Šta je novo?

Generalštab

Mozda ima veze sa tim da će se pregovori izmedju Putina i Trampa u vezi Ukrajine odvijati u Beogradu pošto ta opcija postoji.

Kazem da je to opcija isto kao što je Fico ponudio za slovačku da bude posrednik u pregovorima. Mislim da neće biti kod nas ali ko zna mene više ništa ne čudi.

Inače Tramp je pokušao krajem 80ih da napravi jednu Trump tower u Moskvi ali palo je u vodu.

Evo i Svajcarska se ponudila.
Čitajte komentare kako ljudi percipiraju Švajcarsku a kako Srbiju, zanimljivi su :)

Ко год подржава овај накарадни и перверзни пројекат, пљује у лице и Војводи Мишићу, и мајору Гавриловићу, и свим нашим борцима из 1. светског рата, и свим борцима из 1999., херојима са Кошара и Паштрика, мајору Миленку Павловићу и свим обореним пилотима.
Ово је нешто најиздајничкије. Срамота за генерале из војске што ћуте пред највећим срамоћењем војске.

Trenutno se nalazim u Hong Kongu i spremam se za spavanje, medjutim kako mi je drugar poslao ovaj link tako sam se odmah konektovao na Beobuild da vidim sta se pise, iako se sa putovanja retko kad javljam na forum, morao sam da napravim izuzetak.

Ovo je odlicna vest! Mega dobra vest, ne znam kako bi se drugacije izrazio. Fantasticno je to sto se BG pozicionira kao centar krupnog kapitala na balkanu. Ovakve stvari su neverovatno dobar vid ekonomsko-politickog marketinga. Jednostavno zemlja gde se otvara Trump hotel nije i ne moze biti zemlja treceg sveta. Da ne pricam koliko ovakve investicije garantuju bezbednost nase zemlje, pogovoro imajuci u vidu da je ovo na neki nacin joint venture jevrejskog, americkog i arapskog kapitala! Gde ces veci garant bezbednosti i sigurnosti u ovakvom drustvu i ovakvim geopolitickim odnosima.

Ne znam koliko su ljudi svesni o znacaju koncentracije krupnog kapitala u Srbiji i koliko ce to posredno i neposredno znaciti za pozicioniranje Srbije na svetskoj mapi. Da je postojala ovakva kolicina krupnog kapitala u bivsoj Jugoslaviji 80tih nikada se ne bi desio raspad uz krvoprolice i rat. Ovo je mega dobra vest i jako sam srecan zbog toga!
Secas se kad si se ono javljao sa neke destinacije tako egzoticne pa smo te provalili da nisi tamo? 🤣

Ко год подржава овај накарадни и перверзни пројекат, пљује у лице и Војводи Мишићу, и мајору Гавриловићу, и свим нашим борцима из 1. светског рата, и свим борцима из 1999., херојима са Кошара и Паштрика, мајору Миленку Павловићу и свим обореним пилотима.
Ово је нешто најиздајничкије. Срамота за генерале из војске што ћуте пред највећим срамоћењем војске.

Zapravo u I Sv. ratu smo bili saveznici...

6864wqm41j751.jpg
.
39796v.jpg

Poslednja izmena:
Onda smo kul da drpimo Rusima NIS?
Ili smo i dalje u fazonu da čekamo Trampa spasitelja?

Mene iskreno briga da ispravljam neke krive Drine i bavim se ceo život događajima od pre 30 godina... Treba popraviti odnose sa Amerikom. Dok smo bili saveznici, britanci su štampali postere na kojima se slavi Vidovdan, a posle I Sv. rata smo dobili velike teritorije. Sada smo na nekom nivou da od Kurtija branimo trafo stanice po Kosovu... Ništa se od tada nije ovde promenilo na Balkanu, iste zemlje odlučuju o ovom regionu i ništa se neće promeniti.

Ne znam ko veruje da će neko sprečiti ovaj projekat, a uzda se da će "nova američka administracija" da nam progleda kroz prste oko svega... Ne znam kako.

Čekam samo da nam prikažu i drugu stranu rendera, da vidimo i četvrtu kulčinu na mestu sadašnje vojne kule Generalštaba.. sumnjam da tu neće da zveknu još jednu svoju.

Renderi su generalno kao da nas neko zaje*******ava i troluje, kao kad ja zadam vestackoj inteligenciji da napravi nesto potpuno sumanuto poput Geneksa u Korunovicevom stilu 😀

Jednostavno zemlja gde se otvara Trump hotel nije i ne moze biti zemlja treceg sveta.

Projekat Trump International Hotel & Tower u Bakuu započet je 2008. godine, ali njegova istorija je obeležena skandalima, kašnjenjima i kontroverzama.

Početak projekta (2008–2012):

• Zgrada je prvobitno osmišljena kao luksuzni stambeni kompleks.
  • Vlasnici projekta bili su porodica Mammadov, jedna od najuticajnijih i najbogatijih porodica u Azerbejdžanu, povezana s vladom.
  • Projekat je izgrađen na lokaciji blizu prometne saobraćajnice, što je kasnije kritikovan izbor za luksuzni hotel.

Uključivanje Trump Organizacije (2012):

• The Trump Organization sklopila je ugovor s porodicom Mammadov kako bi licencirala ime „Trump” za zgradu i pomogla u transformaciji objekta u luksuzni hotel i kondominijum.
  • Donald Trump i njegova kompanija nisu ulagali direktno u izgradnju, već su profitirali od licencnih naknada i upravljačkih ugovora.

Problemi i kašnjenja (2014–2015):

• Projekat je suočen s brojnim infrastrukturnim problemima i finansijskim poteškoćama.
  • Zgrada je spolja bila završena, ali enterijer nije bio dovršen.
  • Odluka da se projekat zaustavi doneta je 2015. godine.

Kontroverze (2016):

• Tokom predsedničke kampanje Donalda Trumpa, mediji su istraživali njegovu povezanost s projektom.
  • Otkriveno je da su Mammadovi imali veze s navodnom korupcijom i pranjem novca.
  • Pojavila su se pitanja o mogućoj umešanosti Trump Organizacije u korupciju ili kršenje Zakona o stranim koruptivnim praksama (FCPA).
  • Trump Organizacija je raskinula saradnju sa Mammadovima 2016. godine.

Nedovršena zgrada (2016–2022):

• Zgrada je ostala napuštena i nedovršena više godina.
  • Njena neiskorišćenost postala je simbol neuspeha ambicioznih projekata u Bakuu.

Preimenovanje i završetak (2022):

• Projekat je revitalizovan i završen pod upravom brenda Ritz-Carlton, luksuzne hotelske kompanije.
  • Zgrada je preimenovana u The Ritz-Carlton Baku Hotel i otvorena 2022. godine, bez veze s Trump brendom.

Nasleđe:

• Projekat Trump Tower Baku ostaje primer problematičnih poslovnih odnosa i etičkih pitanja povezanih s međunarodnim licencnim ugovorima.
  • Kontroverze su ukazale na šire probleme s korupcijom u Azerbejdžanu i potencijalne političke posledice za Trumpa.

Vrh