Šta je novo?

Forumski kviz

Ајде, ајде, дајте још одговора, нисте ни близу.

На добром си трагу, али ево неколико хинтова:
- На шестом месту јесте Италија која има 60 милиона становника.
- Италија има и значајан број некатоличког становништва, тако да у теорији, не мора тражена земља бити већа. Али јесте :).
- На крају, земља не мора бити уопште претежно католичка (пример САД).

Ako krenemo na jug i samo idemo pravo, hoćemo li naići na tu zemlju?

Наравно, уз услов да крећемо са правог места, и да можемо да идемо право. :)

Bukvalno, tolike zemlje i toliko ljudi.

Jedino što sam znao je da su Etiopljani braća pravoslavci (kao 😁), a u Nigeriji je islam dominantan. Kao i u Egiptu. Mislim da su ostale afričke zemlje značajno manje u odnosu na ove četiri.

Elem, pitanje:

Kada je osnovan Beobuild? Traži se tačan datum.

Nisi daleko. Mogli bi Beobuild i ja zajedno da slavimo rođendan, a ja sam škorpija, ali Beobuild nije. Te godine je 20 000 ljudi kupilo karte da dočeka Srbiju u Beogradu, ali je nismo dočekali, Srbija je ostala u Novom Sadu. Umesto toga, stajaćima ovacijama smo ispratili plavokosog Nemca koji ipak nije uspeo sam.

Ako se misli samo na postojeći forum onda Goje jeste blizu.

Guglajući pre postavljanja pitanja, naišao sam na tvoj post

1000036690.jpg

Tako da ne bi sad insistirali na tačnom datumu da neko pogađa, Goje je bio dovoljno blizu pa nek postavlja sledeće pitanje.

A ostali forumaši nek se informišu 😀 Znači, u novembru jubilej?

Ја сам разматрао датуме регистрације чланова, и сигуран сам да су најранији из децембра 2006.

Verovatno je prvo nastao portal pa onda forum.

Zapravo taj novembarski rođendan nije tačan, ali se u prvih par godina provukao u medijima pa smo tako obeležavali na forumu u zasebnim temama.

@Steva i @Homer Jay mogu da reše dilemu ali najranije zabeleženo postojanje Beobuilda na NJemačkom free hostingu je leto 2005. Forum koji i danas radi je otvoren u decembru 2006. dok je redakcija formirana 20. Januara 2007.

Pošto sam nažalost preskočio današnji dan i zanimljivo pitanje oko broja katolika u pojedinim zemljama, malo ću se vratiti na to. Čim sam pročitao pitanje pomislio sam da je u pitanju Nigerija. Naime Nigerija ima najviše muslimana ali to uopšte nije tako dominantno kao što je neko napomenuo. Zapravo, čak 45% su hrišćani, a to je zapravo 105-110 miliona ljudi. U DR Kongo 95% su hrišćani što će reći sličan broj oko 105 miliona. Međutim odgovor ipak jeste DRK jer kako sam naknadno pročitao u Nigeriji su među hrišćanima dominantni protestanti kojih ima tri puta više nego katolika dok u Kongu ima nešto više katolika nego protestanata i a ima dosta i "osalih" hrišćana.

Guglajući pre postavljanja pitanja, naišao sam na tvoj post

Pogledajte prilog 238601

Tako da ne bi sad insistirali na tačnom datumu da neko pogađa, Goje je bio dovoljno blizu pa nek postavlja sledeće pitanje.

A ostali forumaši nek se informišu 😀 Znači, u novembru jubilej?

Ја сам разматрао датуме регистрације чланова, и сигуран сам да су најранији из децембра 2006.

Verovatno je prvo nastao portal pa onda forum.

Zapravo taj novembarski rođendan nije tačan, ali se u prvih par godina provukao u medijima pa smo tako obeležavali na forumu u zasebnim temama.

@Steva i @Homer Jay mogu da reše dilemu ali najranije zabeleženo postojanje Beobuilda na NJemačkom free hostingu je leto 2005. Forum koji i danas radi je otvoren u decembru 2006. dok je redakcija formirana 20. Januara 2007.

Ako ćemo strogo gledano, čukundeda Beobuilda je bio opskurni bilten "BeoReport" koji sam izbacio u Januaru 2005 i koji niko nije čitao, ali niti je bio mesečan 😂
1747630828184.png

Da se podsetimo ovog bisera 😂

1747630875848.png

Iz toga je nastao sajt koji je prvo bio online na sajtu beobuild.be.funpic.de od nekog letnjeg dana koji je bio svega par meseci tu pa sam pa sam Novembra 2005 prešao na beobuild.co.yu koji je imao onomad ovakav header:
1747631139126.png

Sredinom iste te godine Beobuild je prebačen na beobuild.net sa izrazito optimističnim banerom i famoznom besix kulom u pozadini ko se seća.
1747631177854.png

2008 je usledio radikalni redizajn sa tada novim logom:
1747631319315.png

Na kraju se redakcija usaglasila da rođendan bude 26.11.2005 kada smo prešli na yu domen

Vrh