Šta je novo?

GDS Petica Kompleks u Bloku 63

Upravo tako, svaki park se svodi na par klasicnih celina i to je to. Predlazem da u 63.bloku ostave ovo zemljano brdo i da ga posume , ako nista vizuelno bi izgledalo zanimljivo
 
Na zalost, hortikultura je kod nas jednom recju propala. Kada vidim one stare slike Studentskog parka i uporedim ih sa danasnjim izgledom, jedino mogu da zaplacem.
Danas se pejzazna arhitektura vise ne bazira na vrtnom uredjenju i osmisljavanju.
 
^^^Bas bih voleo da vidim te stare slike,imas ih?Aj stavi ako imas...
 
http://www.beoland.com/aktuelnosti/aktuelnosti.asp?a=081202

02. decembar 2008.

Izgradnja zelenih površina u novobeogradskim blokovima

Direkcija je započela izgradnju dva parka u okviru zelenih površina u novobeogradskim blokovima. Parkovske površine će biti opremljene dekorativnim klupama, žardinjerama, dečijim igralištima i najvažnije, mnogobrojnim novim stablima i zelenilom.


S obzirom da se očekuje veliki broj posetilaca, biće izgrađena posebna dečija igrališta, za decu do osam godina i za decu do 14 godina. Predškolci će imati na raspolaganju male ljuljaške, klackalice i penjalice, a na površini koja je planirana za igru loptom postaviće se kombinovano igralište sa klupama i toboganima na travi, kao i nekoliko tabli sa koševima.

Direkcija finansira radove iz svojih izvornih prihoda sa 110 miliona dinara. Izvođači će građevinske radove završiti do proleća, dok će se sadnice postavljati prema njihovim biološkim uslovima tokom sezone.

Novobeogradski blokovi su među najstarijima u Novom Beogradu, a vreme i nebriga u nekim prethodnim vremenima doveli su do toga da ovaj kraj grada jednim delom postane zapušten i neuređen. Takođe, postoji očigledan nedostatak sadržaja koji su neophodni da bi građanima život bio lakši i bolji.

Početak uređenja niza slobodnih površina, koje se pružaju sredinom ovih blokova, Direkcija je započela prethodnih godina. U skladu sa planskim dokumentom, deo zemljište dodeljen je investitorima. Oni su, prilikom realizacije svojih projekta, u obavezi da se pridržavaju propisanih urbanističkih standarda i da ne narušavaju životnu sredinu. Na dodeljenim parcelama investitori grade trgovinske i uslužne objekte i u okviru njih parking mesta za korisnike.

Direkcija je tokom 2007. godine izgradila i 640 novih parking mesta, koja se prostiru celom dužinom oko postojeće kružne saobraćajnica, a stanarima okolnih zgrada nova parking mesta pomažu u rešavanju problema parkiranja u ovom području.

Osim ova dva parka koje Direkcija sada gradi, još dve parcele ostaju slobodne za neke od objekata javne namene, kao što su predškolska ustanova, objekat kulture ili obrazovanja, a o izgradnji ovih površina staraće se organizacione jedinice gradske uprave. Na ovaj način prostor će biti zaokružen u urbanističku celinu, čime će se sugrađanima koji žive u ovim blokovima pružiti upravo ono što im nedostaje.
Novobeogradski blokovi su među najstarijima u Novom Beogradu :lool:
 
Mene u saopštenju malo smorilo ovo za koševe, nema potrebe za njima, ima ih sasvim dovoljno među zgradama. Bolje da bude zelenilo nego da se tu sad betoniraju neki tereni :(
 
Sportskih terena nikad nije dosta. E, lepa su vremena bila kada se bezalo sa casova zbog basketa i fudbala. A ne kao danas... :rolleyes:

Uostalo, dosta terena danas sluze kao parkirališta, a za to su najmanje krivi stanari jer nema gde da se parkiraju kola.
 
relja":37tok92w je napisao(la):
Sportskih terena nikad nije dosta. E, lepa su vremena bila kada se bezalo sa casova zbog basketa i fudbala. A ne kao danas... :rolleyes:
Danas se beži zbog FIFA 2009 i World of Warcraft :D
 
Nedaleko od budućeg parka u bloku 63 jug (pored benziske pumpe) se nalazi teren sa čak 4 koša (sva 4 su čini mi se čitava) i kad je najlepše vreme najviše je jedan zauzet. I između zgrada postoji dosta terena gde može da se igra basket ili gde treba samo zameniti obruč ili tablu. Bespotrebno je praviti još jedan teren za basket i betonirati nešto što bi trebalo da bude zelena površina.
Ako i zanemarimo to što bih ja voleo da bude čitav park pokriven travom i ako bude sportski teren neka bude za neki drugi sport, teren za basket će zvrjati prazan.
 
