saksofon ima pisakZaobilaznim putem sam došao, bio sam ubeđen da je Kral Güneş tursko ime za nekog austrijskog ili mađarskog monarha. Terezija i Španci su mi ipak povezali.
Terezija je više postala vremenska odrednica, a i uglavnom je "zaslužna" za dolme i kanale
Kojoj porodici duvačkih instrumenata pripada saksofon?
И то је тачно, било некад и у Купу купова, али ово је било доста пре наших дана. И Марије Терезије...Imamo često u poslednje vreme u EvroliZi.
Drveni na usnikuima, koji?
Ostrog?Hm, nisu, ali neke su zauzeli... a jedan nisu.
Они су били гарда цара Душана беше?Ма не.
Значи, нико није чуо за Алмогавере и њихово петљање са Ромејима, а богме и са нама? Ајде још ова помоћ, па ако се неко подсетио...
Ма не.
Значи, нико није чуо за Алмогавере
Па, вероватно и то, као и његовог оца, мада има мало докумената (али има).Они су били гарда цара Душана беше?
Хвала пуно Пантографе, одлично је питање и прича, хвала и на томе!Па, вероватно и то, као и његовог оца, мада има мало докумената (али има).
Дакле, били су то неки страшни арагонско-каталонски ратници, познати и као "Каталонска компанија", које су Ромеји довели да их чувају од Турака, и ови су Турке убијали на буљуке, буквално, као какви средњовековни командоси, и никад се несрећни Турци не би проширили наовамо поред њих живих. Не лези враже, међутим, њихово јунаштво и сила бејаху дивљачког порекла, па кад се наљутише, кренуше да кољу и Ромеје, са великим успехом, па ударише и на Свету Гору Атонску. Тамо спалише неке манастире, али не и Хиландар, којему поможе Душанов деда, Св. краљ Милутин. После су још радили у региону и шире, као уговорци.
Признао бих ти одговор на питање, ако се слажеш
Лондон?
Није... да помогнем, није Београд у питањуА да није на Теразијама ("Касина")?