Šta je novo?

Generalštab

Ako za tebe to nisu gluposti, onda pocni od sebe i toga da je covek Mihailo, a ne Mihajlo.

U pravu si. Knez Mihailo Obrenovic, a ne "Konj".

Bez obzira na moj previd, poenta ostaje. Kao sto Knez Mihailo nije "konj", tako ni SSNO nije generalstab.

Moj stav je jasan. Te rusevine treba ukoniti. Ako je moguce izgraditi ponovo zgradu Artiljerijske skole (kasnije Vojne akademije), i preko puta zgradu ministarstva Vojnog. Ako ne, onda izgraditi nesto dostojno lokacije.
 
Uh gde bi nam kraj bio kada bi neki ljudi bili tako egzaktni, pedantni, jasni i istrajni glede još nekih stvari osim dal je Bivši Generalštab ili SSNO.
 
Ukratko:

Plan 1
Zgrada A bi morala da se sruši i da se ponovo izgradi ali bez isturenog ulaza (ili sa dovoljno skraćenim) i da se ne zariva pupčanom vrpcom u stari generalštab.
Zgrada B da se sanira (ne znam kakvo je stanje kule). Travnjaci zaista izgedaju prazno pa bi možda ambijentalne arhitekte morale da osmisle nešto.

Plan 2
Ako se ruše Dobrovićeva zdanja, trebalo bi na toj lokaciji ponovo izgraditi stare zgrade Ministarstva vojnog i Vojne akademije. U tom slučaju , identične Dobrovićeve zgrade bi trebalo izgraditi na Novom Beogradu, kojem stilski zaista pripadaju.

U oba slučaja, nema mesta za američke stambene kule, od njih ima koristi samo onaj ko zarađuje na prodaji stanova, a pri tom oštećuju ambijent i istoriju grada Beograda.

Takođe, treba promeniti namenu svih tih zgrada (u oba slučaja), centar grada nije mesto za oklopne jedinice. Mislim da je jedan student na nekom konkursu predložio odlično rešenje da se tu formira kulturni centar grada sa salonima, izložbama, radionicama, memorijanim cenrom itd.
 
Нису ту никад биле оклопне јединице, већ администрација војске.
 
Нису ту никад биле оклопне јединице, већ администрација војске.
Bogami, u dvorištu su uvek stajala neka borna kola, ja ih lično viđao od malih nogu, stanujem u blizini. Svejedno, to nije suština. Neki centar vojske i odbrane mora da postoji, normalno, ali danas u vreme digitalizacije toliki prostor je nepotreban. Jedna zgrada za administraciju i jedna za gardu i dosta. Ostalo da menja namenu.
 
И данас ту дотерују БОВ из гардијског батаљона војне полиције по потреби. Није да су ту стално стационирани. Мало је њима и ово што им је остало ту.

Што се мене тиче, стари центар града није више уопште место за државну администрацију, иселио бих ја и владу и председништво, и градску управу и разна министарства из велелепних зграда у строгом центру.
 
А ови на власти су као бољи? Мислим скупље су обуени, тој ефакат, али по питању састављана реченица. Погледај Брнабићку, плева уместо мозга
 
А ови на власти су као бољи? Мислим скупље су обуени, тој ефакат, али по питању састављана реченица. Погледај Брнабићку, плева уместо мозга
Gde si procitao da sam rekao da su ovi bolji. Svi znamo kakvi su oni.

Uvek možeš da se lepo obučeš i počneš da se zalažeš za očuvanje životne sredine, Generalštaba ili bilo čega drugog. Možda glasamo za tebe.

Meni ovaj Cuta daje vibe Sojica. Cini mi se da je nasao neku nisu politicku da se probije i da to koristi maksimalno, odnosno ne deluje mi kao neko ko se previse opterecuje zastitom zivotne sredine iz ubedjenja. Mozda gresim.

Nije mi jasno odakle agresija i kontra napad kada se kritikuje neko iz opozicije. Pa nisu ni oni imuni na kritiku samo zato sto su protiv ovih lopova.
 
Naspram ove ekipe je obucen kao Djordjo Armani licno

Па тако су ближи народу, а и примања не дозвољавају. Не би се толико борили за власт да нема Ђани Версаћи, Ђорђо Армани и слично...
Они мало јачи више воле на коцку
 
Kako je bre ovaj "Cuta" postao neki faktor, jbt ovo je kao iz Alana Forda. Stub opozicije lik koji se zove Cuta koji ide u nekoj dronjavoj dukserici i ne moze 2 recenice da sastavi i toboz se zalaze za zastitu zivotne sredine.
Isto k'o što si ti postao glasnogovornik vladajuće stranke. ;)

Gde si procitao da sam rekao da su ovi bolji. Svi znamo kakvi su oni.
I svi znamo da osobama kao što si ti nikada niko neće valjati.

Uvek možeš da se lepo obučeš i počneš da se zalažeš za očuvanje životne sredine, Generalštaba ili bilo čega drugog. Možda glasamo za tebe.
Skupoceno odelo i zaštita životne sredine mi ne idu ruku pod ruku.
 
Vrh