Steva":18sjgdke je napisao(la):
Danas se beži zbog FIFA 2009 i World of Warcraft big_smile
eh, kamo lepe sreće da je samo zbog igrica...

@TinkyWinky

eh, ima terena i terena, a neki nikad nisu bili popularni...
 
Sto ne ostave travu i stave par golova za fudbal? Kapiram da je njih i teze polomiti...
ako su vec za sport, a ne klupe i fontane i cuda.. :D
 
relja":6idfy8al je napisao(la):
Sportskih terena nikad nije dosta. E, lepa su vremena bila kada se bezalo sa casova zbog basketa i fudbala. A ne kao danas... :rolleyes:
E to je to. Nekada sam ja stvarno bezao iz skole da bi ceo dan proveo na Radnickom igrajuci kosarku. Bila su to vremena!!!
 
Novobeogradski blokovi dobijaju zaokruženu urbanističku celinu
Novi parkovi u Blokovima 61 i 64
Autor: G. R.
2002_ocp_w380_h300.jpg

Novobeogradski blokovi 61-64 će do proleća dobiti dva potpuno nova parka. Parkovske površine će biti opremljene dekorativnim klupama, žardinjerama, dečijim igralištima i najvažnije, mnogobrojnim novim stablima i zelenilom.

S obzirom na to da se očekuje veliki broj posetilaca, biće izgrađena posebna dečija igrališta, za decu do osam godina i za decu do 14 godina. Predškolci će imati na raspolaganju male ljuljaške, klackalice i penjalice, a na površini koja je planirana za igru loptom biće postavljeno kombinovano igralište sa klupama i toboganima na travi, kao i nekoliko tabli sa koševima.

Radove sprovodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, a ukupno će biti uloženo 110 miliona dinara. Izvođači će građevinske radove završiti do proleća, dok će se sadnice postavljati prema njihovim biološkim uslovima tokom sezone.

Blokovi 61, 62, 63 i 64 su među najstarijima u Novom Beogradu, a vreme i nebriga u nekim prethodnim vremenima doveli su do toga da ovaj kraj grada jednim delom postane zapušten i neuređen. Takođe, postoji očigledan nedostatak sadržaja koji su neophodni da bi građanima život bio lakši i bolji.

Početak uređenja niza slobodnih površina, koje se pružaju sredinom ovih blokova, Direkcija je započela prethodnih godina. U skladu sa planskim dokumentom, deo zemljišta je dodeljen investitorima. Oni su, prilikom realizacije svojih projekata, u obavezi da se pridržavaju propisanih urbanističkih standarda i da ne narušavaju životnu sredinu. Na dodeljenim parcelama investitori grade trgovinske i uslužne objekte i u okviru njih parking mesta za korisnike.

Tokom 2007. godine izgrađeno je i 640 novih parking mesta, koja se prostiru celom dužinom oko postojeće kružne saobraćajnice, a stanarima okolnih zgrada nova parking mesta pomažu u rešavanju problema parkiranja u ovom području.

Osim ova dva parka koji se trenutno grade, još dve parcele ostaju slobodne za neke od objekata javne namene, kao što su predškolska ustanova, objekat kulture ili obrazovanja, a o konkretnoj nameni će biti naknadno odlučeno. Na ovaj način prostor će biti zaokružen u urbanističku celinu.
Izvor: Danas
Link: http://www.danas.rs/vesti/srbija/beograd/novi_parkovi_u_blokovima_61_i_64.39.html?news_id=147291

Nije bas gradnja u bloku 63, ali komsiluk je u pitanju :)
 
To jeste to o čemu govorimo i Relja je već preneo identično saopštenje par postova iznad
Inače jutros su počeli vredno da rade, buldožer upravo poravnava zemlju
 
Tinky winky, pošto već imaš vremeplov, zamoli prijateljicu da slika park kada je već gotov i pošalje fotografiju parka preko wc-a. :p (ko razume, shvatiće :))
 
ZNA LI KO KOLIKO SE ODMAKLO SA ZASTAKLJIVANJEM FASADE ,JER PROLAZIJO SKORA NEKO TUDA, CINI MISE KAO DA JE OVAJ SJAJAN PRO. MALO ZABORAVILI:p
 
zbun ?

pa grade parkove između severnog i južnog dela blokova 62 i 63, kakve sada fasade? Ne pričamo o istom projektu?

btw. postavili su ogradu u 62-om, tamnosive boje.
 
A kako ce da se zovu ti parkovi?I jos nesto gde se nalazi park republika Srpska tacno?
 
Vrh