Али си зато дебело "ван кутије" што изузетно ценим.
Što i nije baš najbolje
Da ne bude da pametujem jer sam ja taj koji je rešio, nisam ni ja iz prve, niti bih rešio da imam neki vremenski rok od pola minuta, minut, dva, pet...
To posezanje za apstraktnim rešenjima, a imao sam i gorih nego Goje i nije baš znak neke inteligencije tj. jeste, ali ono nepotrebne i nepraktične.
Nije Goje u pitanju, kažem, ja sam još gori bio, nego hoću da kažem da mi se sviđa mnogo ovaj test jer realno, to je prava inteligencija.
Istinski inteligentan je onaj ko ga reši brzo, iz prve ili druge, ne id*** poput mene koji su otišli predaleko na početku.
Stvar je u tome da imaš inteligenciju da na pravi način pristupiš problemu, odnosno - kreneš lepo redom i polako, a ne skačeš odmah da rešiš problem iz prve, jednim pogledom.
A kad kreneš redom, prvo ćeš pomeriti šibicu gore levo i od 9 dobiti 3. To je prvi znak inteligencije.
A onda treba imati i drugu vrstu da od 3+5=2, staviš negde jednu šibicu da to ispadne tačno. Mada, to i nije preteško i treba ti inteligencija u pravoj meri, sve preko toga je kontraproduktivno.
Ponavljam, ne radi se o tome da sam ja inteligentan, a drugi ne jer su previše komplikovali, veruj mi, moje početne zamisli su još ekstremnije bile od okretanja slike.
Kažem samo da mi se jako sviđa zadatak jer baš lepo uči ljude da misle na pravi način.
Verovatno zato i deca to lakše urade, zato su i pametnija od nas, mi smo previše skrenuli.