Šta je novo?

Forum, sajt - sugestije, primedbe, pitanja

@Саша fali, ako niste primetili. Obaveštavao nas je šta se dešava na Košutnjaku rečju i fotografijom.
@Саша је самовољно напустио форум, било му је криво што му је обрисана једна подтема у "Пројекти у изградњи". Жао ми је што је отишао, објављивао је и интересантне фотогрфије о Земуну. Иначе је професор на једном од београдских факултета. Покренуо је петицију за промену натписа са латинице на ћирилицу на аеродрому "Никола Тесла".

Кад већ говоримо о члановима који нису дуже присутни на форуму, један од њих је и @Вожд. Недостају његова сазнања о музејима, историји,...
Има их још доста, а нажалост има и оних који су нас напустили заувек - лака им земља.

Ko nas je napustio zauvek od viđenijih forumaša?

Ti si Sole vrlo aktivan na temi in memoriam, al nisam video da je bilo okačeno neko sećanje na ovdasnjeg forumaša... Možda sam propustio...

Мжд сам нашао мали баг у нотификацијама.
Нотификације за помињања су ми омогућене, а нисам добио нотификацију када сам био етован днс у поруци (Шта једемо тема).

Ево слике као мали атачмент уз баг - листа обавештења, али без помињања у 13:47. Уз видљиво чекиран чекбокс за нотификације прибпомињањима

Немам никог на игнор нити фолов листи.

хинт¿?: Скоро сам мењао профилну притом сам и одчекирао па опет чекирао сваки чекбокс у преференцсма за нотификације па мжд је ту нека лоша логика.

Prilozi

• Screenshot_2025-05-28-16-05-45-377_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-05-28-16-05-45-377_com.android.chrome.jpg
    60,7 KB · Pregleda: 58
Е још један баг. АКо је банер "изнад" атачмента, кликом на банер отвара се сем атачмент, издо и за прекривање истог мишем.
Овде у атачованој слици се види да је атачмет ушао у onHover функцију, док миш ми је био на Fоrums диву, сам клик би ми отворио слику, а не би ме одвео на почетну форума.
Ово се дешава само за овакве атачменте, не дешава се за слике прекопитане у поље текста (овде где је нормално текст, нмп је ли има неко боље име од текстбокс).

Чачкам нешто са лаптопом па немам ОБС инсталиран да снимим, али верујем да сам добро пренео проблем.
1750631965784.png

Nakon moje prethodne poruke na forumu, moram primetiti da se cenzurisanje ružnih reči na odvija baš na najbolji način, gde jedno slovo bude zamenjeno gomilom zvezdica, a preostala slova su vidljiva.

Mislim da su samo deklinacije "osnovnih" psovki 😅

@Саша је самовољно напустио форум, било му је криво што му је обрисана једна подтема у "Пројекти у изградњи". Жао ми је што је отишао, објављивао је и интересантне фотогрфије о Земуну. Иначе је професор на једном од београдских факултета. Покренуо је петицију за промену натписа са латинице на ћирилицу на аеродрому "Никола Тесла".

Кад већ говоримо о члановима који нису дуже присутни на форуму, један од њих је и @Вожд. Недостају његова сазнања о музејима, историји,...
Има их још доста, а нажалост има и оних који су нас напустили заувек - лака им земља.
@Вожд баш недостаје. Његови скенирани исечци из новина Вечерње Новости, када је у њима радила права екипа, били су ненадмашиви. Много тога допринео је форуму, а помало је тужно што њега више нема.

10 min mi treba da postavim jedan običan gif na forum... prvo security error pa onda file too large, pa opet too large... kad bi bila opcija da mogu klipovi do 30 sekundi sve bi se rešilo i forum bi imao svoju punu funkciju... ma do 10 sekundi da može... znam da to nije lako rešivo, verovatno uopšte ne zavisi od administracije foruma.. čisto da izrazim frustraciju... 🙂

Screenshot_20250702-002520_Chrome.jpg

Razumem Noki ali to bi značajno povećalo zauzeće prostora ali i usporilo forum pri svim tim upitima i uploadu.

10 min mi treba da postavim jedan običan gif na forum... prvo security error pa onda file too large, pa opet too large... kad bi bila opcija da mogu klipovi do 30 sekundi sve bi se rešilo i forum bi imao svoju punu funkciju... ma do 10 sekundi da može... znam da to nije lako rešivo, verovatno uopšte ne zavisi od administracije foruma.. čisto da izrazim frustraciju... 🙂

Pogledajte prilog 243334
Možda na reddit da kačiš pa samo staviš link ovde, njihovi klipovi lepo šljakaju ovde.

Možda na redditu tj. gotovo sigurno ima neko mesto koje je svaštara i za kačenje svega i svačega, da ne spamuješ reddit serbia.

@Beki

Taj sajt nisam dovoljno istražio. Na X-u je najbolje al... duga priča 😁

Је л' само ја у подфоруму "Јавни градски превоз" не видим тему БГ Воз, а уредно ми стижу обавештења са те теме?

Vrh