Šta je novo?

GDS Petica Kompleks u Bloku 63

Izgradnja na centralnoj osovini između oficiirskih blokova naših ne može da se zaustavi, ali mislim da bi trebalo da se reguliše na nekakav način. Kako je Maksi, koji je prvi izgrađen tu, mogao da napravi Park i da to sve izgleda pristojno, a Tuš (danas IDEA) i Tehnomarket (danas i Univerexport i DM) nisu ama baš ništa uradili da doprinesu izgledu svog objekta i okoline. A realno, onoliki parkinzi im ne trebaju, mogli bi barem od polovine tih parkinga da naprave parkove kao Maksi i to bi izgledalo mnogo bolje.

Aaml6laCAAAa8jx.jpg


Na ovoj fotki možete da vidite o čemu pričam. Odvratne i sive konzerve sa preglasnim rashladnim uređajima na krovu versus miškovićev parkić i suptilan parking sa rashladnim uređajima iza maksija koje nisam čuo, osim kada sam prolazio baš pored njih

Stavio bih svima njima obrazac po kome na određenu kvadraturu POGOTOVU OVAKVOG objekta moraju oko istog ili ispred da izgrade određenu zelenu površinu, jer ovo ne liči ni na šta nego na magacine, skladišta

A da ne spominjem ovaj prostor između IDEA-e i Tehnomarketa gde obe strane drže kontejnere i kad se malo jači vetar razduva tu je prava deponija, a i inače + je baštica na sredini ulice razrovarena od njihovih kamiona.
 
@ rocktheroad U blindiranim HUMMERIMA iza zatamljenih stakala a u slobodno vreme krstare mediteranom sa "skromnim" jahticama
 
Belka, a KO odredjuje KOLIKO se "konverzija" placa? Ovo je sve mutno da mutnije ne moze biti, i zna se zasto.

Ako postoji neko zemljiste koje je drzavno (ili drustveno ili kako vec hoce da ga zovu) a na kome ce se graditi i to od strane privatnih lica i firmi, zasto se to lepo ne isparcelise na parcele odgovarajuce velicine (prema tome sta vec urbanisticki plan predvidja) i to lepo da na aukciju. Sav novac u budzet i gotova prica.

Ali NE, ovi nasi reketasi se dosetili da to zakukulje i zamumulje da bi se omastili, i gazda Misko i bulumenta nekakvih inspektora i politicara i raznih "nadleznih". TO nije pravi trzisni kapitalizam, to je klijentska despotija koja gusi pravu privredu i one koji stvarno nesto korisno pokusavaju da rade, a bogacenje se ovde odigrava jedino u sprezi sa i zloupotrebom drzavnog aparata. Ilustracija u kolikom smo k***u.

Moguce je da je nesto ovako i razlog zasto jos nemamo zavrsenu zeleznicku stanicu. Verovatno se mafijasi i reketasi jos glodju kako da podele i pokradu verovatno najvredniju parcelu na Balkanu, jer ima tu puno interesenata od zeleznica (citaj republike) do grada i opstine, o tajkunima sa druge strane i da se ne govori. A veliki je komad pa ce biti veci rizik da javnost provali...
 
'Vako :D
Sto se tice 45-og i poljanceta slazem se da bi bio lep parkic, mada sam ja pre bila za to da parkic bude na mestu gde je odvratni-dabogda-se-srusio-sutra Skodin centar jer je tu malo pomeren od zgrada a opet nije skroz na ulici. U bloku bi meni npr bilo prilicno bucno jer je poljance tik uz zgradu... Ali dobro, neka oni naprave (jednom, ljeta gospodnjeg 2150 verovatno) nekakav parkic...

Dalje, apsolutno se slazem za ove objekte i zelenilo, Maxi stvarno izgleda skroz ok za razliku od ovih drugih... Ali Maxi je sam na prostoru na kakvom su se nadzodzili Idea i Univerexport ovamo, tako da nisu ni imali mesta za zelenilo kad su se nabili jedni drugima u zadnjicu, da 'prostite.

