Šta je novo?

Forumski kviz

osim NZ, Kanade, Australije i UK, navesti još tri države čiji je suveren Kralj Čarls.

Еххх... Маурицијус, Сејшели и Британска Девичанска Острва?

Едит: Морао сам да проверим јер ме копкало, и видим да сам све промашио. Ово треће није ни држава. Добро питање.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Mel
Priznajem da za najveću državu i jednu drugu najpoznatiju nisam znao da su monarhija pod krunom glavešine komonvelta.

ništa od toga :)

iznenadilo me je da je tu jedna država koja je veća po broju stanovnika od NZ, ima ih 9 miliona.

Znam za Bahame jedino, a i ovo ostalo su verovatno neka ostrvca

Izguglah sad i ostale, jos su im ludje ove prekomorske teritorije, ladno su zlikovci zaposeli i dobar deo Antarktika

• Sviđa mi se
Bahami kao što je rekao Beograd-Jug i Sveti Kits i Nevis, a ima još karipskih ostrva država sa Čarlsom na čelu i "Papuča" Nova Gvineja (što već rekoh)

Edit: Grenada, Sveta Lucija, Sveti Vinsent-

• Sviđa mi se
Belgrade-S
jesu bahami.
ako neko kaže dve države, prestiže te na tabeli, za sada si prvi.
Većinom su ostrvca, ali onako... nisu baš svi minijaturni.

@paradox polje preuzima vođstvo :)
uskoro i preuzima palicu, ako baš neko za kratko vreme ne kaže tri države.

Da da, zaboravih Jamajčicu. Inače u pauzama na telefonu igram neku igricu World Geography pa mi ova pitanja idu.

Sad nešto žurim ali imam jedno spremno pitanje, lagano, umesto da predajem palicu drugome bez imalo truda. U pitanju je jedan nazovi rebus u slikama, sam ga sastavih. Odgovor na rebus je upravo ono što imam da kažem onome ko preuzme palicu. Slika-rebus je:

rebus.png

Nope. Nema veze sa astronomijom. Ima veze sa hidroelektranama.

Vise bi zaradio da si naucio da pravis natalnu kartu pa je sastavio toj polovini 😁

Vrh