Delija":r4qsus0i je napisao(la):
Ти слободно настави да верујеш да требамо бити потчињени тиранима али ја нисам из те приче и хвала богу нисам усамљен у таквом размишљању.
Кад сам то написао? Ајде олади мало и разбистри главу, размисли, осмотри.
Нигде нисам рекао да треба бити потчињен, већ мудар. Срби то генерацијама нису били. Деценијама. Ми Срби смо ложане, лако нас је напалити на глупости од којих обавезно извучемо дебљи крај.
С обзиром на савремену српску историју од 1804. године сматрам да би мој оквирни став морао да буде обавеза свакога ко себе сматра Србином ако ни због чега другог онда барем из поштовања према свим тим генерацијама које су изгинуле да бисмо ми сад нестајали,пропадали и комадали муком створену државу и то тек сада у миру.
Кад овако површно сагледаваш историју, ни не вреди дискутовати. Народ поштујем, преци су нам били храбри и дрчни, али је велико питање да ли је толики проценат изгинулих сународника резултат храбрости или лудости? Погрешне политике можда? У другом светском рату изгинуло је 1/3 становништва Србије. На крају рата, сви су прошли боље од Срба. После првог светског рата - исто. После рата деведесетих - исто. Срби су се јуначки борили одувек и скупо плаћали своју слободу али су одувек имали лошу политику.
Сасвим ми је довољно што сам део најбедније и најпонизније генерације Срба па не дозвољавам да ми неко још намеће тај ваш став као једини исправан.
Прво, ниси најпонизнија и најбеднија генерација Срба, немој си давати толико на значају. Друго, који је то "наш" став? Ко смо то "ми"? А ко сте "ви".
Издајници и великомученици? Пусти ме те митоманије.
Не постоји САД - непријатељ, Русија - пријатељ, Француска - преварант, Кина - Света земља. Постоји капитал и он управља државама. Није потребно много копања да се дође до података да су нпр. зараћене стране у Вијетнаму финансирали - исти људи. Чак шта више, Други светски рат су финансирале - исте компаније, исти људи. И нацисте и комунисте, и запад иисток ...
Сукоби међу дражавама и народима су исценирани, а недостатак информација рађа острашћеност и мржњу. Мржња је зарада. РАТ је ЗАРАДА.
Па ко воли нек изволи.
Борчанац":r4qsus0i je napisao(la):
Сама зграда Генералштаба је опомена на ту борбу, зашто би ми били ти који одустају.
Ко је реако да треба да одустанемо? Оно што ја покушавам да објасним да ни много наизглед независнији народи нису ни мало независнији од нас. Ни много моћније и наизглед самостаније државе нису много самосталне од нас.
Делија ми ту прича о победи Русије над Америком у Сирији као да Америка као држава и амерички народ има неку реалну моћ и независност? Па брате, Монсато њиховом конгресу пише законе који они изгласавају? Која је то независност? Моћ?