Nego, Nebojsa, mani se cekica i rusenja, ako vidimo da ce graditi neku nakazu 'vataj sator i idemo da se naselimo na poljance :lol:
 
I nadam se da ce se uskoro pokrenuti inicijativa da dobijemo i struju, jednu banderu sa kablom i brojilom pa da "budemo odgovorni" sto neko rece .. ;) :)
 
Felix55":ed69hukz je napisao(la):
Septembar 2011.
Od jutros je počelo ograđivanje građevinskom ogradom one velike prazne parcele na uglu Gandijeve i Jurija Gagarina, pored Azzaro centra.

Možda će nekog zanimati da čuje da je građevinska ograda uklonjena sa ove parcele, tako da je ovaj prostor vraćen u prvobitno stanje... Izgleda da su digli ruke od gradnje na ovom mestu...
(Ili možda samo ne žele da im uništavaju ogradu plakatima tokom izborne kampanje, pa čekaju da prođu izbori da bi onda vratili ogradu?) :D

44659249.jpg
 
A bolje izgleda ovako nego sa ogradom. Možda su zaista dobijali prijave za plakate.
 
Danas otpočelo ogradjivanje ovog prostora, blok 63, da li neko zna šta bi trebalo da se gradi, tabla jos nije postavljena

blok63.jpg


blok63-1.jpg
 
Znači izbori idu sigurno, zbog ovakvih stvari čoveku dođe da mu se utroba prevrne. Pa kako sad nadješ odjednom pare da počneš radove, a inače ih nemaš? Znači imaš, ali ti lepše da ih trošiš na druge stvari. Čije pare? Naše pare. Kako ih nije sramota?
 
У 63. блоку нема вртића, него само депеданс за дечицу у Гандијевој улици ( не знам који је број) и из тог разлога ће се градити вртић. Вероватно се сад, што каже Белка, спомиње градња вртића, јер ће у децембру бити избори за новог градоначелника. Ђики полако припрема терен !
 
Čuvar koji mi je prišao dok sam fotografisao mi je rekao da se gradi "poslovno stambeni objekat". Inače su danas posekli svo drveće sa te površine. Fotografije gradilišta su ovde.
 
http://www.atrium63.rs/
Atrium 63

Atrijum 63 je moderan stambeno-poslovni kompleks koji se nalazi na Novom Beogradu, u bloku 63. Čine ga dva objekta povezana zajedničkom podzemnom garažom. Kompleks će biti izveden fazno: u fazi 1 garaža i stambeno - poslovni objekat, a u fazi 2 drugi objekat poslovne namene.

Stambeno-poslovni objekat sadrži lokale sa galerijama u prizemlju i stanove na etažama (ukupno 94 jedinice različite strukture). Po svojoj formi, ovaj objekat je atrijumskog tipa – obrazuju ga četiri lamele okupljene oko zajedničkog unutrašnjeg dvorišta, oblikovanog zelenilom i pešačkim stazama.

01.jpg


02.jpg


03.jpg
 
Kad su to prodali zar ta sredina nije javne namjene i za eventualno privremene objekte ,sta sad svako parce zelenila sto je ostalo od crvenih treba izgraditi nesto
 
Post iz 2008
viewtopic.php?p=37761#p37761


Sa Beolanda
http://www.beoland.com/aktuelnosti/aktu ... p?a=081202
Aktuelnosti
Grad Beograd
Urbanistički zavod Beograda
Republički geodetski zavod


02. februar 2008.

Izgradnja zelenih površina u novobeogradskim blokovima

Direkcija je započela izgradnju dva parka u okviru zelenih površina u novobeogradskim blokovima. Parkovske površine će biti opremljene dekorativnim klupama, žardinjerama, dečijim igralištima i najvažnije, mnogobrojnim novim stablima i zelenilom.


S obzirom da se očekuje veliki broj posetilaca, biće izgrađena posebna dečija igrališta, za decu do osam godina i za decu do 14 godina. Predškolci će imati na raspolaganju male ljuljaške, klackalice i penjalice, a na površini koja je planirana za igru loptom postaviće se kombinovano igralište sa klupama i toboganima na travi, kao i nekoliko tabli sa koševima.

Direkcija finansira radove iz svojih izvornih prihoda sa 110 miliona dinara. Izvođači će građevinske radove završiti do proleća, dok će se sadnice postavljati prema njihovim biološkim uslovima tokom sezone.

Novobeogradski blokovi su među najstarijima u Novom Beogradu, a vreme i nebriga u nekim prethodnim vremenima doveli su do toga da ovaj kraj grada jednim delom postane zapušten i neuređen. Takođe, postoji očigledan nedostatak sadržaja koji su neophodni da bi građanima život bio lakši i bolji.

