Uopšte nije agresija već odgovor na radikalsku retoriku kojom si započeo. Da je bila realna kritika tako bi i nastavili
Isto k'o što si ti postao glasnogovornik vladajuće stranke.
I svi znamo da osobama kao što si ti nikada niko neće valjati.
Skupoceno odelo i zaštita životne sredine mi ne idu ruku pod ruku.
Znate sta, terajte se i vi i vasi izmisljeni glasnogovornici i botovi i vase radikalske retorike. Povraca mi se od vas. Muka mi je i od toksicne atmosfere na ovom forumu. Mislite da ste bolji i moralno superiorniji od botova. Niste, vi ste N1 za njihov Pink. Isto radite samo to ne vidite.
Apsolutno je izvodljivo i moguće da se čak i ceo Beograd sruši i da se gradi iz početka, kao i bilo koji grad u svetu, ali se postavlja pitanje svrsishodnosti tako nečega.da li je Generalstab moguce srusiti
arhitektonsko dostignuce za vekove koji dolaze i mora da bude obnovljen po originalnom planu?
Takvim relativizacijama nikada necemo da se pomerimo dalje od plemenske zajednice. Zato smo uvek u zacaranom krugu nasi protiv njihovih, svi su isti, i moje omiljeno, nema nista od ove zemlje.Apsolutno je izvodljivo i moguće da se čak i ceo Beograd sruši i da se gradi iz početka, kao i bilo koji grad u svetu, ali se postavlja pitanje svrsishodnosti tako nečega.
Nikada neće postojati koncenzus oko ovakvih stvari, jer i među samim arhitektama imamo onih kojima je novogradnja (i ovakva kakva je trenutno) daleko bolje i idealnije rešenje nego li da se neka starija zdanja obnavljaju, kao što ima i onih koji nisu za rušenja postojećih starijih zdanja (objekata) i gradnju novih i tu smo negde ujednačeni po tim stavovima, tako da nije moguće da prevlada velika većina na jednu stranu (po kojoj bi smo kasnije postupili).
Nađi mi deset nasumično izabranih arhitekata i odvedi ih do neke nasumično izabrane zgrade. Pitaj ih koje je njihovo mišljenje o njoj i sam ćeš doći do zaključka da li je relativizacija ili ne.Takvim relativizacijama nikada necemo da se pomerimo dalje od plemenske zajednice. Zato smo uvek u zacaranom krugu nasi protiv njihovih, svi su isti, i moje omiljeno, nema nista od ove zemlje.
Ako je tako onda je stanje u nasoj zemlji daleko losije nego sto mislimo. I to ne moze niko da krivi vlast za to, jer su se ti ljudi skolovali u nekom drugom vremenu i dobili vaspitanje i vrednosti od roditelja i nastavnika iz jos starijeg vremena.Nađi mi deset nasumično izabranih arhitekata i odvedi ih do neke nasumično izabrane zgrade. Pitaj ih koje je njihovo mišljenje o njoj i sam ćeš doći do zaključka da li je relativizacija ili ne.
Pa zato ja kažem da slepilo u upravljanju i razvijanju Beograda traje 100 godina, još od 1920ih. Ali ljudi ne veruju i ljute se. Pogotovu kad im neko dira Kraljevinu i njene stručnjake i vlasti.Ako je tako onda je stanje u nasoj zemlji daleko losije nego sto mislimo. I to ne moze niko da krivi vlast za to, jer su se ti ljudi skolovali u nekom drugom vremenu i dobili vaspitanje i vrednosti od roditelja i nastavnika iz jos starijeg vremena.
У праву си АЛИ када погледамо Истанбул или неки други град са менталитетом становника сличан нашем онда је након свега што нам се издешавало у протеклих 100 година Београд још и добар...оно што мене највише нервира је то што ниједна власт није успела да старо градско језгро среди онако како је сређен Беч, Будимпешта, Праг а имамо све предизпозиције за то. И онда дође она Весара и место праве калдрме стави оне коцке са алиекспреса...цео круг двојке бре треба да буде цакум пакум. Не разумем зашто не узму пар људи из Беча, Прага и Будимпеште и дају им да направе план развоја града када ови наши већ немају мозга за то. А не верујем да нема и у тим градовима корупције, криминала и уградње (сећате се оног скандала око Штрабага у Аустрији)...дакле није само то у питању...Pa zato ja kažem da slepilo u upravljanju i razvijanju Beograda traje 100 godina, još od 1920ih. Ali ljudi ne veruju i ljute se. Pogotovu kad im neko dira Kraljevinu i njene stručnjake i vlasti.
A istina je da su mnogi moderni problemi Beograds počeli tada i onda se samo odlažu ili uvaljuju onom u sledećem mandatu, i tako kroz generacije, mandate, ideologije, države... već 100 godina
Apsolutno se ne slazem, cela poenta o guzvama je najveca zasluga genijalaca koji su gradili autoput kroz sam grad, Terazije su jos tada bile ogromne. Bulevar kralja Aleksandra takodje. Peta avenija nije sira od ulice Kralja Milana.I garniture iz 1920ih i 1930ih imaju svoje nizove brljotina i slepila.
Tada su neke ulice u Beogradu ostavljene uske iako se videlo da će u njima nicati sve veće zgrade (tada petospratnice, a u narednim decenijama i više od toga).
Tada je Beograd ostavljen da funkcioniše sa svega jednim drumskim i jednim železničkim mostom.
Tada su ostavljene brojne mahale i favele koje su potpuno nelogično i nesrazmerno rasle širom grada. Imao si Palatu Albanija u centru "Budućeg Balkanskog Menhetna" a prekoputa, bukvalno prekoputa nje je bila favela na mestu današnjeg Čumićevog sokačeta. Jel to normalno? Šta je tu Menhetn?
Dosta infrastrukture je tada ostalo zatočeno u vremenu i nije pratilo rast grada.
Dosta zgrada i mikro-lokacija su bile skeoz neujednačene, bude situacija da na uličnim brojevima 14 i 16 imamo male propale peizemljuše, a na broju 18 velika raskošna petospratnica, pa onda na broju 20 opet propala prizemljuša.
Drugi rat jeste mnogo toga poremetio i jesu i svi oni nakon njega napravili brdo propusta i gluposti. Ali činjenica je da su neki problemi počeli i pre Drugog rata, a sve nakon njega je samo nastavak rasta, nastavak mutacije i nagomilavanja novih.
Sa kasarnom VII puka će se desiti isto što i sa zgradom Železničke stanice - pustiće je da prazna propada godinama, nadajući se da će nešto da joj se desi pa da potpuno propadne tako da mora da se sruši.Šta će biti sa Kasarnom sedmog puka kada "ode" Generalštab?
Izvesno je da zgradu Generalštaba čeka rušenje i izgradnja novog stambeno-poslovnog kompleksa. A kakva sudbina čeka Kasarnu sedmog puka, kada se u njen komšiluk "usele" dve višespratnice američkog investitora?n1info.rs