Šta je novo?

Forumski kviz

Где, шта?
e73a14_171c3566d74f46a09fa09a325774958e~mv2_d_3840_2160_s_2.jpg

Zaninljivo je da ima i neki amfiteatar kao deo spomenika...

Дефинитивно неки споменик из времена СФРЈ али питање је који

Браво Мел. Ред је да објасниш, а ја ћу само рећи да је у питању централно место националне мањине из једне суседне земље, што нема неке везе са спомеником, али би сигурно додатно збунило форумску јавност.

У, па онда можемо да наставимо уз ових неколико хинтова.

A, pisali smo u isto vreme. Nastavljamo ipak.

Kovačica 🙂 centralno mesto Slovaka a Stiv Jobs je po majici Slovak. 🙂

Lupam 🙂

A i ne graničimo se sa Slovačkom, nisam primetio "susedne" 🙂

Ne znam gde Rumuni žive blizu sem u Ovči a to je Beograd.. 30km od Beograda... Možda Hrtkovci...

Ваљда је јасно да је (не велики/а) Њујорк код Панчева, само немам појма ништа о споменику.

Jabuka kod Pančeva je meni tek sada jasno kad si izgovorio. 🙂

Једини логичан одговор је Јабука иако о овом спомен комплексу не знам ништа

У Јабуци има око 40% Македонаца, што је требало да унесе тоталну забуну.

Ради се о Стратишту - обележју страдања Јевреја, Рома и Срба из околина Панчева, током ДСР.

Pitaj Paradoksalni pa ako je komplikovano odoh na spavanje 😁

А сада нешто комплити дифрент, само се надам да није било.

taćkice.jpg

У ћетири потеза (праве линије) без подизања руке прођите кроз све тачкице. Сигуран сам да има оних који су ово већ радили и знају одговор и ред је да се самоискључе, тј да не учестчвују, имају право само да кажу да су већ раније решили или видели решен одговор. Дакле признаје се само свеже закључено решење.
Мали хинт, није трик питање.

Ali ako su sami zaključili ranije zašto da sad budu (samo)isključeni. 😊
Може бити да није фер, али јако брзо би дошли до решење, и изгубило би чар, јер је јако занимљиво петљати мало па доћи до решења, или га већ сазнати.

Претпостављам да твој кометар значи да спадаш у ону групу од 10% интелигентиних који сами успеју доћи до решења и да си већ дошао, и делује им да спадаш.

едит: ја кад сам решавао не некој необавезној обуци, после пет минута неко је истакао решење и никад нисам сазнао, да ли би га сам могао решити, а надам се да бих.

Провалио сам, треба буквално размишљати аут оф д бокс, али онда јесте трик питање, што би био парадокс. Одох спавати сад, па, ако је тачно, нека нека ноћна птица настави:

А1-А4
А4-Г1
Г1-А1
А1-Г3

Па није трик питање, мада већина претпостави да свако скретање руке мора бити на накој тачки. Ово је управо пример који графички приказује оут оф бокс размишљање.
Свака част @GOJE, нисам ништа мање ни очекивао од тебе:
taćkice-rešenje.jpg

Vrh