Kako stvari izgledaju danas, teško da će u skorije vreme biti išta od obnove davno srušenih zgrada. Daj Bože da grešim, ali nedavno rušenje hotela "Dom" ukazuje na to i donekle obesmišljava moj naredni predlog. Svi znamo da je naš grad jedan od najčešće, u ratovima, rušenih gradova i da je zbog toga dobijao nadimke poput `Vrata ratova` ili `Bedem hrišćanstva`, a verujem da se nije samo meni desilo da ljudi iz inostranstva, poznanici ili turisti , pitaju zašto grad izgleda tako eklektično tj prostije rečeno: Zašto u ulici Kralja Petra imamo secesisju pored raspalog brutalizma dodatno unakaženog rasparenom stolarijom, klima uredjajima i zastakljenim terasama. Kako su to u mom slučaju bili često Englezi, gušt mi je bilo da im odgovorim na deo pitanja objasnivši da su to verovatno oni porušili u Bombardovanju. Ali obzirom da je cela priča o Beogradu koji više ne postoji postala maltene brend, mislim da ne bi bilo s' gorega da na bar na kreativan način obeležimo sva ta mesta gde su te znane porušene zgrade bile i da se bar za Stari Grad naprave table sa slikama porušenih zgrada sa kratkom istorijom i pominjamem vinovnika. Lepo bi bilo da table budu zastakljene sa nekim pozadinskim osvetljenjem i da se vide i noću.