za...
www.novosti.rs
Ne stavljam znak jednakosti između ovoga i GŠ. Samo kažem da se podlost i sposobnost SNSa za gadosti i pare ne smeju potcenjivati.