Šta je novo?

Forumski kviz

Бекијев Гојеов одговор је најтачнији, 313 година ако се не рачунају ратне године када га нису контролисали.

ЕДИТ: џонијев одг је исто тачан јер ја нисам лепо дефинисао питање. Али мсм да Гоје треба да постави следеће питање

У периодима од 1688.-1690. 1717.-1739. и 1806.-1813. није била турска власт. Неке године могу да се рачунају као целе, у зависности од тачног датума...

Ко је победио (извођач и земља) на Евровизији 1988?

У питању је каснија светски позната певачица (нот мај кап оф ти, свакако).

4Dp3ie.gif

Какав врстан познавалац, Браво, још само земља...

Kako se zove zena na slici gore sto pokazuje prst?

Salim se, nemam sad vremena za kviz, prepustam prvom koji se javi.

Ја сам као пубертетлија, роварио енциклопедије, записивао и учио напамет владаре са годинама на власти, из преко 50 држава. Био сам малтене ходајућа википедија, пре википедије. Моје рецитације свих енглеских и мађарских владара са годинама владања, на историјски за то пригодним локацијама се још препричавају. Из мог, сада знатно скромнијег, сећања, питам ово:

Ко је по историјским (вероватно непоузданим) изворима, монарх са најдуговечнијом владавином, и колико је она износила?

Elizabeta 2?

edit: Napisao bih sad Luj 14, al' tek sad uzeh u obzir ove 'nepouzdane izvore'. Znači da je nešto drevnije...

Egipćanin neki, verovatno.

Poslednja izmena:
Одличан ток мисли... Јесте Египћанин. Именом - Пепи други, и записаном владавином од 94 године. Мада, чуо сам касније да помињу и неког Бурманца, али ме то тада више није занимало.

Званично, и несумњиво потврђено, је Луј 14. па Елизабета 2...

Ово сам питао онако, више рекреативно, да видим ко ће први да се јави са приближним одговором.

Верујем да ћеш поставити интересантније питање. Ја волим да шарам.:)

Poslednja izmena:
Mada su i Bugari navodno imali neke pretke što su živeli po 500 godina :)

Da probamo: Ramzes Drugi, 90 godina?

Па, то је бар лако - има њина пијаца зачина одмах подно Капали чаршије.

Тачно. И данас своју земљу зову Миср.

Poslednja izmena:
Jos fali pitanje ko su Nubijci i Asirci :)

Jeli bre Goje, ti si sa svojim znanjem mogao biti minimum narodni poslanik, ako ne i ministar... :)

Врло сам задовољан и овим што сам - родитељ, муж, пољопривредник у зачетку, форумски извештач са Дорћола (изашао и у политици...), рекреативни тркач, пасивни музичар, познавалац пива, историје, нумизматике... Шта ће човеку више? Идем путем ока бистра, важнији сам од министра.

Vrh