Početak uređenja niza slobodnih površina, koje se pružaju sredinom ovih blokova, Direkcija je započela prethodnih godina. U skladu sa planskim dokumentom, deo zemljište dodeljen je investitorima. Oni su, prilikom realizacije svojih projekta, u obavezi da se pridržavaju propisanih urbanističkih standarda i da ne narušavaju životnu sredinu. Na dodeljenim parcelama investitori grade trgovinske i uslužne objekte i u okviru njih parking mesta za korisnike.

Direkcija je tokom 2007. godine izgradila i 640 novih parking mesta, koja se prostiru celom dužinom oko postojeće kružne saobraćajnica, a stanarima okolnih zgrada nova parking mesta pomažu u rešavanju problema parkiranja u ovom području.

Osim ova dva parka koje Direkcija sada gradi, još dve parcele ostaju slobodne za neke od objekata javne namene, kao što su predškolska ustanova, objekat kulture ili obrazovanja, a o izgradnji ovih površina staraće se organizacione jedinice gradske uprave. Na ovaj način prostor će biti zaokružen u urbanističku celinu, čime će se sugrađanima koji žive u ovim blokovima pružiti upravo ono što im nedostaje.

081202_4.jpg
 
Само два парка? Тхја...и сам објекат је :roll: Још ако га удесе неком у¢р@ном фасадом к'о што је она горе црвена...

С друге стране Саве, насеља из '70-тих и '80-тих, Видиковац и Лабудово брдо имају те јавне објекте под земљом. Могло је и овде нешто тако да се уради, а да на површини остану уређене зелене површине и светларници. Али зашто би то радили кад могу да уложе мање од минимума и да после наплате драконски, к'о у Токију. Извињавам се на мрачењу и "идејама", овај део НБг ми је (био) један од омиљених. Са' ће да натрпају разне караконџуле ту, сваки квадратни метар има да заузму...
 
Ima tu još jedna stvar: ulica kojom kroz ove blokove saobraća autobus 95 u pravcu ka bloku 45 (zove se "Japanska", što veoma mli broj ljudi zna, suprotan smer, prema gradu, se zobe "Evropska") je baš pored ovog placa gotovo zakrčena od parkiranih automobila.

Pespomučna gradnja komercijalnog prostora (mali lokali pre svega) na bivšim zelenim površinama je dovela do toga da se parking jako teško nalazi, kao i do povremenih sudara pri isparkiravanju.
Preko puta ovog placa se nalazi tržni centar sa malim lokalima ispred kojeg je ulica bukvalno sužena u jednu traku zbog vozila - dostavnih i putničkih - koje se zaustavljaju u srednjoj traci (desna je iscrtana za parking).

Sa praktične strane (na stranu planovi estetika i sl.) je ludost na istom mestu graditi i jednu petospratnicu.
Ovo mi deluje kao da neko, uz pomoć potplaćenih činovnika, pokušava da na brzinu zauzme plac pred gradske izbore, jer nije sigurno da posle izbora taj činovnik i dalje biti na svom položaju. Možda grešim...

PS - juče su posečena stabla na placu.
 
Ja ne razumem, tj deo mene koji je normalan ne razume.

Kako tu sme da se gradi stambeni prostor kad zemljište nije tome namenjeno!?
 
Како се овај ужас уопште уклапа у концепт 60+ блокова? Ако су са обе стране коридора солитери формирани каскадно, у средини треба да буде јавни простор са покојом кулом. Али, у сваком случају, са кулом вишом од највиших кровних венаца 60+ солитера.

Испод овог коридора треба провући метро, самим тим, овде се могу зидати куле само тако. Још једна епохална глупост наших квазиурбаниста са бојицама.
 
astrodule":2omtze2x je napisao(la):
Ja ne razumem, tj deo mene koji je normalan ne razume.

Kako tu sme da se gradi stambeni prostor kad zemljište nije tome namenjeno!?

Tako štro se promeni namena.
U "Insajderu" je to, mislim da je bio Đorđe Bobić, lepo objašnjeno na primeru TC Ušće:
"...neki ljudi podignu ruke..."

Ova gradnja defakto urušava svaki kvalitet koji je preostao u ovim blokovima.
 
Vrh