Šta je novo?

Forumski kviz

Nepal, Indija, Pakistan, Iran, Kazahstan, Kirgistan, Tadžikistan, Kina, Mongolija, Čile, Argentina...

18 - 2 = 16 poena i osigurana pobeda, Iran i Mongolija su ti višak.
nedostaju:
Butan, Afganistan, SAD, Ekvador i Bolivija.

1111 možeš postaviti sledeće pitanje.

Непал, Пакистан, Индија, Кина, Чиле, Кенија, Перу, Аргентина, Авганистан, Казахстан. САД.

Пардон, нисам видео пејџ брејк, мислио сам да први одговарам.

Ако то је за утеху да си први одговорио имао би 19 поена, промашио си само Кенију а већ види сам шта си изоставио. Али пошто је 1111 одговрио пре тебе имаш само 3 поена :) јер си навео Афганистан и САД.
Иначе као занмимљивост да наведам да су САД буквално платиле да уђу у ову групу држава.
И даље остаје да питање поставља 11*101 пошто је први одговорио.

Kako sam propustio Boliviju? Znam da ko god tamo igra fudbal padne na nos od retkog vazduha. Kao u Denveru protiv Bronkosa. :)

Možemo i dalje geografiju. Šta je bifurkacija?

Речни ток који се улива у два слива.

Едит: Сад сам случајно улетео у пуцањ, јер сам хтео да напишем како сам прилично задовољан претходним одговором. Једино сам омашио Кенију и то двоструко. Килиманџаро је мало испод 6к, а и у Танзанији је, додуше на самој граници са Кенијом.

Речни ток који се улива у два слива.

Едит: Сад сам случајно улетео у пуцањ, јер сам хтео да напишем како сам прилично задовољан претходним одговором. Једино сам омашио Кенију и то двоструко. Килиманџаро је мало испод 6к, а и у Танзанији је, додуше на самој граници са Кенијом.
Ja sam Mongoliju lupio, a za Iran sam bio ubeđen da je Elburs 6000+. Tek sad vidim da je nešto više od 5600m. Boliviju ni sam ne znam kako sam izostavio :D

mea culpa, pročitao sam Elbrus, inače gotovo identične su visine, mada ja taj Iranski vrh znam kao Damavand, valjda je to ime vrha a Elburz planinskog lanca.

Колико порука је до сада објављено на Беобилду?

@Noki нека пресуди да ли је правна процедура поштована а ви за то време набројте најмање 5 села која се помињу у популарној серији Породично благо

Stajkovci, Babušnica, Pečenjevce, Badinci, Batulovci

Нажалост, Бабушницу не могу да признам јер је градско насеље и седиште општине.
СтајковцЕ, ПечењевцЕ, Бадинце и Батуловце могу.
4/5

Donji/gornji Bunibrod odakle je pevaljka Milica Pavlovic?
Lopardince? kod Bujanovca... tu imam drugaricu :)

@stex_pb Може, извол'те

Ту су још и Конопница где је деда Трипко на вашару купио ћуп од печене глине као и Шишево где је вршио електрификацију.
Затим Мрштане одакле је дошао багер који је ископао ћускију од пре Христа, Бешка и Мали Иђош.

Генијални Никола Симић

Poslednja izmena:
Ovo je jedan od prvih kadrova filma Otac. Gde je snimljen?
Otac-Goran-Bogdan-photo-by-Maja-Medić-3-1140x588.jpg

Vrh