Šta je novo?

Forumski kviz

Honda Super Cub proizvodi se od 1958. godine. (Proizvodi se i dalje)

Koliko komada ovog motorica je proizvedeno u periodu od 1958 do 2017.

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    163,9 KB · Pregleda: 8
Нула. Били су Немци, Енглези, Французи и Италијани, конференција је позната и као "Минхенски издаја" у Чешкој.

Али пошто је прошло скоро 24ч @NedeljkovicOliver можеш поставити следеће питање.
Ocekivao sam da su Nemci nasli bar jednog izdajnika, da bi bio kakav takav legitimitet. Respect za Cehe.

Eto a toliko ponosni na kulturu i tradiciju i imaju šta da pokažu svetu i privuku turiste i zarade od toga i čuvaju sve to lepo i ne busaju se u grudi, a tako malo hrišišćana... Dakle nije nužno svezano jedno s drugim... Ne znači da navijam da ne može biti, samo primećujem suprotne primere.

Razmišljao sam o razlozima zašto je veoma mali procenat mada nisam čitao dalje o tome...

Istorijski okolnosti im nisu bile takve da vezuju religiju uz naciju. Bilo ih je verovatno nešto više katolika ali i protestanata te se češki narodni identitet gradio mimo verskog, slično kao kod Alabanaca, gde je više muslimana, manje katolika al su svi pre svega Albanci.

Komunističko nasleđe je sigurno uzelo maha, plus su malo prosvećeniji, obrzovaniji sa visokim medijskim slobodama...

I sigurno ima još nekih razloga koji mi nisu pali na pamet...

Piju najviše piva na svetu i što je još bitnije, piju kvalitetno pivo.

Šta se ovde pije, još smo i dobri.

Česi nisu zarobljenici vere, već malo slobodnijeg stila života, da se loče pivo i sl.
A žene, tradicionalno lakše za odvodjenje u krevet i sl.
Drugar u Pragu pre 15 godina, upoznao dve čehinje na ulici u centru grada, nije mu trebalo 5-10 minuta posle upoznavanja, na moje oči da se žvalave... a obe su lepe, nisu gabori. Šokirao sam se zaista, do tada sam čitao i slušao samo lovačke priče naših starih pri odlasku u Češku šezdesetih i sedamdesetih.

Ni ne videh pitanje. To je najprodavaniji model u istoriji, tamo u Japanu i Jugoistočnoj Aziji se prodaje ko lud.

Pošto se sećam vesti da je dostigao 100 miliona, pretpostavljam da je ta vest bila te 2017. godine čim si odabrao da do te godine pogađamo.

Srbi pamte peti oktobar 2000. godine, a po koje dve stvari Englezi, pa i čitav svet, pamte isti datum 1962. godine?

Obe su prvi put ugledale svetlost dana tog petog oktobra i zvanično se predstavile publici i do danas su globalni fenomen.

Vrh