Šta je novo?

Forumski kviz

Da ne držim dalje. 5 mostova ukupno: 3 drumska betonska, dva pešačka viseća. Železnica ide desnom obalom kroz celu opštini tako da nema železničkih preko Lima. Jedan sam ubacio i na wiki, možda će nekome biti zanimljivo da pročita kako je most odleđavan vodom za grejanje :D

Dve elektrane preko kojih se prelazi Lim nisam računao.

@Beki je prvi dao tačan broj.

Нема Бекија, па ћускочим (какав израз).

Према Population Reference Bureau (PRB) истраживању из 2022. узимајући у обзир да је модерни Хомо Сапијенс настао пре око 200,000 година, колико је укупно људи на Свету рођено?

Постоји то популарно, али ипак нетачно мишљење, да је више људи тренутно живо, него што је укупно до данас умрло, од постанка модерног човека.

1743419118066.png

Постоји то популарно, али ипак нетачно мишљење, да је више људи тренутно живо, него што је укупно до данас умрло, од постанка модерног човека.
I meni je to delovalo nerealno, ali izgleda da sam pao pod uticaj populističkih dezinformacija :)

Negde sam pročitao da je svaki 9 čovek koji je ikad rođen danas živ. Znači negde oko 80 milijardi.
Тачан одговор је 117 милијарди, тако да молим цењеног ребитбилдера да постави ново питање, обзиром да је дао најближи одговор.

Vrh